Quantcast
Германия: "Северен поток-2" ще бъде завършен рано или късно | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Германия: "Северен поток-2" ще бъде завършен рано или късно

Без Русия много конфликти не може да се разрешат, твърди външният министър Хайко Маас
2 897
 ЕПА/БГНЕС

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заяви, че рано или късно, проектът за газопровода "Северен поток-2" ще бъде реализиран. 

"Изхождам от това, че "Северен поток-2" ще бъде довършен. Въпросът е кога. Ние взимаме решения за нашата енергийна политика и енергоснабдяване тук, в Европа", каза Маас в интервю за медийната група Redaktionsnetzwerk Deutschland.

По думите на дипломата САЩ "реализират своето право на независима електрическа политика" и Германия остъпва по същия начин. 

Маас заяви също така, че само заедно с Русия е възможно регулиране на конфликтите в Либия, Сирия, в Украйна, а също ситуациите в Беларус, Нагорни Карабах и Венецуела. Във връзка с това той подчерта, че "прекратяване" на диалога с Москва не може да има.

"Ние седим край една маса с Русия в Съвета за сигурност на ООН, на берлинския процес за Либия, а също по въпроса за Украйна. Всички тези форуми са посветени на търсенето на решения за прекратяване на войни - каза Маас. - Прекратяване на диалога с Москва не може да има. Прекалено много хора в света разчитат на това, че международната общност, в диалог с Русия, ще се погрижи да бъде сложен край на тези конфликти".

Той продължи да назовава пред журналистите списъка с конфликти, чието разрешаване не може да стане без Русия, като спомена също така "Беларус, Армения-Азербайджан, Венецуела...".

Същевременно Хайко Маас отбеляза, че "отношенията с Русия остават сложни".

25

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Франция и Германия загърбват Тръмп и ухажват Байдън

18.11.2020

Обновена

1376 32
Пети български министър минава под карантина заради COVID-19

04.11.2020

Обновена

3451 9
Строителството на "Балкански поток" изнервя САЩ

21.10.2020

5077 23

Коментари

БатВаню

Потокат ни е сваршен, во недела ке го жениме

inventus

Чуди се на къде да си завърти задника нещастникът!От една страна господарите по политическа линиа го натискат да го спре този поток от друга страна индустриалците които го хранят натискат да го пусне...абе мъка евроатлантическа...от горе до долу!

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Потокат ни е сваршен, во недела ке го жениме

 

Човек, като изкукурига, започва да говори всякакви нелепици...

Forza NATO

Човек, като си няма чувство за хумор и не познава фолклора, не спира да говори всякакви лепици... 

танас

Вярно.Лошото е,че не пие редовно хапчетата.Съвсем ще се влоши

ПГеоргиев

Индианците казват на лъжците, че имат раздвоен език. 

Тези имат раздвоена уста. 

С едната половина кълнат Русия, обвиняват я за всички злини, наказват я за препили, преяли и предозирани мужици, а с другата половина я хвалят, обявяват, че нИмой европейска и световна политика без нея. А де, на коя половина да вярваш?

До онзи ден същият този Маас търсеше под вола теле. Говореше за санкции, включително и спиране на СП2. Сега се обърна на 360 градуса (дет викаше BOEKO).

В Балтика са "Академик Черски", "Фортуна" и спомагателните "Иван Сидоренко", и "Остап Шеремет" - напълно достатъчни да завършат сами потока.

Спираше ги отказа на застрахователите да ги застраховат, наплашени от американски заплахи. Руснаците и там намериха изход - руско държавно дружество, което да ги застрахова и след реализиране на потока да се закрие. Въпроса е дали Дания ще признае тази застраховка. Но ако се включат и заинтересованите страни, то тогава проблем няма да има.

