facebook
twitter

Горещи новини

Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира!

Не успяха да ни пречупят и да ни затворят устата – затова ни арестуват пак, за да не продължим разследванията, написаха двете жени
9810
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Бившият кмет на столичния жк "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова са написали писмо от ареста до своите симпатизанти във вечерта на повторното им задържане (15 април) след прочитането на присъдите им на първа инстанция от специализирания съд. 
Ето и цялото писмо, което е написано на ръка, а след това разпространено във "Фейсбук" от привърженици на двете жени.

Скъпи приятели,
Пишем ви от ареста, часът е 19:40 и скоро ще се стъмни, лампата едва мъждука и няма да можем да напишем всичко, което искаме да ви кажем.
Змията хапе най-силно, когато знае, че умира!
Както видяхте, докато бяхме почти 4 месеца под домашен арест, продължихме да се борим за каузите:

- Презастрояване чрез погазване на закона – помогнахме на протестиращите пред бл. 73 – спряхме продажбата на общинска земя, върху която искат да построят блок и хотел до прозорците на хората

- Разкрихме, че бащата на прокурора Иван Гешев е участвал в източване на държавна фирма „Софтранстакси” и загубата за държавата е над 13 милиона лева. Това са 13 милиона причини отново да ни арестуват

- Започнахме разкриване по отношение на гл. арх. Здравко Здравков – той не само е купил апартамент и ателие в центъра на гр. Банкя по 115 евро/м2, но това е върху общинска земя. Отстъпеното право на строеж е само 1 лв/м2 при реална цена над 250 евро/м2. Имотът е заграден – така Здравков и съседите му (трима са строителни предприемачи) ползват безплатно общинска земя, а общината, т.е. всички ние им плащаме данъците. И най-скандалното – според договора строежът е трябвало да завърши за 2 години, т.е. до 2004 г., а не през 2011 г. По закон построеното остава собственост на общината. Казано в прав текст – Столична голяма община е проявила безстопанственост, а арх. Здравков живее (и незаконосъобразно е купил евтино) в общински апартамент. Има ли кой да заведе дело?

Най-важното – не успяха да ни пречупят и да ни затворят устата – затова ни арестуват пак, за да не продължим разследванията. 
Деси иска да се кандидатира за Европейския парламент. Само така можем да се борим за истинска промяна. Тук прасетата са окупирали всички власти и няма кой да ги накаже.

Затова им трябва присъда точно сега:
1. Когато Деси събира подписи и е кампанията за евроизборите.

Моля ви, подпишете се, за да може ЦИК да я регистрира. И на 26 май гласувайте против прасетата, за да си върнем родината.

2. При оправдателна присъда – с Деси трябваше да се върнем в кметството. Явно не са пуснали всички обещани строежи и не са завзели всички апетитни общински имоти. Трябва им още време.

3. Вкъщи имаме достъп до интернет – можем да разследваме измамите им. Можем и да говорим с хората и да осветляваме измамите. Затова ни арестуват.

4. Днес съдът каза, че ни арестува, защото сме се защитавали активно (това е наше право по закон, а не нарушение) и защото много хора ни симпатизират. И можело хората да ни укрият. Ние никога не сме се крили и няма да се крием. Ние искаме да сме с хората, за да се борим заедно.

Какво пише в присъдата:
1. Невинни за получен подкуп – съдът признава, че не сме знаели, че в колата има пари и не е ясно КОЙ е сложил парите там. Също пише, че Дюлгеров не е получил 70 000 евро.

2. Невинни за поискан подкуп от 500 000 евро – тази сума Ваклин я е предлагал, но никой не я е искал.

3. Биляна Петрова – виновна, че е участвала в две срещи с Деси и Дюлгеров. За първата има СРС, но няма и намек за пари. Виновна съм, че уж с Деси сме определили сума, която да се иска. Такова нещо няма. На втората среща (такава не е имало – представили сме доказателства, че сме били далече от Дюлгеров) уж е намалена сумата. По-интересното е, че в частта от присъдата на Иванчева – тя е невинна за тези дати. Излиза, че съм си говорила сама. Осъдена съм на 15 години затвор за това, че една вечер съм отишла на пицария с неподходящ човек. И в СРС-тата на срещата не се говори за никакви пари, дори за дарения не се говори, за да може да се извърти разговорът.

