facebook
twitter

Горещи новини

Стотици граждани отново излязоха на протест в Габрово

Полицията е задържала 8 души, които са носели боксове, ножове и пиратки
6568
БГНЕС

И тази вечер стотици граждани излязоха на протест в Габрово срещу престъпността и беззаконието. Протестиращите се събраха пред Общината в града. Габровци настояват за „малко повече толерантност към българите, а малцинствата да спазват законите“, преде БГНЕС. Според Нова тв полицията е задържала 8 души, които са носели боксове, ножове и пиратки.

В града все още има засилено полицейското присъствие. На входовете на Габрово днес служители на реда проверяваха автомобили с повече пътници- предимно млади мъже. Полицаите, които тази вечер охраняват митинга, носят жилетки с надпис "Полиция Антиконфликт".

Напрежението в града избухна заради побоя, който трима роми нанесоха над продавач в магазин. Нападатели са оставени за постоянно в ареста. Те бяха отведени в Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

За последните няколко дни в града имаше сблъсъци с жандармерията, бяха задържани 9 души, а един полицейски служител бе ранен, имаше палежи на къщи и събаряне на паянтови постройки, където има опасност да се нанесат незаконно семейства от малцинството.

За напрежението с малцинствените групи, протестиращите обвиниха кмета на града Таня Христова и поискаха тя да подаде оставка. „Като кмет, оставката ми е в джоба, от първия ден, в който има решение за избора ми”, коментира тя, цитирана от "Нова тв".

Кметицата обясни още, че не е настанявала роми в града. „Внушенията, че в Габрово целенасочено се внасят или привличат роми, е невярно твърдя категорично”, каза още Христова.

Незаконни постройки в града нямало. Разрушавали се само  необитаеми сгради. Събарянето на част от тях съвпадна  с началото на протестите в Габрово. „Единствено с цел да не допуснем незаконно настаняване. Нямаме настанени лица в незаконни жилища. Нямаме незаконни жилища”, заяви Христова.

Междувременно хора от ромското население напуснаха домовете си от страх.

209

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

1539 12
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3040 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

778 4

Коментари

Страници

ЗИЛ131

Маргенализирай СЕГА!

Нали така жълтопаважници?

K375

Днес в Габрово , утре и в други градове.

ЗИП
снимка на ЗИП

Много добре се вижда кой проблем е на-важен за хората.

 

Нито апартаментгейт, нито здравеопазване ги изкара на улиците, но от един дребен инцидент с роми глей кво стана.....

 

Друг проблем на който хората скачат веднага е "джендърията" !

труфалдин

Няма да прости на Томето Цветан, че първи хвърли камък срещу неговата недосегаемост.

Като дебалансиран куршум е големият Цветан.

Докато спихне енергия му доста поразии ще направи.

RanBosilek
снимка на RanBosilek
с протести само нищо няма да се промени, кратуни трябва да се пукат и голям лобут за тези, които от друго не разбират
Диагностик

Нищо няма да постигнат с този протест. За лека телесна повреда до живот ли да осъдят мангалите? С протести да искаме невъзможното от магистратите е признак на политическо малоумие. Предизборна измишльотина. ?

Тодор1

Браво на габровци!

За съжеление така ще си заглъхне ,просто липсват водачи .

 

вила

Томито и братчето му  са там...

La Bamba
снимка на La Bamba
Историята доби завършен вид на гербава уйдорма. Несъразмерна реакция на една ежедневна случка , докарване на хора за протести , насъскване на българи срещу цигани. Медиен съпорт ! Всичко това , да се отклони вниманието на популацията от имотния бандитизъм на управляващите. Схемата е отработена и винаги дава резултат. Катуница , Пазарджик ,Гърмен , Войводиново ....списъкот е безкраен. ВИНАГИ когато се пече яйце на трибуквието на власта , става някакъв сакатлък с участие на цигани , и реакцията се раздухва до междуетническа война. Плебсът настръхва срещу ромите , властта си поема въздух. Отсрочка...
Предводител на ...

Хората излизат на на улицата, провокирани от нападението над магазинер от трима роми

Май излезнА да е обратното ?

 

ПП Покрай тоя случай се сдобихме с нова етническа категория на територията - магазинери.

Цигани vs магазинери = етнически конфликт.

ЗИЛ131

Става въпрос за серия криминални инциденти, по които няма открити извършиели. 

LePenseur
снимка на LePenseur

Съб., 13/04/2019 - 08:16 (нов)

RanBosilek

"с протести само нищо няма да се промени, кратуни трябва да се пукат и голям лобут за тези, които от друго не разбират"

 

ЧЕТЕ ЛИ НЯКОЙ, КОЙТО Е ДЛЪЖЕН ДА ЧЕТЕ, ТОЗИ ПРИЗИВ ЗА НАСИЛИЕ?

