Медия без
политическа реклама

Бунтът на демократите срещу Байдън приключи

09 Юли 2024Обновена
БГНЕС

Опитът на демократите от Камарата на представителите да отстранят съпартиеца си Джо Байдън от президентската надпревара приключи безславно. Конгресмените проведоха редовното си заседание не в Конгреса, а в централата на Националния комитет на Демократическата партия, тъй като от етични съображения не могат да обсъждат вътрешнопартийни проблеми в парламента.

Заседанието на фракцията на демократите започнало тази сутрин със смесени мнения, чули се опасения относно способността на Байдън да се справи с бившия президент Тръмп, разказали присъстващи пред Axios. В края на краищата обаче тези гласове били малцинство. Мнозина критици на Байдън сменили позицията си - главно заради острото му писмо от понеделник, с което той твърдо заяви, че ще продължи да участва в кампанията

На влизане и излизане от срещата няколко демократи от Камарата на представителите, които преди това изразиха опасения относно Байдън, заявили, че сега са с него. "Дали имам опасения, или не, не е важно. Той ще бъде нашият кандидат и всички ние трябва да го подкрепим", казал Джери Надлър (окръг Ню Йорк).

Един от демократите в Камарата на представителите, който бил силно скептичен към Байдън, признал пред Axios, че демократите "се огъват навсякъде" и "се примиряват с това, че Байдън държи всички карти, а ние нямаме реална дума по въпроса".

Писмото на Байдън до демократите в Конгреса в понеделник сутринта, в което той заявява твърдо, че остава в надпреварата, и им казва да "прекратят" обсъждането на въпроса за оттеглянето му, изглежда е активизирало законодателите.

Лойд Догет (Д-Тексас), един от демократите от Камарата на представителите, които настояваха Байдън да се откаже, признава пред Axios: "Той явно направи изпреварващи действия, за да се опита да обезкуражи всякакви въпроси... с писмото си".

"Мисля, че има доста силен консенсус, че трябва да сплотим редиците си", каза Джаред Хъфман (Д-Калифорния), който публично изрази сериозни опасения относно политическата сила на Байдън. "Когато има подобна демонстрация на сила, е трудно да си представим, че хората ще се изкажат срещу него", казал друг от демократите в Камарата на представителите.

След заседанието на цялата фракция във вторник депутатът, който в понеделник вечерта заяви пред Axios, че бунтът е "приключил", заяви, че събранието само е потвърдило това мнение.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Джо Байдън

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?