facebook
twitter

Горещи новини

Днес е Световният ден в памет на жертвите от катастрофи

43
БГНЕС архив

Днес е Световният ден в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Тази година мотото е „Животът не е резервна част", разказва БНР.

Само от началото на годината 546 души са загубили живота си на пътя, сочат данните на МВР към 15 ноември.

С решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

В православните храмове у нас ще бъдат отслужени заупокойни молитви за упокоение на душите на загиналите при пътни инциденти. В София панихидата ще бъде от 10.30 ч. в храм-паметник "Св. Александър Невски". Ще присъстват министърът на вътрешните работи Младен Маринов, представители на политическото и професионалното ръководство на МВР, Главна дирекция "Национална полиция", Българския червен кръст и Съюза на българските автомобилисти. 

В Сливен - от 11 до 12 часа на бул. "Хаджи Димитър", екип на Пътна полиция и доброволци от Червения кръст ще раздават брошури с правила за безопасно шофиране, а всички, които използват обезопасителните системи за деца в автомобилите, ще получат предметни награди.

В Добрич панихидата ще е в храма "Света Троица", в чийто двор е  издигнат Оброчен кръст от гранит и мрамор в памет на загиналите по пътищата. В Сливен и в Пловдив екипи на Пътна полиция, доброволци от Червения кръст и представители на здравната инспекция ще напомнят на водачите за важността да бъдат внимателни и толерантни на пътя с брошури с правила за безопасно шофиране.

 

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

1551 12
МВР и Столичният инспекторат иззели 4 камиона с отпадъци за изгаряне

18.12.2019

3045 4
Пожар унищожи към 3000 прасета в Добруджа

18.12.2019

785 4

Коментари

Курти влезе

Тази година мотото е „Животът не е резервна част"

Какво ли са искали да кажат?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×