facebook
twitter

Горещи новини

Йорданка Фандъкова отново забрани Луковмарш

788
Илияна Кирилова
Йорданка Фандъкова

"За втора поредна година съм издала заповед за забрана на шествието Луковмарш", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, цитирана от "Фокус".

Днес групата на БСП в Столичния общински съвет настояха да не се допуска провеждането на шествие в памет на ген. Христо Луков. Те се аргументираха, че в периода на Втората световна война Луков е начело на Съюза на българските национални легионери, който социалистите определиха като пронацистка организация. 

Йорданка Фандъкова отбеляза, че "по тази тема има ясно и категорично заявена позиция с издадена за втора година заповед за забрана".  По нейни думи е съгласувано единствено поднасянето на цветя на паметната плоча на ген. Христо Луков. "Не съм съгласувала шествие. Надявам се организаторите да спазят тези изисквания", добави Фандъкова.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фандъкова не прие ремонта на градинката до Софийския университет

19.03.2019

1138 13
Фандъкова иска детските градини да са без спални
Заплатите на софийските ватмани ще стигнат до 1800 лв. бруто

14.03.2019

1233 17

Коментари

JollyRoger's

Този път, Йорданке👍

водопроводчик1
снимка на водопроводчик1

И отново забраненият луковмарш ще се проведе под полицейска охрана. Сахибите насърчават неофашистките прояви в Източна Европа.

dinov_d

Избори идат!

onzitam

Христо Николов Луков е български офицер (генерал-лейтенант), преподавател по военно дело и политик. Министър на войната на Царство България в периода 1935 – 1938 г. и ръководител на Съюзът на българските национални легиони.

Организацията изповядва идеология  включваща създаване на тоталитарен еднопартиен режим, премахване на пазарната икономика и пълен контрол на държавата върху стопанския и обществен живот, антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма

Аз се сещам за поне три български парламентарно представени партии, които напълно изповядват същата идеология.........и за една друга, която частично се вписва в картината. 

Доц.Трътлев

Прав си за бройката, но сегашните партии са чисто келеперджийско-патриотарски образувания без никаква идеология.

Solace

Значи гей-парад може, Луков марш - не? 

банда

Значи гей-парад може, Луков марш - не? 

Точно така- не може.

Само ако се обединят в едно шествие - тогава може. 

Васик

Ясно, Фандъкова си изми ръцете отново

Soro

Агенти на Москва и Кремъл репресираи родните нацисти !

stifen

Другарката Фандъкова , най-некадърната кметица за цялата история на София, не може да забрани Луковмарш!

Генерал Луков - велик български воин и патриот, строител на българската военна промишленост. Подло застрелян в гръб от платени от чужбина родоотстъпници терористи. След гибелта му - позорно клеветен от чужди и наши инородци.

ИвКо

 В България има място за всички които по свой начин са мислили за просперитета на България. Едни са правили това по удачно, други доста по не.

Всички са имали и положителни и отрицателни качества и никой от тях не е имал сто процента само от едните и всички са били човеци грешни.

Не може да се говори за плурализъм без да има поносимост към различните виждания, Луков марш не ми пречи стига да спазват законите в страната.

onzitam

С какво Луковмарш е по-фашистки от митинг на АТАКА...или на БСП?

Отново повтарям идеологията на Съюзът на българските национални легиони:

Организацията изповядва идеология  включваща създаване на тоталитарен еднопартиен режим, премахване на пазарната икономика и пълен контрол на държавата върху стопанския и обществен живот, антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма

 

wreckage
снимка на wreckage

мии...

антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма

 

Pstr

създаване на тоталитарен еднопартиен режим, премахване на пазарната икономика и пълен контрол на държавата върху стопанския и обществен живот, антисемитизъм и враждебност към чужденците, антикомунизъм, антимасонство, противопоставяне на интернационализма и пацифизма

 

Това спокойно може да е програмата на БСП. То в момента е програмата на Атака...

 

Откатко социалистите ни станаха "националисти", вече с нищо не се различават от колегите си националсоциалисти. 

wreckage
снимка на wreckage

Ако тва беше така(а то не е), Юрданка щеше да забрани Атака и бесепето и ефектът од забраната щеше да е същият като ефекта од забраната на лукофмарш.

 

Не за друго, а щото прилагащите забраните на Юрданка органи не еб@ват да ги прилагат.

Което налага въпроса:

 

Не е ли по-ефтино кметицата да бъде заместена од изрезана од картон хиперреалистична снимка на същата? Кво ѝ плащаш, ни хлеб иска, ни вода, даже водата ѝ е противопоказна, освен ако картонената кметица не е ламинирана, де.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×