Quantcast

Медия без
политическа реклама

Вътрешният министър на Великобритания е уволнен

Бившият премиер Дейвид Камерън става външен министър в кабинета на Сунак

13 Ноем. 2023Обновена
ЕПА/БГНЕС
Сюела Брейвърман

Британският премиер Риши Сунак уволни спорния министър на вътрешните работи Сюела Брейвърман. Сунак пренарежда висшия си екип преди общите избори, очаквани догодина, пише БГНЕС.

Сунак беше подложен на нарастващ натиск да уволни Брейвърман, отявлен политик с десни убеждения, след като критици я обвиниха в повишаване на напрежението по време на пропалестинските демонстрации и контрапротести в цяла Великобритания.

Би Би Си предаде, че бившият министър-председател Дейвид Камерън е на "Даунинг Стрийт", което се свързва с промените в кабинета. По-късно беше официално съобщено, че Камерън става външен министър.

През 2010 г. Камерън стана най-младият човек, заемал поста министър-председател от 1812 г. Той беше на поста 6 години и е запомнен най-вече като човекът, който проведе референдума за Брекзит - той подкрепи кампанията за оставане и подаде оставка, когато Брекзит успя.

Като министър-председател той ръководи коалиционно правителство, работейки с либерал-демократите до 2015 г., преди да спечели общо мнозинство на изборите през същата година, припомня Би Би Си.

Още по темата