facebook
twitter

Горещи новини

Лютви Местан е пуснат от ареста, но с повдигнато обвинение

„Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, твърди той
5477
БГНЕС

Лидерът на политическа партия ДОСТ Лютви Местан е пуснат от ареста срещу 10 000 лв парична гаранция и след като е получил обвинение. Това става ясно от съобщение на прокуратурата. Той  изкара близо 24 часа в килия след като беше задържан в неделя след катастрофа на пътя към КПП-Маказа.

На 14.04.2019 г. под наблюдението на Окръжна прокуратура -Кърджали е започнало разследване по досъдебно производство за установяване на причините за настъпило пътнотранспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от гр.Кърджали към ГКПП-Маказа, при което е причинена смърт на 6-месечно дете.

На 15.04.2019 г. разследването по делото е възложено на следовател от Окръжен Следствен отдел в Окръжна прокуратура - Кърджали. До момента са извършени: Оглед на местопроизшествие, проведени са разпити на свидетели очевидци, назначение са съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно причините за смъртта на 6-месечното дете, както и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат, разказва прокуратурата.

С постановление на разследващ орган, Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.343, ал.1, б. “в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на чл.35  и чл.47 от Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетната Е.А.

По отношение на Лютви Местан е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Взетата мярка за неотклонение е съобразена с изискванията на чл.57 от НПК, а именно да се попречи на обвиняемия да се укрие или да извърши престъпление. В случая е направена преценка въз основа на доказателствата по делото, че посочената мярка за неотклонение би изпълнила тези цели.

На основание чл.68, ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс по отношение на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на страната.

Разследването по делото продължава, предстои събирането на гласни доказателства, огледи на моторните превозни средства, които са иззети по делото като веществени доказателства и  назначаване на  съдебна автотехническа експертиза, добавя държавното обвинение.

В неделя колата на Местан излязла на главния път, отнемайки предимство на друг автомобил. При удара загина 6-месечно бебе, ранени бяха 10-годишно дете и 28-годишната му майка. Пробата за алкохол на Лютви Местан е отрицателна. „Единственият шанс да не се случи това нещо, беше да не съм там”, заяви Лютви Местан при задържането си, цитиран от Нова тв..

„Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди”, заяви свидетелят Мустафа Исмаил, който е от партията на Местан и се е движел зад него. В района допустимата скорост е 90 км. в час.


 

62

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

1561 12
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3047 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

799 4

Коментари

Страници

Luft hans

М даа! ОТ същата партия и карал след него. И специално видял през задното стъкло на Фаетона, че Местан погледнал наляво. Как става това през затъмненото стъкло на колата и масивната облегалка за глава ми е голяма тайна, но тия от ДОСТ имат рентгенов поглед май.

А че скороста се мери в голям трясък и дим е още по-впечатляващо. Значи Местан не видял идващата кола, а този зад него даже преценява скороста и???

маргаритка2

Бог да прости детенцето и даде сили на семейството.

 

И дон Корлеоне е влязтл в ареста за неплатени данъци, важен е крайния резултат.

bD

Преди 45 години когато карах курсовете на Москвич 412, инструкторът ми повтаряше всеки път. На знак  СТОП се спира !

inventus

Кофти място било на този разклон както тук някой беше коментирал. Имало някаква долчинка и нямало видимост към колите които идват от ляво по главният път. Ако са карали и бързо...

Лoвkия

Мястото е нормален пътен участък, отляво има стотици метри видимост, а Фаетонът е с 250 к.с., би излязъл на пътя за секунда.

вила

То и пострадалите,моите съболезнования,били от същия етнос/партия,така че  няма между етнически/религиозни конфликти.

stirlitz

„Едниситвенят шанс да не се счлуи това нщео, беше да не съм там” .. лаконично подсеща прокуратурата, че отдавна трябваше да е в затвора. Но.. цацата не кълве. 

Бог да дадсе сили на пострадалото семейство. 

 

местан е БОКЛУК, който трябва да се ЕЛИМИНИРА!

christo

Има Аллах значи!

Дано и Господ има за пострадалите!

ИвКо

Предположително, Местан се е огледал, видял е колата по главният път, със своя си мозък е преценил, че може да се преустрои безопастно, не е тръгнал с превъртане на гумите, а с темпо обичайно за годините му, не е успял да прецени високата скорост на колата по главния път и съобразно това или да изчака или да тръгне с мръсна газ, останалото го знаете и без предположения.

И в случая Местан е водач и обърнете внимание на, че в ЗДвП няма понятие "Партийна принадлежност".

вила

Има партийна принадлежност-дори за министъра на транспорта измислиха мотив "Не е длъжен да познава правилата за движение на МПС".Даже не го разследваха,а наградиха с банка?!Там нямаше спор кой е водач на шейната при катастрофата на която загина дете!И-партиятамайка е чадър!?

bD

Аз все още не мога да разбера посоката на движение на БМВ-то.

Хулиган

Лютвито не го мисля.

Но нека след тази трагедия бащите, които возят децата си, да лепнат на волана надписа от една паметна плоча в Германия:

"Тук почива Ханс, който имаше предимство"...

http://www.drago.info/

вила

От три десетилетия спазвам това правило  и имам няколко избегнати  опасни конфликта.

rurade
снимка на rurade

Местан този път се е облякъл все едно,че ще бяга в американското посолство...

seyko

От вчера и в "ТАЗИ СУТРИН" се чака среща или по-скоро да се говори с пострадалото

 семейство но така и още не сме ги чули. И гл. лекар каза, че мъжа и съпругата му са адекват ни,

 но тяхно мнение все още няма. Толкова ли е трудно да се отиде при тях.

ИвКо

за министъра на транспорта измислиха мотив "Не е длъжен да познава правилата за движение на МПС".

Не е длъжен само, ако не притежава свидетелство за правоуправление.

вила

Законът важи за ВСИЧКИ 

Диагностик

Местан трябва да разбере завинаги, че Стопа му отнема предимството. С катастрофата си Местан освобождава места за ДПС т.е. за коалицията ДПС+БСП. Не успя да се целуне с ездачката... 

Лoвkия

Аз все още не мога да разбера посоката на движение на БМВ-то.

Идвало е отляво на Лютфито.

bD

Ловки, ако аз правя ляв завой, и се включвам за Момчилград, ударът ще бъде от лявата ми страна. Или аз пъкне мога да се ориентирам.

rorik

По повод предимството , баща ми имаше една приказка. Дори на пешеходната пътека аз знам че имам предимство , но не зная другите дали знаят.

От чисто човешка гледна точка , имало да става. Стар човек  си мисли че реакциите му са като на младини. Вчера не съобщиха ли че там някъде има опашкии,  задръствания ,  , щото на гръците  не им се работило в неделя.  

Лoвkия

Ами ударът е бил отпред и отляво на Фаетона, почти цялата му предница е отнесена и колата е била отместена на мястото, на което се вижда на снимките.

А БМВ-то осткача напред и наляво, излиза от пътя и се сурва в дола, преобръщайки се няколко пъти.

хикса
снимка на хикса

Аз снимка отляво не видях, ама отдясно калникът е смлян, на капака нищо му нема, което прилича на удар отдясно. Което не пречи БМВ-то да е идвало отляво и шофьорът му да се е опитал да заобиколи Фаетона отляво, а ако и Лютфито е реагирал и се е изнесъл вляво, е могло да се разминат. Само предполагам, че може и така да е станало.

Iezuit
снимка на Iezuit

И защо ще остава в ареста? От престараване зорлем го правят жертва. При всяка катастрофа с жертви ли шофьорът който е (вероятно) виновен се задържа в ареста?

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

И аз не разбирам. Ударът не е ли еднакъв и за двамата участиници? Онези - изпотрошени, детенцето - мъртво, Бог да го прости, а Местан си ходи нормално, все едно не е бил в колата. Ако той е карал и ударът е бил от неговата страна, не трябваше ли и той да е на легло? Или е някакъв супермен?

Iezuit
снимка на Iezuit

Не е бил еднакъв - ударът е отстрани в предната част (дясната) на Фаетона - Лютфито е от ляво, колата му само е поразбита/отместена при удара. БМВ-то при удара изхвърча от пътя и се преобръща, докато спре по нивите... Според мен фатален е бил не самият удар, а последващото изхвърчане от пътя и преобръщането.

Nonameman

За БМВ-то удара е челен.

За другата е страничен и в предния край.

А и колата е ФАЕТОН.

Мисли ......

Жълт котарак

Аз съм чувал: - „НИ МЪ ли виждЪш, чИ идвЪм с BMW, Ве?“

rorik

Оглежда се наляво , няма никой, оглежда се надясно , няма никойили по вероятно е изчакал идващ от дясно ,  и потегля  без да се огледа пак наляво. 

Човек като хапне добре на обяд и кръсвта му слиза в стомаха да мели храна , мозъкът остава без кръв и реакциите са забавени . Местан е бил с колан и макар че колата се е овъргаляла не е пострадал. 

Не е лесно . Убийство си е това. Мой роднина ,  след 3 години затвор , по соца беше толкова , след излизането от затвора не изкара и 3 години.Разболя се от сърце  а беше на 40 години.  Бяха му отказали спирачките  и се беше озовал в един двор , не си спомням дали имаше жертви. Ама шом е лежал в затвора сигурно. 

сталкер пустиняк

„Спря, огледа се наляво и потегли. След като потегли, се чу голям трясък и се видя дим. С такава скорост се движеше момчето, стана за секунди”, заяви свидетелят Мустафа Исмаил, който е от партията на Местан и се е движел зад него. В района допустимата скорост е 90 км. в час.

 

Ясно, върви се към оневиняване на Лютвито. 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×