facebook
twitter

Горещи новини

Еърбъс ще следи колко време пътниците прекарват в тоалетната

1614

Авиокомпанията "Еърбъс" обмисля да въведе редица нови технологии в самолетите си. Сред тях са изчисляване на прекараното време в тоалетната, както и светлинно показване дали има място за поставяне на багаж в отделението над пътниците, пише dnevnik.bg.

Новият метод за събиране на данни, който проследява колко дълго пътниците стоят в тоалетната, е направен, за да се следи състоянието им. Отчетено е, че често хора, които не се чувстват добре физически, отиват в тоалетната, където се стига до припадания. Именно спешната нужда от помощ е ключова в прилагането на технологията. От събраните данни пък ще може да се направи анализ коя тоалетна в самолета е най-предпочитаната за ползване.

В самолетите на "Еърбъс" ще бъде въведена и светлинна система, която ще информира пътниците за количеството свободно пространство в багажното отделение над главите им. Ще има и специални светлини към всеки колан, които ще показват на стюардесите дали даден пътник си го е поставил.

Датчици ще показват на екипажа, когато сапунът и тоалетната хартия намаляват и трябва да бъдат заредени нови количества. Пътниците пък ще могат да си поръчват предварително храна и напитки. Това ще улесни стюардесите в избора на продуктите, които трябва да се качат на самолета. Ще се следи и какви са предпочитанията на пътниците, за да може компанията да залага на конкретни храни и напитки.

Очаква се новите технологии да бъдат внедрени през 2021 г. на "Еърбъс А321".

Миналата седмица компанията Fuel Matrix предложи система, която да позволява дискретно да бъдат претегляни пътниците на всеки самолет. По този начин авиокомпаниите могат да изчислят по-прецизно и точното количество гориво, необходимо за всеки полет, а така да намалят въглеродните емисии.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ проведоха изпитание на балистична ракета с наземно базиране

13.12.2019

21
Консервативната партия печели изборите във Великобритания

13.12.2019

1381 25
Блумбърг: САЩ и Китай постигат търговско споразумение

13.12.2019

325 1

Коментари

н16
снимка на н16

 А там скрити камери ще слагат ли ?)

Аладар
Гълтат опакован наркотик. Там да сложат датчик за наркотици
Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Сериозно? А наркотика как са го прекарали до самолета и респективно тоалетната?

Диагностик

Ще дойде време, когато цената на билетите ще зависи от теглото на пътника. Ще го оправдаят отново с емисиите. 

Вова

А клубът на правилите секс на над 10 хил.метра как ще се развива и увеличава членската си  маса?✈️💏

Starboard

А за дебита - нищо не пише ))

peniko

Аз отдавна съм казал: ще дойде ден когато тоалетните в самолетите ще станат със стотинки.......

Инак за теглото на пътниците - патил съм. Веднъж се падна да летя меджу 2 обемисти афроамериканки, ама от най-обемистите. Вдигнаха подпорите за ръцете и ... се разляха върху мен. За малко щях да дърпам кислородната маска.

Devil in Exile

Е, двойна дискриминация, хем по цвят, хем по тегло ... В САЩ това не се прощава, особено във времената на обратната дискриминация. А какви времена бяха, ех, отделни тоалетни за бели и негри, негър не сядаше в автобус, хеле пък да се качи на самолет ...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×