Тази година ще пропуснат, защото в Балтика започва сезона на щормовете. Могат едва пролетта на следващата. Дотогава я Тръмп, я Байдън, я Камала Харис. Пък може и в Щатите да е избухнала по това време ВОАмериканскаР. Время покажет. 

bugar
снимка на bugar

Този представител на Германското правителство демонстрира не само че има мнение което е противоположно на Урсула von Whatever, но и че е готов да го отстоява. Рядко срещано явление в днешния либерастки свят, където и пола си не можеш да защитиш.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Докато бех привлечен към запада, техната идеология беше че са последователи на Християнството. Не минаха и 20 години и от християни, западняците минаха на позициите на Содом и Гомор.😭

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Говореше за санкции, включително и спиране на СП2. Сега се обърна на 360 градуса (дет викаше BOEKO).

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Щото иде зима. А без газ ще му измръзне г@зеца.

j.jelevban

          ''Самостоятелна ЕЛЕКТРИЧЕСКА политика''?? Няма противоречие.Германия е на стратегическата позиция ''Колкото по-слаба Русия по-добре'' Грешна стратегия на неграмотни хора или на умни но тотално зависими.Противоречието със САЩ е кой да плати сметката за слаба Русия .Британската империя господства твърде дълго защото безапелационо унищожава най- силния си конкурент.Във времето различни но пък короната е последователна.

          САЩ са възприели част от врити стратегията.Част защото се разпиляват в локални конфликти.Днес САЩ имат глобален нов конкурент -Китай.Умна Германия трябва да стои в страни и да не се меси.Както и Русия т.е. Германия и Русия са в позиция на съюзници в стратегия за неутралитет.

bugar
снимка на bugar

Да Европа си проигра шанса да бъде най-голямата икономика в света а и с най-голямата територия от Лисабон до Владивосток. Това щеше да бъде гигант какъвто човечеството не е виждало - неограничени ресурси за неограничена високо технологична икономика. Сега Китайци и Американци ще ръководят света ... А след време не ми се мисли. 😵

Boris65

Глупости. Русия е изолирана, Газпром няма газ, Аремьл фалира и ние отдавна минахме на вятър и слънце. 

mi6osp.

И Ханс каза: " Да го духаш, чичо Сам!"

Преди него  Володя каза: "Ще го духаш, чичо Сам" 

И Ким каза същото. 

И Си също. 

Мадуро тоже. 

 Голямо духане прави чичото. 

 

Политиката на санкциите е ефикасна само ако може да бъде подкрепена с непобедима армия и със силна икономика.

Bifidus Essensis

ПГеоргиев

...

Руснаците и там намериха изход - руско държавно дружество, което да ги застрахова и след реализиране на потока да се закрие.

Този "изход" има само пропагандна реализация.

Никой държавен служител няма право да приеме подобна явна манипулация за реално покритие. Това на практика е полица за глупаци, гарантирана от меца в нейната бърлога. Върви си търси парите, ако случайно се наложи. Благодарение на конституционните промени, присъденото от международни арбитражи не се приема, а да ги осъдиш в Басманния съд е абсурд. И не на последно място ще си имат и оправдания  да не плащат, поради "лошите американци".

dembik

Нека го завършат. Един ден може да си внасят по него сладка вода от Байкал. Да си я газират и бутилират.

Bifidus Essensis

Не могат.

Сладката вода на Байкал вече е иСконно китайска, има в ютуб клипове показващи тръбите в езерото.

 

Руски учени маркираха идеята да се пренася водород. Това наистина може да има бъдеще, макар и засега прекалено далечно, за да се говори за завършване на тръбите.

mi6osp.

Тъ-цъ. 

Европа ще поиска енергия от водород и  по тръбите ще получи водород.

Руснаците имат не само много природен газ, но и отлични технологии за получаване на водород от метан. 

Така , че тръбите няма да останат празни.

Което не може да се каже за терминалите за втечнен газ. 

Bifidus Essensis

Казаното от Маас си има просто обяснение.

 

В Германия наистина има заинтересовани от завършването на този проект, макар и не достатъчно силни за да променят съдбата му.

След като СП2 е вече в кома, Маас спокойно може да регистрира "загриженост" за интересите на тази икономическа група, без конкретни ангажименти разбира се, с което на практика не променя нищо и не губи нищо. Само печели точки.

Освен това почвата се подготвя и за нещо друго. По някое време може да забележим и някаква форма на "компенсации" по отношение на "ощетените". Слагам ощетените в кавички, защото те са намерили и други способи да минимизират пропуснатите ползи, един от които е ЕУГАЛ.

