facebook
twitter

Горещи новини

Намериха тялото на момичето, изчезнало в морето във Варна

1545

Намериха тялото на 14-годишното момиче, което изчезна в морето във Варна вчера, съобщи бТВ. То е открито на 600 метра на север от мястото, където изчезна. В издирването, подновено рано тази сутрин с катер се включиха и Военноморските сили.

Бурното море наложи спасителните екипи да се завържат с въжета, за да не бъдат завлечени. От Военноморските сили обясниха, че морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение, което затрудни операцията.

На всички плажове във Варна днес влизането в морето отново е забранено. Спасители обясниха, че в продължение на няколко дни флагът е бил червен. Те признават, че са безсилни, тъй като мнозина не спазват разпоредбите им и влизат в морето. От дълги години спасителите алармират за създаването на плажна полиция, тъй като те нямат правомощия да вадят насилствено хора от морето.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

2437 13
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3204 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

890 5

Коментари

сталкер пустиняк

тъй като те нямат правомощия да вадят насилствено хора от морето.

 

Ами като почнат да се давят да видиш колко са съгласни да ги вадят от морето. 

Има ли червен флаг - влизането на собствена отговорност и спасителите не носят вина. При зелен и жълт - вече носят отговорност. 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...туй каква отговорност носи спасителя е много относителна...има доста случаи когато някой се дави на едно място а тялото изплува на друго място...например на първи пост където си спасител ти и ти се лафиш с някоя туристка и пропускаш давенето...след туй тялото изплува на пост номер 3 където съм аз...аз ли ще нося отговорност вместо теб..?

 

...забравете, че някой носи отговорност за теб в морето...ако те видят докато се давиш имаш късмет..ако не те видят, значи си карък и обречен...

 

...отговорност от спасител може да се търси само в басейн...макар че и това е доста съмнително...защото често в басейните карат спасителите да правят неща, които спасителя не трябва да прави...например дори в най-реномирания хотел в България  Хелената на Слънчака един приятел с който карахме заедно курс за спасители ми каза, че го одобрили да работи като спасител и тъкмо щял да почва, но му казали, че от време на време тряба да носи с количка някакви хавлии до пералня ли и аз не знам къде точно и през туй време няма кой да варди туристите...и ако  се удави някое дете докато спасителя носи хавлиите кой ще носи отговорност..?затова и той се отказа да работи там...

vvatkov

Те признават, че са безсилни,

  Значи имах такъв случай преди години. Гледаме с жената някакъв се дави. Спасителите 2 повече дебели, отколкото мускулести юначета тръгват към давещия се, ама си забравиха въжето. Гранах го и след тях. Вече бях над 50, та не можех да бързам. Шефа им, по стар, но по-ячък от тях се върна към мен и взе въжето, След това ме намери и ми благодари.  На момчетата се накара здраво.

Аладар
При соца флага забранено влизане беше черен като на погребение и имаше по-голям психо ефект.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×