facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Технологии

Български професор: Светлината излъчва 180 000 пъти по-мощно от 5G

2 277
 Илияна Кирилова

Вредното влияние на 5G технологията е мит и няма нито един физически механизъм, който доказва обратното. Това обяви пред БНР проф. Олег Йорданов, преподавател по физика в университет в Южна Каролина. Повече от 10 години българският учен е ръководил лаборатория по микровълнова физика и технологии.

По думите му видимата светлина е около 180 000 пъти по-мощна на единица квант в сравнение с 5G. Като основно предимство на новата технология той изтъква това, че многократно ще увеличи скоростта на приемане на информация и ще има много по-къс период за включване.

"Обикновено ние не усещаме това, но когато става въпрос за връзка между машини, е много важно комуникацията да се включи колкото може по-бързо. Това ще бъде много съкратено при 5G технологията в сравнение с това, което ползваме в момента", посочи проф. Йорданов.

И добави: "В пълния си вид тези технологии ще обхващат три вида честоти – ниска, средна и висока. Ниската е подобна на тази, която имаме и сега, само че при нея ще имаме по-добър софтуер, по-добро насочване. Средната в момента масово се усвоява, особено в по-напредналите държави. Най-напреднала в това отношение е Южна Корея, която има в средната честота още от декември 2018 г. 5G. Практически всички развити страни, повечето от тях, от пролетта и лятото на миналата година вече преминават на 5G системата."

Във високочестотната част ще има многократно по-висока честота на излъчването, около 25 млр. трептения в секунда. За сравнение - сегашното е около 1 милиард, обясни проф. Олег Йорданов.

"С повишаване на честотата, енергията на отделната порция, както се казва, квант на излъчването, се повишава, но това е много-много-много далече от опасната област. Например, ние ежедневно сме подложени на излъчването на видимата светлина. Тя не само е като квант енергия много по-висока от микровълните, но е 180 000 пъти по-мощна. Всеки ден сме на видима светлина и нито хващаме някаква болест, нито рак, нито други неща, които се спрягат като конспиративни теории", допълни физикът.

Според него няма сериозни опасности за здравето, които може да възникнат при въвеждането в масова експлоатация на 5G мрежата.

"Няма сериозно изследване, което да показва, че такава опасност има. Нещо повече – не съществува познат физически механизъм от 5G системата, който да е опасен - посочи проф. Йорданов, който признава, че научните изследвания се влияят от търговските геополитически битки. - Разбира се, че се влияят, защото това в крайна сметка е въпрос на икономика, на пари и освен всичко това, ако само в една държава се произвеждат тези компоненти, както често се случва и с други неща, тази държава ще има монопол върху тях, ще има монопол върху сигурността, може да бъде пробита лесно сигурността."

Ключови думи:

5G, 5G мрежа
18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Изкачванията на Еверест може да се следят онлайн

08.06.2020

222
Появи се първата карта на 5G мрежите

02.06.2020

2511
В лоното на природата

17.05.2020

Г-н БАЛЕВ

1371 8

Коментари

sega_veteran

Платеният професор от Южна Каролина да си отива в Каролината и да не ни дава акъл какво да правим в нашата Родина. Явно той си има негова.

Baskerville
снимка на Baskerville

Всеки ден сме на видима светлина и нито хващаме някаква болест, нито рак, нито други неща, които се спрягат като конспиративни теории", допълни физикът.

Този преподавател разби бизнеса на козметичните компании и техните слънцезащитни мазила .Като мивка с къртач.

mi6osp.

Хъм, животът на планетата ни е бил под въздействието на светлината повече от милиард години, под въздействието на радиовълни - два-три века, а под непрекъснатото въздействие на интензивно електромагнитно поле - на практика  миг.

Все още никой не е живял в микровълнова печка, дори и този професор,та да твърди, че това е безопасно. 

 

 

Baskerville
снимка на Baskerville

Всъщност през цялата си еволюция животът е бил под въздействието на целия диапазон от електромагнитни излъчвания.Просто една от формите на живот се е развила дотолкова че е започнала да създава източници на излъчване.Светлината от видимата част на спектъра може и да не уврежда, но това не означава, че ултравиолетките не предизвикват развитие на рачета.

licho

Да бе да два три века. От появата на живота на земята толкова ли са минали. Според теб Земята няма електромагнитно поле или то съществува само миг. Имате знания на ниво втори клас и се гордеете с тях. Космическите излъчвания къде ги слагаш. И някой може ли да каже с какво 4г вълните са по добри от 5г?

mi6osp.

партнер  N 11, не си внимавал в часовете по физика.

Земята има магнитно поле и то  запазва живота на планетата от космическите излъчвания (част от тах са радиовълни).

При гръмотевични бури всяка светкавица е съпроводена с кратко излъчване на радиовълни.

Прав си единствено в оценката на знанията си, на ниво втори клас са. 

Ако си открил електромагнитно поле на Земята , бягай за Нобелова награда.

 

Никса

 Още един платен многознайко! Всички знаем, че Короната се появи от Китай с 5G, а сега Бил Гейтс ще ни чипира с ваксината, за да могат да ни управляват с кемтрейлса!

