facebook
twitter

Горещи новини

Камион от България с 39 трупа бе открит във Великобритания (видео)

МВнР потвърди, че возилото е регистрирано във Варна
14025
Сплаш нюз

39 души са били открити мъртви в камион в Есекс, Великобритания. Полицията е започнала разследване, след като камионът, марка "Сканиа", е бил открит в Индустриалния парк "Уотърглейд" в Грейс около 1:40 ч. сутринта местно време. Според първите сведения труповете са на 38 пълнолетни и 1 тийнейджър.

Арестуван е 25-годишен северноирландец по подозрение в убийство. Полицейският инспектор Андрю Маринър заяви:

"Това е трагичен инцидент, много хора са загубили живота си. Продължаваме да разследваме, за да установим какво се е случило. В момента опитваме да разпознаем жертвите, но предполагам, че това може да се окаже много дълъг процес. Смятаме, че камионът е от България и е влязъл в страната през Холихед (б.р. - пристанищен град в Уелс) в събота, 19 октомври, затова работим в тясно сътрудничество с нашите партньори, за да разследваме. Арестувахме шофьора на камиона и той остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават. Разбирам, че нашите заграждения ще нарушат дейността на местния бизнес в райна и ще се опитаме това прекъсване да бъде колкото може по-кратко."

Българското МВнР потвърди, че камионът е регистриран в България, във Варна, като е собственост на фирма на ирландска гражданка.

“Вестта за толкова загубени животи е трагична - написа в "Туитър" министърът по сигурността на Великобритания Брандън Люис. - Нашите мисли са с жертвите, техните псемейства и приятели. Полицята работи, за да разкрие кой е отговорен за това и да го изправи пред правосъдието".

Това е най-тежкият подобен инцидентг във Великобритания от 2000 г., когато в камион бяха намерени умрели 58 нелегални китайски имигранти, които са пътували от Белгия.

Експерт, цитиран от "Сън", твърди, че контейнерът изглежда е бил замразяван в някакъв момент до -25 градуса и хората в него "са загинали много бързо".

Изп.-шеф на британската асоциация за пътни превози Ричард Бърнет пък заяви, че условията в контейнера са били "абсолютно ужасяващи". 

"Единственото място за отиване до тоалетната е била в задната част на ремаркето. Можете да си представите, ако са били там от дни, тогава ще има фекалии, ще има урина", добави той.

Вече се работи по основна версия, че умрелите са били нелегални имигранти. Камионът е тръгнал от България, минал е през Европа, като е напуснал континенталната част от Шербург (Фр), където контролът не е толкова засилен. Оттам с ферибот е стигнал до Дъблин (Ирландия), откъдето с друг ферибот е пристигнал в Холихед (Уелс). Това е сравнително нов маршрут.

Според Ричард Бърнет: "Малко е вероятно, ако камионът идва от Европа, да е бил проверен физически. Поради проблема с мигрантите в Дувър и Кале, на тези пунктове има много повече проверки. Там има монитори, улавящи сърдечния ритъм, има кучета, има детектори за въглероден двуокис. Тези проверки се правят, докато возилото минава през пунктовете. Затова, ако някой иска да прекара нелегално имигранти, избира Шербург, защото там е по-лесно да се премине".

105

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гърция ще иска поне до 15 август отрицателен PCR тест за българи

03.08.2020

Обновена

3564 13
България съвсем загърби европейското законодателство

05.08.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

5980 11
204 са новозаразените за денонощие, а починалите са рекордните 16

04.08.2020

Обновена

4616 24

Коментари

Страници

wreckage
снимка на wreckage

Полицейският инспектор Андрю Маринър заяви:

Ако Андрю Маринър е също толкова кадърен като полицай, колкото е като фудболен рефер, не очаквам бързо развитие по случая.

Luis Man Gaal

ФуДболен? Сериозно ли?

wreckage
снимка на wreckage

не ФуДболен, а фудболен.

 

srsly, само некой потискащо безграмотен индивид би ръгнал главна буква насрет състояща се од  един елемент дума.  Изопщо не съм изненадан междудругото. Фтаа страна положението с грамотността е повече од тревожно. Питай Даскал Цеко, той завежда грамотността въф форума и поради тва е ноо близо да самоубийство.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Така е. Останали са безграмотни индивиди и полуграмотни такива с мания за оригиналничене само в тази страна. А даскал Цеко се се самоубил вече.  

Luis Man Gaal

Елемент на дума? Уникален ФУдБОЛИСТ...

Чичo
"полуграмотни такива с мания за оригиналничене" - тук става дума за комунистическа тиква с мания за величие.
venstar

Жалко за хората!
Дано разплетат мрежата и накажат всички замесени.

 

Не разбрах, дали камионът е с българска регистрация. Защо са решили да споменат точно България? Оттук ли са се качили нещастните пътници? През кои страни е минал камионът и как е преминал през контролните пунктове? Ако е влязъл в ОК през уелско пристанище, значи е пътувал с кораб от някое европейско пристанище. Поне 8-10 часа. Трябва да си голям садист за да държиш затворени хората толкова дълго по море.

скайспирит

Микробританци, сър!
Любезни, тупат по гърба, усмихват ти се, казват ти как да живееш "правилно", учат те на "демокрация" и ти забиват нож в гърба. 

JollyRoger's

Мдам... Ако жертвите са доставени от бантустана Му, това отново ще докаже колко як е дуварът на бачо Варели... 

dissidentbg

Границата с Франция се контролира много стриктно. От там не може камион с имигранти да влезе. Западната граница с Ирландия не се контролира. 

nottheone

начи, шофьора северноирландец. а чий е камиона? ама идвал от българия..

гиди наглеци.