La Bamba
снимка на La Bamba
Четем , четем. Какво ви очудва ? Дежурният гербав трол прави точно това , което описах ! Насъсква хората за насилие , призовава към междуетническа разправа. Дежурния гербав трол изпълнява нарежданията на ГЕРБ отгоре , както ги описах. Директно - престъпление по член 162. от НК на Република България.
дъртреалист

Цигани vs магазинери = етнически

Магазинерът е служебно лице на работното си място. 

Както и лекарите в бърза помощ и т.н.

Това не е спречкване на улицата. 

Попсле, опитът ти да изкараш една простотия етнически конфликт (виж липсата на култура на поведение на обществено място)

е неуместен, но е показателен. 

Имаме липса на елементарна култура на поведението. 

 

цуцурко-нов

Па вземете малко малко си изяснете материята,  връз която се упражнявате да давате мнение бе, коуеги.

Нали знаете правилото на историята, че

 

има ли причина, повод винаги ще се намери.

 

А медиите удобно за герберастията пропускат факта, че протестът е основно за оставката на кметицата от герб. А полицията, както в добрите стари времена на партизанска съпротива, се опитва да прави блокада около Габрово и да не пуска пътуващи за протеста.

 

Срещу гроб е всичко, за цялостно творчество. Тримата бай мангауи вече никой не ги помни

lalluger

Двата най-големи проблеми проблеми на България са: Циганизацията,  подкрепяна от Америка за България и ЕС. Другият е нахъсването на война срещу Русия.

Апартаментите на Цецо са глупости сравнено с това. Българите с лекота бихме подарили още толкова апартаменти на Цецо, ако вкара "етноса" в резерват без право на напускане. Там където циганите са много не става нищо. Или някой с ръка на сърце да каже че му харесва Мъглиж погледнат от Подбалканската, Столипиново, Надежда в Сливен или произволно избрана циганска махала.

Чакаме Дуисбург да интегрира етноса, за да видим как става.

цуцурко-нов

Ми не е така. Циганите са проблем, ако им се разреши да бъдат. В момента те са основен електорат на гербавите мекерета, затова и получават всякакви привилегии. Т.нар. "цецо" ще заслужи апартаментите си единствено ако излежи всеки от тях за по 10-20 години.

 

ЕС е проблем единствено за пишман патрЕоти и некадърни управленици, свикнали "шефовете" да им казват какво да правят. Ако не беше ЕС, сиганите в България щяха вече да са повече от българите. Да не говорим, че не сме нетен донор на съюза, защото той много искка да ни изпие кръвчицата. Такива сме, защото гербавите калинки са неспособни да напишат един кадърен проект, а малкото, което успяват да получат в от еврофондовете в резултат на собствената си неграмотност, те го "усвояват" като невидели

Памфуций
снимка на Памфуций

Двата най-големи проблеми проблеми на България са: Циганизацията,  подкрепяна от Америка за България и ЕС. Другият е нахъсването на война срещу Русия.

Двата най-големи проблеми на България са дебилността и гьонсуратлъкът. Съчетани и използвани за политико-идеологически цели, те са по-пагубни от десетте бедствия, с които Бог наказа Египет.

Предводител на ...

опитът ти да изкараш една простотия етнически конфликт

Греда. В етнически конфликт го превърнаха онези, които веднага заговориха - за пореден път - за това, че това е дело на цигани и най-паче - защото циганиТЕ правят така.

Това са два лайтмотива по тази и сродни теми - като се започне от сий форум и се свърши с разни шкембе войводи - а насред целата патаклама се мъдри един простоват, не особено млад ни оптимист, ни песимист, на който и два живота няма да му стигнат да установи, че главата му е пълна - освен с предразсъдъци - с вопиюща неграмотност вкл. по темата цигани.

 

Та така - не примерно Петко, Огнян и Румен нападнали Стоян, а "цигани нападнаха магазинер". Дан' кажеш, че тия думи са мои?

Магазинерът е служебно лице на работното си място. 

Това е трогателно умно. Такива например са също и казанджиите, таксиметровите шофьори и кучетата-пазачи.

lalluger

Предводителю,

защо Америка за България и ЕС обича циганите, аз само мога да предполагам, затова питай най-добре тях. Има списъци на фондации милеещи за този етнос и техните спонсори. Там пише, аз не съм го измислил. А за ЕС също. Не аз каня циганори и тем подобни там, а Меркел и Макрон, нали? Това въпреки мнението на местните. Познавам повече такива от теб със сигурност...

 

А други лалугери вече са ни натъпкали в резерват, като ни принуждават да ги търпим.