 

Като цяло по темата СП2 има ясно очертана тенденция да се впряга каруцата пред коня.

Комата на СП2 не е следствие от политически шок а от икономическа неадекватност. Европейският пазар вече не приема постулатите, че руския тръбопроводен газ е най-единствен и най-изгоден. А главната икономическа цел на проекта е изпълнена, парите за усвоени, Ротенберг дори продаде обратно на Газпром строителната компания, която навремето изкупи на безценица.

За мениджърите в Газпром, спирането е също добре дошло. Не се товарят с излишни експлоатационни тегоби, не отговарят на килимчето защо тръбопроводът е в престой (виж "профилактиките" на ТП2), а потрошените пари ще бъдат оправдани със световната политика.

 

След като няма икономическа необходимост от неговото съживяване, СП2 се превърна в изтривалка за всеки политик, решил да натрупа дивиденти. Кой каквито са му необходими, и е безплатно.

 

Лоши новини за Газпром пристигат и от братски Китай. 

Поднебесная изменила оценку собственных запасов сланцевого газа на месторождении Фулин в провинции Сычуань. Его доказанный объем увеличился с 191,8 миллиарда кубометров — до 792,6. К 2025 году компания Sinopec, которая занимается разработкой этого месторождения, планирует увеличить добычу до 13 миллиардов кубометров в год. Это не просто сделает Китай газовой державой, но поможет приблизиться к энергетической безопасности.

https://t.me/papagaz/7269

Boris65

Да века на Запада 20 ти век приключи. Идва Хилядолетието на Китай. 

bugar
снимка на bugar

Въглеводородите, проводите, газът и петрола са част от старият икономически модел.

Който приключи.

**************************************************************************************************

 

Слънчева енерия??? ВЕЦ или Вятрър??? Всичките имат само един недостатък не са надеждни... Като няма слънце вятър или вода, каква енергия ще се произвежда??? Или отиваме обратно в каменния век? АЕЦ не се предвижда по принцип. Автомобилите всички са електромобили, добре а това електричество кой ще го осигурява?

марк

 

 

 

 

                                               Комата на СП2 не е следствие от политически шок а от икономическа неадекватност. Европейският пазар вече не приема постулатите, че руския тръбопроводен газ е най-единствен и най-изгоден

 

                                                Ъ, тука просто лъжеш . Дано не е умишлено .

Картечар
снимка на Картечар

Братята китаии

 

 

https://fishki.net/3448225-krupnejshij-vetropark-ganysu-zamenjajuwij-soboj-desjatok-ajes.html

Моите5стотинки

....Сладката вода на Байкал вече е иСконно китайска,...

Виж колко вода изтича от Байкал просто така естественно и колко отива по тръбите (въпреки че засега са спряни от местния Гешев). Жълтурчетата направиха големи инвестиции в хотели, ресорти, спа и др за тях това място е уникално...не само в Германия имат проблем с кадрите, цяла Европа се управлява от некадърници, вземи единия удари другия....и се опитват със сериозни фейсове да ни дават акъл...

anarhia

Добре е, когато си прибираш дивидентите, лошо е, когато руснаците дойдат за парите си, а те идват винаги...

Lubomir Gavrilov
снимка на Lubomir Gavrilov

Германската външна политика е последователна, и не се върти като ветропоказател, противно на написаното на уважаемия форум. Германия строи Северен поток и ще го довърши, защото има да затваря електрическите си централи на въглища. Германия винаги е била за диалог с Русия, също както и Франция. Това не се е променило. Не бива да бъркате налагнето на санкции с прекъсване на политическия диалог.

 

Относно САЩ : видно е, че те нямат същите външно-политически интереси както ЕС. С излизането на Великобритания от блока, една от пречките за независима европейска политика отпада. Това не се харесва на всички, видно е от коментарите.

Luft hans

Хайко и политик?!?!?

Германската външна политика последните 70 години винаги е била много лесна- с портфейла напред и всички са доволни.

Влез или се регистрирай за да коментираш