facebook
twitter

Горещи новини

Елена Йончева към Цацаров: Проверете къщата в Барселона

БСП праща на главния прокурор сигнал с документи, проследяващи произхода на парите за имота
7401
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Елена Йончева

„Настояваме главният прокурор да проучи случая с къщата в Барселона. Разполагаме с всички необходими документи и ще му ги предоставим”. Това заяви в Хасково водачът на листата на „БСП за България” за предстоящите евроизбори Елена Йончева, съобщават от партийната централа.

„Приветстваме главният прокурор за инициативата му да бъдат разследвани офшорни сметки и имоти на български политици в чужбина, и ще му помогнем, като предоставим документи за така наречената къща в Барселона”, заяви Йончева. По думите й 1, 7 млн. евро са постъпили по сметка на фирмата „EMA BGS SL“, която е регистрирана на адреса на къщата в Барселона – ул. „Францеск Ривалта”, 8. Управители на дружество, основано юли 2013 г., са Борислава Йовчева, а в последствие и нейният баща Георги Йовчев. Йончева обясни, че тези средства са предоставени от офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD , на която номинален собственик е кипърски безработен Никос Михайлидис.

„Проследихме пътя на тези пари и свързаните с тях лица. Те водят до трима души – до Иван Саздов, управител на “Tенис клуб Банкя” ЕООД, и председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София 2005 г. Вторият човек  е негов съдружник Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на бившия бизнес на премиера, включително и фирмите „Ипон“. Третият човек е Йордан Христов, управител на „Спортни имоти Приморско“ АД", обясни Йончева. По думите й Саздов и Христов са представлявали офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD в България. Тя допълни, че  съдружник във въпросната фирма е „Gordon Holdings”, чиито собственици са осъдени ефективно за организиране на международна схема за пране на пари през 2015 г.

Йончева коментира, че едно от обвиненията е за прикриване на действителните собственици на фирмите, както и за опит за възпрепятстване на правосъдието чрез унищожаване на документи.  „Настояваме главният прокурор да провери тези лица и фирми и да изисква от прокуратурата в Каталуния цялата информация за фирмата „EMA BGS SL“, по силата на договора за взаимна правна помощ между България и Кралство Испания”, заяви тя.

Елена Йончева заяви, че заедно с юристи подготвя сигнал до главния прокурор с документи, проследяващи произхода на парите. 

42

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Генералът в своята вътрешна Барселона

22.02.2020

ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

10511 5
Борисов се шегува: Мислех, че съм ерген, а се озовах с къща и тъща

29.02.2020

Обновена

3557 32
Борисов викна геополитиката, а коронавирусът ще му помогне

26.02.2020

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

15061 20

Коментари

Страници

Курти влезе

Ще! Как ли няма да провери. Да не би да е избран за това?

voivodata

 къщата е в Барцелона, няма нужда от проверка.... Трябва да и се удари една боя. Няма да се излагаме пред чужденците , я......

Хулиган

...на която номинален собственик е кипърски безработен Никос Михайлидис.

И сега, какво?

В рамките на борбата с корупцията, Цацата ще провери.

После ще обясни на публиката, че Никос Михайлидис си е построил къща за гости.

Затова - търсете гостите!

Стига да има домова книга...

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata...

 

Миряна Б.

 Да не е тази къща, работа на Гауди -

 

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%81%D...

 

 

скайспирит

Адресът е Carrer de Francesc Ribalta, 8 

https://www.google.com/maps/@41.3878482,2.0896236,...

 

Единственият имот опасан с камери (съседните два нямат). Много скромна къщурка, със скромно басейнче и перфектна гледка към града.

 

Ей СЕГА го чакаме да каже в сураттефтеря:  Гадове, аз строя, а те фейкнюзат. ?

Тринити

Тая Елена е досадно създание.Само Му разваля рахатя. Ми то тъз къщичка е за новото ни консулство там А момата живееща в нея се очаква да биде назначена баш за консулка.

ArcheoBG

Малеее. Тая, която не е знаела, че съвместно с офшорка източва КТБ, се оказа много напориста в борбата с офшорките на другите. ?

Безпрецедентна наглост.

Миряна Б.

   

    Да се разпита и Стоичков, аверчето на Боко. Не може да не знае тази сграда. Видяхте ли я?Не може да е да е за сама жена. Прилича на цял вертеп.  

Zmeja

И аз си мислех нещо подобно за Стоичков. А дали къщата е за една жена, зависи от спонсора.

ПероВТ

Очакваше се. Борисов ще бере ядове. Или не се е разбрал с Нинова барселонската дева да не се пипа или Йончева е изтървана и не може да бъде контролирана.  Испанските социалисти със сигурност ще ударят едно рамо. Брачата сърби скандираха за Милошевич - "Готов йе!".  Добре ще звучи и на български. Няма лошо да се видят и именията на родата в САЩ. Там какви ли магнолии има - мале, мале.

Bacho Кольо

Да се надяваме, че Йончева е сподобила железни доказателства за връзката на тази къща с ББ. 

ArcheoBG

За сега евентуалните й доказателства са, че двама души са представлявали офшорка в България. ? За такова престъпление Йончева е получила към 800 000 лева от "Дайли трейдинг лимитед" регистрирана на Вирджинските острови.