тва от саксите по-големи контрабандисти и перачи на пари света не е виждал. иде им отръки още от времето на дрейк. наште мутри ряпа да ядат.

dissidentbg

По някаква причина не се казва с каква регистрация е камиона.

А откъде идва е още по-голяма загадка. За да е натоварен с хора със сигурност е с фалшиви документи. Така не се знае дали наистина идва от България и къде са натоварени хората. 

Леля_Стойка_III

Именно, лесно е да се разбере от къде е едно регистрирано МПС - има много начини. Те казват "Смятаме, че камионът е от България", което не означава, че е български, а само "смятат" хората.

nottheone

къв бг камион бе?

кой бг превозвач ще наеме северноирландец за шофьор като има родните роби, срещу правата на които пищи сополанкото джамбазки?

 

ама идвал от българия. може, да.

ама смятат. хайли лайкли, дет се казва. ми да го докажат.

той, гешев, кат се върне от щатите, ще направи неколко медийни ареста. и пак някой невинен ще изгори за цял живот.

mick

Западната граница с Ирландия не се контролира. 

 

Дали пък инцидентът не  е свързан с Brexit? Британците много добре се справят с такива инциденти които им вършат работа. Кои от играчите в Брексит ще спечелят?

Гласът

Кои от играчите в Брексит ще спечелят?

Кои?

sega_reader

Хайли лайкли ?

Ах, колко удобно. И да не са българи, ще ги направим, тъкмо сега вълната с недоволство към животните от България е набрала сила. А лъвовете, е това е нещо друго.

Има извършено престъпление на територията на Малобритания. Точка.

Да си свършат работата и да не обвиняват предварително.

Гласът

Има извършено престъпление на територията на Малобритания. Точка.

Според българското МВнР камиона е регистиран във Варна, България. Няма "хайли лайкли", няма тън-мън. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Камионът е средство, не извършител.

Все едно да обвиниш за убийство производителя "Колт", вместо Джеси Джеймс, примерно.

:) 

Stern

В момента България им е най-удобна. След като ни изкараха расисти, колко му е да станем и масови убийци.

pgp

Медиите на острова когато съобщават за инцидента наблягат на точно това, че камионът бил пристигнал от България и жертвите са 39, а не толкова много на това че шофьорът е северноирландец. Най-вероятно става въпрос за имигранти качили се някаде по пътя. Полицията нямала още много информация, но вярвала че камионът е пристигнал от България.

Гласът

Медиите на острова когато съобщават за инцидента наблягат на точно това, че камионът бил пристигнал от България и жертвите са 39

Кои медии в ОК съобщават това? Не виждам никъде да пише, че камионът е пристигнал от България. Пише, че е регистриран в България. Пише още, че контейнерът в камиона е пристигнал от Белгия.

kaily
снимка на kaily

highly likely 

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

..няма как да са дошли от България, при положение, че при нас наплива от имигранти на границата е нулев...и плюс туй имаме непреодолима ограда на границата...ограда, през която и пиле не може да прехвръкне и може да се преодолее само с обикновена стълба..

принцеса Даяна

С това "Смятаме, че камионът е от България" искат да кажат "смятаме, че нямаме нищо общо". Но като се вземе в предвид как "сметките" им от новичока в Солзбъри и досега все са сметки без кръчмар. Другото неизвестно е  какво е разбрала газетата , какво е отразила .

SINDBAD

КГБ, дрън-дрън-Новичок, дългата ръка на Марс-highly-likely-bla bla-камион от България, минал през...шофьорът- ирландец, британски гражданин, благонадежден..., търсете жената...ура-ура!!

 

из записките на братовчеда на Шерлок Хълмски- Съсекс- по баща, пъб "При Шекспир", само че братовчед му, истинския не е стъпвал там...

 

ПП:

 

И на Дж. на Даунинг стрийт трябва да му напазарувам от същата тази България отсрочка за пусти му Брегзит!! Пълна гадост!

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

...напълно нормално е да намесят нашето име...в крайна сметка предишния такъв случай беше дело на наши шофьори в Унгария...

 

...ся кат се замисля липсата на пътни полицаи и камери по нашите републикански пътища може да се окаже и не толкова случайна...а може да е добре обмислен бизнес с имигранти, която трябва да се извозват...

 

..винаги съм се чудел защо няма пътна полиция по определни маршрути и джигите правят катастрофа след катастрофа а сега нещата се навръзват...просто за да цъфти бизнеса с имигрантите по пътищата ни не трябва да има пътни полицаи и камери...

Миряна Б.

Какви ми ти лъвове. Лъвът е един - Ричард Първи, Лъвското сърце, херцог на Аквитания (1172 – 1184 и 1184 – 1189), херцог на Нормандия (1189 – 1199) и граф на Анжу (1189 – 1199), Тур и Мен (1189 – 1199), а в периода 1169 – 1189 и граф на Поату. Стига фукня с изтлели скелети и зубрене на "Айвънхоу" в горните класове. Впрочем романът е прекрасен пример за отритване на расизма и антисемитизма от империята.

Нафарфор

Някой ми сви тасовете на колата. Подозирам, че е британец!!!

SINDBAD

ми ето, изплюха камъчето, кухите лейки!! Гледам и следя на живо дебатите в Британския парламент и преди 2 минути-

 

Boris Johnson says he will withdraw Brexit bill if MPs reject government's timetable – video

2m ago 12:06

Johnson opens with the horrible news that 39 bodies have been found in a lorry in Essex. He says it is an awful tragedy.

Labour MP Rupa Huq asks him why he doesn’t get rid of Dominic Cummings. Johnson says he receives excellent advice fro his advisors and he takes full responsibility for everything the government does.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш