facebook
twitter

Горещи новини

"Пощенска банка" финализира сделката за "Банка Пиреос"

До края на годината клиентите на двете финансови институции ще се обслужват както досега
1349
БГНЕС

"Пощенска банка", част от "Юробанк груп", приключи придобиването на "Банка Пиреос България" – ключово събитие в стратегията на групата за разширяване на международната ѝ дейност с фокус върху пазари, на които е лидер, съобщават от финансовата институция.

До юридическото сливане на двете банки, "Банка Пиреос България" ще остане дъщерно дружество на "Пощенска банка". "Юробанк груп" е третата по големина банкова група в Гърция с канадски и американски фондове като основни акционери.

Очаква се операционната интеграция да се осъществи до края на годината. До приключването ѝ клиентите на двете банки ще продължат да се обслужват в настоящия формат: клиентите на "Пощенска банка" в клоновата мрежа и чрез електронните канали на "Пощенска банка", а клиентите на "Банка Пиреос България" ще бъдат обслужвани в клоновата мрежа и чрез електронните канали на "Банка Пиреос България".

Разработват се и общи продукти и услуги за клиентите на двете банки, а иновативната дигитална апликация – чатботът ЕVA 2.0, ще бъде пусната в следващите седмици, за да отговаря на клиентски въпроси. След приключване на юридическото сливане, системите и процесите на двете банки постепенно ще бъдат интегрирани.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ отказа да защити единственото жилище на длъжника от бърза продан

12.12.2019

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2137 1
Възрастта на средностатистическия длъжник се повишава до 40-49 г.

03.12.2019

240
Банките счупиха нов рекорд - 1.4 млрд. лв. печалба за 10 месеца

03.12.2019

МИЛА КИСЬОВА

1518 19

Коментари

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert
Поздрав за Пощенска банка от Нана Мускури.
https://www.vbox7.com/play:154dc6abdc
Solace

Чисто юридически - няма да е сливане, а вливане...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×