facebook
twitter

Горещи новини

Валентин Златев вече не е шеф на "Лукойл България"

6913
БГНЕС
Валентин Златев (в средата)

Валентин Златев вече не е управител на "Лукойл България", съобщи "Медиапул". С протоколно решение на едноличния собственик на капитала на дружеството – регистрираното в Холандия "Лукойл Юръп Холдингс Б.В.", от 19 април 2019 г. Златев вече не представлява българското дружество.

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на "Лукойл ЦИЕ и Белгия" - дивизията на "Лукойл" за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на "Лукойл" в Белгия, според руски публикации.

В решението на собственика на "Лукойл България" не се посочват причините за смяната на Валентин Златев, който е начело на дружеството от март 2008 г. Според неофициална информация на "Медиапул" то е взето след вътрешно разследване.

Пресслужбата на дружеството съобщи, че Златев е назначен за председател на контролния съвет на „Лукойл-България". Заедно със зам.-председателския пост в надзорния съвет на „Лукойл-Нефтохим Бургас", на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата „Лукойл“, изтъкват от фирмата.

"Лукойл" бе във фокуса на разследване на "Биволъ" миналата есен, според което имоти у нас са купувани на ниски цени, след което са продавани на високи на компанията за изграждане на бензиностанции. Това разследване беше свързано и с ареста на двама журналисти, който предизвика международен скандал.

 

31

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кметът на Несебър излиза от ареста срещу гаранция от 40 000 лева

13.12.2019

54
Заев очаква България да признае македонския език

12.12.2019

648 12
Автомобил на НСО блъсна дете

12.12.2019

1478 13

Коментари

Страници

Лoвkия

 Булат Субаев

Абе и Еншьообю овогт Бямбин Ринчен да се казва, умее ли да шляпа сантасе и белот на две ръце (и да пада на тех), значи е точният човек за поста.

JR

Шах с пешката! Е, много ще Му дойде! Сега бацален за изборите - нанай...

Ужаст!🎃🎃🎃

Шумахер
снимка на Шумахер

Време беше!

Едно от най-сериозните ограбвания на българина е с горивата. Дали Борисов участва в това ограбване лично? Трябва да е много прост, за да го позволява, но да не участва. Е, чак толкова прост не е. 
Откакто той е на власт Лукойл не е внесъл стотинка данък върху милиардите си печалба. Когато държавническата логика отсъства, се появява логиката на личния интерес, нали? Да! Не са платили данъци за последните 10 години върху 60 млд лв. 
Преди време в САЩ лично Главният прокурор започна проверка дали няма манипулация на цените на бензина. Лично Обама го съобщи. Щото там бензинът станал $ 3,84 за галон или 1,36 лв. за литър. А какво ли ще направят другарите американци, ако им стане 2.47 лв. за литър ($ 6.8 долара за галон)? По цени по време на проверката. 
Пазарна икономика?! Хайде да не сме по пазарни от тях! Не за друго, а щото е смешно. Дали, ако се сметне, няма да се окаже, че внесен от Америка бензин излиза по-евтин от произведения тук от рафинерията на „ЛУКойл”?
При нас защо му е на Главния прокурор да се занимава с такива "дреболии"? Колата му държавна, бензина "на корем"...Не че и в САЩ не е така, ама мислят за обикновените хора.
Тук такива "екстри" няма...

Gas Logistic

В България цената на бензина е 1,06 - 1,07. Останалото до 2,12 - 2,14 (цената на едро) го прибира държавата под формата на акциз и ДДС. Разликата от 2,12 - 2,14 до цената по бензиностанциите е надценката на съответната верига. Провери сам:

http://www.insa.bg/инса-ойл/цени/

http://saksa-bg.com/targovia-na-edro/goriva-sofia

 

 

 

торбаЛан

Време беше

Ти въобще прочете ли къде отива Златев след "уволнението"?

Шумахер
снимка на Шумахер

Прочетох и ще съжалявам, ако и на новия си пост се занимава с ценообразуване. Вероятно несъзнателно пренасям недоволството си от цените когато зареждам върху Златев.

торбаЛан

Начи с падането Златево чакаме бензиня да стане лев и дваесе, като за начало. После може да догоним заветните 40 стинки за литер, комкото беше в началлто на зрелия цоц.

Звън®
снимка на Звън®

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на "Лукойл ЦИЕ и Белгия" - дивизията на "Лукойл" за Централна и Източна Европа. 

Интересно и малко известно е, че Булат Субаев има брат близнак. Това е 46 годишният Субай Булатов, мениджър на  Големия адронен колайдер на ЦЕРН. Той е и съученик на прочутият Хигс Бозон, издирван от Интерпол от 1926 г.