 

аиг3

Това писание е като съкратена версия на Махалото на Фуко за модерните конспирации и заблуди. Евала за иронията. Поне се надявам да е ирония, защото ако някой напише всичко това насериозно трябва да му се отнеме правото да гласува и да бъде изпратен в изолация без интернет и с много тежки за четене книги.

dobadoba

Кофтито е, че непрекъснато ни заливат с конспиративни теории.

Спомням си преди време, как ни убеждаваха че Кока Колата 'побърквала' хамеркиканците.

След време пък ни сваляха звезди от небето, че кабелната ТВ била вредна.

А рано или късно ще стане като с лъжливото овчарче - ще казват истината, но никой няма да им вярва.

⚓️

Колкото до 5Г и спряганото бъдещо 6Г не знам дали ще си оправдаят парите.

Luckbox

Ми заливат тези, които се оставят да бъдат заляти. В последно време особено много. Защото имат ниска интернет култура. Защото имат ниска медийна култура. И изобщо ниска всякаква култура...Ама да не се изказвам като последна инстанция - всеки да си живее както иска. Само че да не се чуди дали има връзка между убедеността, че Бил Гейтс иска да го чипира, и това че заплатата не му стига да живее нормален живот - има връзка. Кое е причина и кое следствие не съм сигурен, но със сигурност връзка има. 

 

аиг3

Спокойно борци, нищо не зависи от  вас. Та чакайте да ви пържат скоро и тук. Или пък започнете борба. Имам една такава позната, според която имало хора, които вече били разрушавали 5 г инсталации в България(нищо, че още няма такива тук) и иска да ги намери, че да се включи и тя. Taka че явно ще има да почака.

Каубой
снимка на Каубой

ПрепоръкЪ! Да си направи алуминиева шапка и да я носи ДЕнонощно! Така ще е защитена!

скайспирит

Например, ние ежедневно сме подложени на излъчването на видимата светлина. Тя не само е като квант енергия много по-висока от микровълните, но е 180 000 пъти по-мощна

 

Този да върне хонорарите на финансиращите го организации, и да формулира друга "мантра".

 

Със сигурност е наясно, че светлината и радиовълните (без да се навлиза във физични подробности) имат различни характеристики на проникване в тъкани 😁. 

ПероВТ

Да, не са вредни хиляди пъти по-мощните, в сравнение с тези от 60-те и 70-те, електромагнитни лъчения около нас. Не са вредни е-тата, консервантите и ГМО-тата. Електронните цигари направо са балсам за белите дробове. А болните от рак всяка година са с 2% повече от предишната.

KTP

Науката отдавна е открила нещо наречено "експеримент" и  не виждам защо примерно за 5Г да е по-трудно да се направи такъв в контролирана среда с подходящи обекти и контролна група? И под "обекти" нямам предвид хора! После се смятат рискове/ползи и се взема решение. 

Иначе няма да е първият случай в който нещо се прави а след време се казва "Опс, извинявайте, ма то било вредно"... и се изтегля от пазара. Примери бол. 

Иначе бай професор може и да е прав, само че и навремето имаше такива професори дето викаха че ДДТ-то си е супер и нема проблем, па после почнаха да го откриват чак в млякото на северните мечки... 

Evasion

проф. Олег Йорданов, преподавател по физика в университет в Южна Каролина.

Къф професор е тоа бе, той ли ше ми каже... Снощи в шишабара една позната - младо готино кифле - подробно, за 5 минути само ми обясни какво са и казали и какво е прочела във фейса за вредата от 5G... Тоа че ми каже на мене...

Каубой
снимка на Каубой

ЕЕЕ, за това ли позлзвате хубавите г-ци? За обяснения?! :(((

Няма ли да и покажете практическо обучение?

Антей

 

"Появи се първата карта на 5G мрежите"

 

заглавие нашия сайт сегабг.ком от 2 юни т.г. тук в секцията "Технологии" малко по-надолу.

...................

 

"Известната компания Ookla направи първата интерактивна карта, на която можете да видите разширяването на мрежата 5 G в целия свят.

 

Единствената страна на Балканите, в която има възможност за комерсиално използване на 5 G е Румъния.

 

София е градът, в който се изграждат най-много 5 G мрежи -

 

и на трите мобилни оператора, с които разполагаме A1, Vivacom Telenor !

 

Гърция експериментира с 4 населени места.

Всички експериментални мрежи се водят като ... "мрежи с ограничен достъп"!   

 

В момента има 8577 инсталирани 5G мрежи по света.

Според картата най-добре покритата държава с 5G мрежа са САЩ, следвани от Китай, Япония и европейските страни като Холандия, Германия, Обединеното Кралство и Швейцария." ?! 

............................................................................

 

Безмилостни противочовеци.

 

Вижте как са хванали мобилните оператори.

Покрай тази офазива и електромагнитно насилие се сетихме, че при преминаването от 3G към 4G мрежа, от Vиваком ни задължиха да сменим стария интернет рутер с нов за 4G.

 

Предполагаме, че и сега ще направят същия номер.

Ние ще си протестираме и ще се страхуваме за живота и здравето си, а те ще ни опраскат и бацнат рутерите на 5G директно в лицето!

 

Ако това се случи отново - ние и нашите приятели ще се откажем от мобилния оператор!

 

Безмилостни противочовеци.

...................

 

п.с. София знае ли, за якото изграждане  на 5G ?!

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×