Медия без
политическа реклама

Министър Цеков изненадващо уволни шеф на пътната агенция

Йордан Вълчев заменя Калоян Киров за поредно "подсилване на експертното начало"

Инж. Йордан Вълков е новото подкрепление в управата на пътната агенция
Инж. Йордан Вълков е новото подкрепление в управата на пътната агенция

Министърът на регионалното развитие Андрей Цеков е направил смяна в ръководството на Агенция "Пътна Инфраструктура", което сам обнови преди по-малко от 6 месеца. Инж. Калоян Киров, назначен от министъра на 8 юни, е освободен, а вместо него в тричленния управителен съвет на АПИ влиза инж. Йордан Вълчев чев.

От пресцентъра на МРРБ представят новия началник в пътната агенция така: 

Инж. Вълчев има над 22-годишен опит в проектиране на пътища, мостове и кръстовища в България и чужбина, както и 15-годишен опит в строителния надзор на големи обекти от пътната инфраструктура у нас и зад граница. Работил е по строителния надзор на участъци от скоростния път Мездра – Ботевград, магистралите „Струма“, „Хемус“, „Тракия“, Западната дъга на Софийския околовръстен път, изграждането на столичния парк „Възраждане“ и др. Има над 10 години опит в сферата на транспортното моделиране в градска среда и в безопасността на пътното движение. Завършил е  Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Пътно строителство“. Дипломант е в специалност „Безопасност на пътното движение “.

 

За "подсилване"

"Рокадата на върха на АПИ се осъществява с цел засилване на експертното начало и оптимизация на работата", обясняват от министерството. Всъщност току-що освободеният от УС на АПИ Калоян Киров бе назначен преди пет месеца и половина със същия аргумент:

"С влизането на утвърдени професионалисти в ръководството на АПИ се разчита на силно експертно начало, което ще следи за прозрачно разходване на значителния държавен ресурс за поддръжка на пътната инфраструктура и възлагане на обществени поръчки с голям обществен интерес“, обявиха от министерството на 8 юни. 

Не става ясно дали проблемът е, че инж. Киров не е отговорил на високите очаквания, или има друга причина да бъде сменен. Не се разбира и кой е номинирал новия член на управата на пътната агенция. 

Последвайте ни и в google news бутон

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?