Виж когато започна да чета периодично новини, как двама 14 годишни българи, турци, румънци или арменци убили циганин пенсионер за 20 лева, тогава ситуацията е огледална и ще бъда и аз за резерват.

Когато майка ми започне да вика че е продала 3 деца за да построи къща, а багерът и я събаря, когато откажа да работя, но не откажа да бера жилязу, когато оженя сина на 13, а дъщерята на 11 г. и още 1000 особености само на този етнос, който странно защо НИКЪДЕ не е добре дошъл, тогава Нека бъда вкаран ако се държа като "етноса". Дотогава НЕ! И не, не са виновни само гербаджиите. Своеволията им започнаха с криворазбраната свобода.

Hut auf!

 

Моля кажете или покажете снимка на цигански квартал, където бихте живяли! Моля ви от сърце!

Предводител на ...

Циганизацията,  подкрепяна от Америка за България и ЕС

Гениално! Hut ab! Остава само авторът на таз мисла да ни обясни защото те толкова обичат циганите.

 

Българите с лекота бихме подарили още толкова апартаменти на Цецо, ако вкара "етноса" в резерват без право на напускане

Не се и съмнявам, даже и дъщерите си без пари ще му подарите.

Интересно дали некой друг лалугер не крои некъде планове да вкара теб в резерват? Сигурен съм, че има хора, които не те обичат чак толкова, колкото аз тъ лайквам.

LePenseur
снимка на LePenseur

"цигани нападнаха магазинер"

 

Предводителю, в една добре устроена правова държава уточнението цигани би предизвикало прокурорска намеса срещу медията заради възбуждане на етническо напрежение. България обаче не правова държава, още по-малко е добре уредена и това е ноторно известен факт.

pbdan

След като в България има и немци, англичани,арменци, евреи, турци, руснаци, защо "англичани се напиха и се сбиха с персонала" няма да е насаждане на етническо напрежение. Ето я привилегията на циганите срещу която има демонстрации.

Предводител на ...

Браво на габровци!

За съжеление така ще си заглъхне ,просто липсват водачи

За съжЕление си прескочил от първи клас чак тук.

La Bamba
снимка на La Bamba
"Циганска престъпност" има. Тя е факт. Както има и българска престъпност. Има и българо-циганска престъпност , престъпност на етнически българи с морфологичен вид на цигани... Какво от това ? Проблемът е че престъпността извършвана от цигани /"циганската престъпност"/ се използва от престъпниците управляващи. Използва се от тях да отклоняват вниманието на населението от ТЯХНАТА престъпност. С ритмична последователност , ВИНАГИ , когато има скандал с престъпления на управляващите , става някаква драка със замесени цигани , следва абнормна реакция /провокатори , лумпени , агитки ... дискретно направлявани от службите/ и центъра на общественото внимание се отмества към циганите ! Ето , от два дни медиите почти спряха да говорят за имотните далавери , всички коментират само Габрово !
Диагностик

Мирно премина протестът в Габрово снощи, което се дължи на жест на жандармеристите, охранявали демонстрацията, съобщава бТВ.

Униформените бяха преградили пътя към една от ромските махали в града, което предизвика недоволството на протестиращите, но в следващия момент жандармеристите свалиха каските и щитовете си и бяха аплодирани от демонстрантите. Това в крайна сметка сложи край на протеста в петък вечер.

Напрежението в града беше породено от нападение над продавач в денонощен магазин от трима мъже от ромски произход.

Днес се очаква нова демонстрация в града, която да е най-масовата. Очакват се и хора от други градове.

Вчера са задържани седем лица без документи за самоличност, носещи хладно оръжие – боксове и метални палки. Те са между 18 и 25-годишни, не са криминално проявени, уточни той. те са освободени след проверка.

Жандармерията ще предприеме всички мерки, за да не бъдат допуснати ексцесии и днес, заяви Добрев

Копирано от standartnews.com

Delius
снимка на Delius

"в една добре устроена правова държава уточнението циганиби предизвикало прокурорска намеса срещу медията заради възбуждане на етническо напрежение".

 

Така, така.

 

Само политкоректност и новговор.

 

И Локо - СФ.

Аладар

Които вършат престъпления  да им викат цигани. Които са нормални и не крадат, бият и убиват - роми

Предводител на ...

Така, така.

Само политкоректност и новговор.

Е, днес цигани, утре - по избор - примерно така:

 - русокоси нападнаха магазинер

 - протестанти нападнаха магазинер

 - чернооки нападнаха магазинер

 - айтита целунаха жена (пардон, тва беше за ненаучно-фантастичния ми разказ)

 - вдовици нападнаха магазинер

и т. н.

Liubo50

По време на изборите - господин Асан, а след тях, да та еба в циганина. ?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×