4. Деси е осъдена на 20 години затвор, защото чрез няколко изявления, предадени чрез Петко Дюлгеров на 19 март, 12 и 13 април, е поискала подкуп. Реално няма доказателства, че е искала подкуп, дори излиза, че не го е обсъждала. Осъдена е на 20 години (за убийство дават по-малко), защото Дюлгеров е говорил с Ваклин, твърдейки, че е говорил от нейно име.
Единствените, които са говорили за пари са Дюлгеров (поставен под домашен арест, защото никой не му симпатизира) и Ваклин.

5. ПП: Невинни за „условията за получаване на подкуп”.
Подпишете се и гласувайте за нас"

122

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Иванчева и Петрова се оплакаха, че не могат да гласуват на изборите

21.05.2019

978 19
Ваклин: Нямам проблем да гледам Иванчева в очите

18.05.2019

759 32
Съдът: Иванчева не е докосвала подкупа, за който е осъдена

15.05.2019

Доротея Дачкова

20358 49

Коментари

Страници

Begemot
снимка на Begemot

Тези жени ми стават все по симпатични.  Те са по-мъжки същества от повечето от нас, мъжете. Щом не сме успели да ги защитим от произвол.

NATURAL

Змиите получиха по 20 години. Сега се опитват да хапят за последно.

Нафарфор

дано успеят!

Simplicissima
снимка на Simplicissima

 👋

 

https://www.youtube.com/results?search_query=интервю+с+иванчева

Simplicissima
снимка на Simplicissima

 заСЕГА тъй, сетне може и по-инак:

 

24новини.бг

Published on Apr 17, 2019

Събирането на 2500 валидни подписа, които трябва да се внесат в ЦИК, за да стане Десислава Иванчева кандидат за независим евродепутат се организира от Инициативните комитети "Непослушните" и "Зелен Младост". По думите им досега са събрани около 1500 подписа за десетина дни. Едната локация е в подлеза на метростанция "Сердика", пред линия 1, а другата на пазара в "Младост 1", пред метростанция "Младост 1" от 18:30 до 20ч.

През почивните дни подписи се събират на входа на Южния парк.

erkek

Мутрите ни върнаха в Средновековието-остава да реанимират и кладите...

Zavinagi CSKAR
снимка на Zavinagi CSKAR

Пишем ви от ареста, часът е 19:40 и скоро ще се стъмни, лампата едва мъждука и няма да можем да напишем всичко, което искаме да ви кажем.

 

Тези редове могат да станат символ на всички осъдени корумпета оттук нататък...един вид това ще е техния девиз след като си чуват присъдите...

Michael_P

Zavinagi LEVSKAR.

It is time to change the paint!

JR

Започна свободното падане на режима Му...😀

 Виновни са двете диктаторки в ареста, водещи мръсна кампания срещу Artex Angels и любимия фюрер на новодомците...

Горанката да започва да брои кайметата за Страсбург! 🎃🎃🎃

Banshee
снимка на Banshee

Какво пише в присъдата:
1. Невинни за получен подкуп – съдът признава, че не сме знаели, че в колата има пари и не е ясно КОЙ е сложил парите там.

 

Достатъчно е само това, само по себе си, да прави филма фарс в очите на "публиката", колкото и "експертите" да твърдят, че си е съвсем ок по правилата на играта им. Предполага се, че даже и в Саудитска Арабия публиката трябва да остане с впечатление, че знае за какво е екзекуцията, освен за зрелище. 

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Ти откъде си сигурна, че това пише в присъдата?

Гaндaлф

Няма значение какво пише в присъдата.

Суверенът вече е решил. Да ги вадим на площада и декапитация!

kissсинджира

Гешеф сутринта се разплул като лой на слънце и се хвали, но и неговия ред и на роднините му ще дойде.

rurade
снимка на rurade

Е,поне получиха шанса да станат българските Мандели...

Яна

Ами да след като съществува ОПГ, водещо до поява на хора като Мандела, какво очаквате? Може да започвате да се оглеждате за други работодатели.

