Quantcast
Р. Драганов: Не се очаква драстично поскъпване на самолетните билети | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Р. Драганов: Не се очаква драстично поскъпване на самолетните билети

365
Pixabay

България и още 8 държави членки са подписали съвместно писмо до Европейската комисия относно необходимостта от координирани действия ЕС да вземе отношение по ценообразуването в сектора на авиацията. Пред БНТ Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма заяви, че не очаква драстично поскъпване на самолетните билети.

"Ветрилото на цените на самолетните билети е много широко. В момента в България можете да дойдете от 27 летища на цена от 15 евра. Колкото по-рано запишете самолетни билети, от тук ако искате да пътувате до Франкфурт, можете да вземете билет за 90 лева, до Тел Авив - за 40 лева. Просто има много евтини билети в зависимост от това колко по-рано взимате решение за вашето пътуване", коментира той пред БНТ.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Хотелите трябва да имат на вратата надпис "Стойте си вкъщи"

11.05.2020

МИЛА КИСЬОВА

6370 5
Дрехите и обувките поскъпнаха с 8-10% за месец

14.11.2019

АЛИСА ИВАНОВА

270
Франция ще облага самолетните билети със "зелен данък"

10.07.2019

300

Коментари

blue_fish

Пробвай да си купиш например за другата седмица и не само един, а за цялото си семейство и после разправяй кое колко е евтино.   Барабар Петко с мъжете, тръгнал да вдига билетите! Не всеки има заплата от няколко хиляди и не всеки някой друг му купува билетите. 

Интервал

Интересно ми е, какъв екологичен отпечатък имат десетките хиляди полети на брюкселската бюрокрация, по разни форуми и конференции, където се предъвква брюкселски новоговор от нищоможещи и нищоправещи марионетки, а после десетки тонове хартия заминават за никому ненужна и безсмислена бумащина. Редно е, да ни обложат и за това. Имитацията на демокрация не е никак евтино удоволствие.

Johnny2965

Да, не е лоша идеята от доходите на всеки да се взимат по 1 - 2 % данък "Брюксел"!

Дзопино

тея съвсем за идиоти ни взимат вече. Ами ако няма ефект върху цените за какво е този данък тогава? 

 

Истината е че искат цените да се вдигнат за да не могат хората да пътуват толкова. Ама споко това няма да стане. Щото ще доведе до спад в БНП на много държави и съответно рецесии.

 

това е било поредното ни навеждане пред някои държави с надеждата за някоя отстъпка. Подозирам шенген или еврозоната...

Моите5стотинки

10 пъти не е драстично...дай определение за драстично...

Влез или се регистрирай за да коментираш