 

пощаджията

Фърляй, фърляй у вентилатора ?

Проблемът на такива като теб е, че не знаете кога да спрете. А после нема за оти ?

Миряна Б.

 

 

   Пак добре, че безработният грък не е купил Саграда фамилия.

Slava
снимка на Slava

7

Съб., 18/05/2019 - 10:38 (нов)

ArcheoBG

Малеее. Тая, която не е знаела, че съвместно с офшорка източва КТБ, се оказа много напориста в борбата с офшорките на другите. ?

Безпрецедентна наглост.

 

?

 

Предизборните балони се пукат, но чак месеци след изборите. Биволъ надуват отдавна балона "къща в Барселона", сега Йончева иска да смени прякора - от Милиончева на  Балончева.

Миряна Б.

  

 

   А с острова какво стана? Да си купи о. Монте Кристо в тосканския архипелаг - какво по-романтично? Може да намери и съкровище. 

Neopol

По същата логика Цацаров да привери дали Йончева не е травестит. Щото едни сайтове за фалшиви "новини" бяха писали и това. ?

А иначе БСП яко са го закъсали, щом единственото нещо на което разчитат са лъжи и фалшиви "новини". 

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Тц! Едва ли. Щото ако излезе вярно, ще ѝ се вдигнат акциите (рейтингът) чак до небето. И на нея, и на БСП-то.

Domi

Боката дал шъ признае за копилето....

Доси

Те водят до трима души – до Иван Саздов, управител на “Tенис клуб Банкя” ЕООД, и председател на инициативния комитет, който издига кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София 2005 г. Вторият човек  е негов съдружник Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на бившия бизнес на премиера, включително и фирмите „Ипон“. Третият човек е Йордан Христов, управител на „Спортни имоти Приморско“ АД", обясни Йончева. По думите й Саздов и Христов са представлявали офшорната фирма „Palms Enterprises“ (Overseas) LTD в България. Тя допълни, че  съдружник във въпросната фирма е „Gordon Holdings”

 

Мъдааа... и кой е човека който стои зад всички тези хора? Ми Той, не е Дядо Коледа, нали така? 

Герберчетата ще си счупят краката да се правят на улави под тази дописка, но нещата са пределно ясни... 

торбаЛан

и кой е човека който стои зад всички тези хора? Ми Той, не е Дядо Коледа, нали така? 

Готов ли си да кажеш това в съда?

Диагностик

Нещо за имението в Зимбабве, което Корнелата получи заедно с Техноимпекс?

Давай бабо Ленче, само за евродепутат си. 

Искала да бъде във "Финансовата комисия" (?), за да научила как се разпределят европейските субсидии. Тя е не само велика журналистка, но и икономистка! Икономична икономистка.

Bacho Кольо

И защо стоиш със скръстени ръце и чакаш Йончева да предизвика разследване  "за имението в Зимбабве, което Корнелата получи заедно с Техноимпекс?!?

Що за гражданин си?

Всички данни, с които разполагаш  - на прокуратурата!

Доси

Щото разполага само с герберски измишльотини подходящи за 80%-ници... а Йончева явно разполага с документи! Е тва е разликата. 

 

 

торбаЛан

А вие, червенотиквеничета, защо не занесете вашите доказателства в съда, а само гледате как да добутате бай ви Той за следващ и следващ мандат? То и в дописката си го пише:

ще предоставим

Ама я предоставите, я като всеки път - само лаладжийски работи.

пощаджията

Торбаланчо, аз не си спомням Йончева да е казала нещо и да не е предоставила документи.

Ти знаеш ли такъв случай?  Сподели с несведущите. 

Само не ми пробутвай като Диагностика публикации на ПИК.

Wolf ACE

Славни диагностици и прочие, а и разни Нео личности - ми изкарайте нещо конкретно за "имението в Зимбабве", бе! Не само лакърдии тип, "А вие що биете негрите", а!, и модерната "Пеевска" мантра за"фалшивите новини" /всички, 'дет на нас не ни отърват/ ...

 

Щото за Барселонската колиба има документи, конкретни имена, фирми и прочие...

И не ми обяснявайте, че братчеда на БХ пере парите на "Милиончева" и прочие тъпизми...

Или пък оня, дето Му бил шеф на инициативния комитет... Сигурно е превел парите на Нинова от сделката на някой си импекс, нъл тъй?

Вместо да коментирате с глупости личностите, които сигнализират, а вземете прокоментирайте самия факт, за който се сигнализира... поне веднъж, ей така, за разнообразие...

Щото иначе - много жалки...

 

М?!

Миряна Б.

 

  Той е неразбран като Дантес. И е време да стане граф и да мъсти. Само съкровището къде ще скрие? В асансьорната шахта на Цецо? В скривалището за напитки на Юнкер?

Цветелина омъжи ли се като Мерседес? Има ли голям син, когото Той благородно да пощади от шпагата си?

Миряна Б.

   Представям си го как потъва в димката на морето на път за острова си заедно с красиво момиче, спасено от него от беснеещи цигани. Логото му е "Чакай и се надявай".

Миряна Б.

 

 


Attendre et esperer!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×