Тъмно пиво

 Мдааа. Опять ДжиПИ Груп.

https://www.mediapool.bg/lukoil-otstrani-balgarski...

скайспирит

Как Баце шъ съ хортува с този, новия? На ингилизки знае само "конграчулейшънс", а руския му го видяхме в Москва, където стоя само 6 часа. 

Тринити

Сега е моментът Бокаса да си го върне на Вальо!Толкоз пъти го лъга и би на скамбил!Буци ръка не хвана.Да,ама дойде Видов ден и товарищ Златев веке не е директор.Мо'е да си го бие спокойно.

Forza NATO

 

Хоп-п-пааа, става бая забавно! 👀

 

Ей, одма да вратите пуканките у емотиконите ❗️

vkamen

Не еднозначно мойте 300 mil.  в euro. Си ги искам.

Johnny2965

Не разбрахте ли, че Златев го повишават?

dobadoba

Вальо, както и Левон минаха ниво нагоре.

Дай Боже всекиму.

⚓️

Manrico
снимка на Manrico

Всъщност според съобщението на Лукойл Златев го издигали - председател на контролния съвет и зам. председател на надзорния. Което би могло и да е фалшиво оправдание, ако досега председател на контролния съвет не е бил Алексей Ламбин - според руски сайтове много доверено лице на Алекперов.

скайспирит

Не знам какви са реалните функции на тези органи в Лукойл, но  често председател на контролен и/или надзорен съвет е нещо като директор на водопад - т.е. човек без никакви оперативни правомощия - да се разпорежда със сметки, сключва сделки и пр., т.е. имаме елегантен шут в задника. 

 

пс. като бачках в една голяма фирма, това беше начин на Баш Барото да попречи на някоя голяма издънка да прави повече бели. 😁

аман бе

Въпросът не е Златев повишават ли го, а Баце какво хваща от цялата работа. Капиш?

Лoвkия

Всъщност според съобщението на Лукойл Златев го издигали - председател на контролния съвет и зам. председател на надзорния. 

О, значи здравите сили тутакси ще го припознаят и залюбят.

protor

Това ли беше оная фирма, дето била американска, ама балъците я мислели за руска?

Антей

 

☝️✌️

 

Тъмно пиво

На Корни мъжлету дъл ша остани на работа в Лукойл?

geo_19

Не знам дали тази врътка е понижение на Златев (който все пак остава в качеството си на шеф на кнтролния съвет), но във всички случаи е понижение на приемника му:

 

На негово място от Прага идва 44-годишният Булат Субаев, който в последните осем години е бил генерален директор на "Лукойл ЦИЕ и Белгия" - дивизията на "Лукойл" за Централна и Източна Европа. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на "Лукойл" в Белгия, според руски публикации.

buratinob

Лукойл са се скъсали от бизнес в Оландия.

Много е спорно за Булат Субаев дали това не е истинско повишение.

Истински "бизнес" в офшорна от към контрол България, но член на ЕС.

С реални производства, складове и пристанищетова си е Джак пот.

Щото  Оландците не са улави, искат си данъците, а тук те не са задължителни.

K375

Чичко Дони ты ду.ак

vkamen

Улесление не е затруднение. ТА МОЕ СИ Е МОЕ.

PlaNed
снимка на PlaNed

След "падането" на Златев здравите сили ни обещаха светло бъдеще, биволите се похвалиха с поредното си разкритие а Мадам В. написа следното:

Валентин Златев поема контрола над "ЛУКОЙЛ България" и "ЛУКОЙЛ Нефтохим"

Заедно със зам.-председателския пост в Надзорния съвет на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“, на новата си по-висока позиция той ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата ЛУКОЙЛ и ще осъществява контролни функции над работата им, свързана с мястото им в социално-икономическия живот на страната. 

http://epicenter.bg/article/Valentin-Zlatev-shte-k...

Т'ва е положението на територията и нейното бляскаво бъдеще в издигането ѝ до 211 място в класацията

vkamen

ДА не неразбрах.

baykata

https://bivol.bg/gp3.html?fbclid=IwAR046yzLt7UbX4p...

QWcc6QvP0BuVglLzwKNwXOIan68hrrg

 

полк. дървингов
снимка на полк. дървингов

....мдаааа, я колко полюции има под антрефилето, обаче някои пак се гъбарка с публиката - "Лукойл България" е ЕООД, какъв контролен съвет ви гони, пичове и дами?

Четете Търговския закон, даге.

"Лукойл Нефтохим" действително е акционерно дружество, 'ма не за него иде реч.

Дерзайте.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×