facebook
twitter

Горещи новини

"Майкрософт" инвестира $1 млрд. в изкуствения интелект на Илон Мъск

2191

Технологичният гигант “Майкрософт” инвестира колосалните 1 млрд. долара в проект на Илон Мъск, който цели да репликира човешкия мозък като изкуствен интелект, предадоха световните технологични медии.

Целта на компанията OpenAI на Мъск е да разработи първият AGI или artificial general intelligence – общ изкуствен интелект. Разликата между него и тези ИИ, които вече съществуват, е че този на Мъск ще може да научи и развие множество способности и конгнитивни функции, вместо само един тип. Основната цел на OpenAI е да пресъздаде човешкият мозък и всичките му особености и капацитет в синтетичен вариант.

“Създаването на AGI ще бъде най-важното технологично развитие в историята ни. Потенциалът му е безкраен и ще използваме парите, за да го разработим”, коментира директорът на компанията Сам Алтман.

“Майкрософт” и OpenAI ще си партнират в създаването на технологията на този тип суперкомпютри, които ще използват новия изкуствен интелект. До момента екипа на Мъск е постигнал огромни успехи, като разработеният от тях ИИ е успял да победи най-добрите играчи на “Дота 2” в света – една от най-трудните стратегически компютърни игри.

Макар и да е част от създателите на OpenAI, Илон Мъск неведнъж е предупреждавал за опасностите, които идват с изкуствения интелект и как неговото разработване е по-опасно и от ядрени оръжия. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Възникнал е проблем в работата на Инстаграм

22.08.2019

690 7
И Facebook е подслушвал своите потребители

14.08.2019

720 4
Човечеството вече живее на кредит на Земята

29.07.2019

2187 47

Коментари

Желязко Желев

         Изкуствено надуване на акциите.И.И. няма и не може да има.Разни алгоритми дето вършат работа до момента на гризване на дървото.Ако е човек ще отупа праха и напред,или ще подобри гена на популацията  кат се затрие и пак напред.

         Към днешна дата алгоритмите дават пробойни в еднозначно дефинирани системи.

Звън®
снимка на Звън®

1$ милиарда са ивестирани не в AI, а в отлупяване на човечеството. По този начин AI системите започват да изпреварват човешкия интелект. В MIT вече е създадена антропоморфна система с изкуствен интелект, която сама посещава симфонични концерти. Заема обозаченото на билета й място, кашля, ръкопляска и пърди като обикновен зрител от вида Homo Sapiens.

 

Не пий джин, пести за тесла или за бичкию на шию, според трънския канон!

Влез или се регистрирай за да коментираш

×