цензура

И след това писмо, която явно  е било предварително подготвено, защото двете жени са очаквали да ги окошарят  - днес гешоф от гештафо изрева на мъка! 

 

Зад Иванчева стоят олигарси с политически интереси и журналисти, които манипулират

 

"Това дело се използва медийно и се преекспонира, за да се "удари" Прокуратурата и Спецпрокуратурата.

 

😆

Яна

Горкия той; няма нужда да ги удря който и да е. При такава некомпетентност и политическа проституция едва ли има някой, който чак толкова да се старае. Това, което сами са свършили е повече от достатъчно.

цуцурко-нов

Дори някога да са поискали подкуп (в което аз лично се съмнявам), некадърните и нас-рани бокови калинки и буболечки на всички нива в съд и прокуратура успяха да ги превърнат в символи на борбата на българите срещу себе си. Вече почнаха в прав текст да говорят кой, какво и колко, щото и 20, и 40 години са все тая.

 

Освен, че е най-смехотворен, боковият режим е и най-гнусният, съществувал някога в България, защото тъпите и примитивни малоумници имат поне едно силно качество - злобата. А злоба плюс посредственост е много, много лоша комбинация 

Truncho
снимка на Truncho

А злоба плюс посредственост е много, много лоша комбинация 

***********************************************************************

 

Да не би да очакваш доброта и изключително лидерство от Герб? Герб са неуспелите членове на Партията (БКП), по-точно втория ешалон на БКП.

Нафарфор

защо тогава сдс ги търсят за коалиция?

левъ

Винаги когато има две страни има различни мнения и СЪДЪТ, а не журналистите е този, който ги преценя. Прочетете най-напред мотивите към присъдата и едва след това пишете глупости.

Force

Винаги когато има две страни има различни мнения и СЪДЪТ, а не журналистите е този, който ги преценя. Прочетете най-напред мотивите към присъдата и едва след това пишете глупости

Прав си, ама някои са си открай време писатели, отколкото читатели. И това е най-слабият контраргумент, за който се сещам.

JR

Мотивите на Хинов: “Такова е времето. Негово.“

Дали ще смогне да ги публикува до Връбница? Или ще чакаме до Великден?

цуцурко-нов

Мотивите на магистратите за присъдата са, че е имало много политически нюанси в делото и всички те са взети предвид. Съдията заяви още, че сред многобройните доказателства няма никакви данни да е имало подбудителство към подкуп или някой да е подстрекавал двете жени да искат такъв, съобщи Нова тв.

 

Айде сега, понеже явно ги разбираш, разтълкувай ни мотивите, както са ги предали журналистите. Щото аз не можах да намеря какво е казал СЪДЪТ в първо лице

Sir Mano

Ще преположите ли колко месеца ще се бавят мотивите?

Поне до изборите такива няма да има, но не бих се учудил, ако се чака края на мандата на Цацата ...

Яна

Е ако и това не е присъда за "справедливия" ни съд, здраве му кажи. "Политическите нюанси" категолично не могат да бъдат основание за справедлив съдебен процес, а са доказателство за политическа вендета. Само че, тогава трябва да говорим за съда не са като орган за постигане на справедливост, а като за интрумент от типа на "Инквизицията". Защо тогава зам.главът и компания се оплакват?

venstar

Какъв е срокът за обявяване на мотивите?
Как се връзва това с възможността за обжалване, времето за което е сравнително кратко? Тоест, биха ли могли да обжалват, ако не са известни мотивите на съда?

JR

Е, какво ще обжалват без “мотивите“ и шевиците?

Banshee
снимка на Banshee

Винаги когато има две страни има различни мнения и СЪДЪТ, а не журналистите е този, който ги преценя.

 

А после обществото преценява дали звучи убедително. Иначе е произвол. 

Освен във военно време или по време на революция, ма даже и тогава. :)

Evasion

Как точно и защо т.нар. общество преценява дали "звучи убедително"? Не е ли по-важно да е законно, вместо да "звучи убедително"? Ако "звучи убедително", но не е законно, какво ще се случи? Ако "обществото" не може да излезе с еднно становище кое му "звучи убедително" какво ще се случи?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×