facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Големи опашки се извиха пред Агенцията по вписванията

3 656
 Илияна Кирилова

Опашки се извиват пред Агенцията по вписванията в столицата въпреки призивите да не се събират хора на едно място.

Причината този път е въведеният строг режим на обслужване на клиентите на гише. В салона на агенцията се пропускат по двама-трима, а останалите трябва да изчакват пред сградата.

По този повод от Агенцията по вписванията напомнят, че граждани и фирми може да използват електронните услуги на агенцията.

Достъпът до тях се осъществява с електронен подпис чрез портала www.brra.bg

Всички услуги от регистър Булстат, Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел се предоставят и по електронен път. Таксите за тези услуги са с 50% по-ниски от тези на гише. 

Преди дни от Агенция "Електронно управление" обявиха, че заради ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса, гражданите и бизнесът ще могат да получат от „Борика“ АД и „Евротръст Технолъджис“ АД безплатен облачен или мобилен КЕП, с който за период от един месец да подписват безплатно заявления за електронни административни услуги. 

Подписването  може да се извършва в платформите на тези дружества - https://my.b-trust.bg и https://portal.evrotrust.com, а с КЕП на физически носител, по стандартната процедура. За повече информация използвайте следните телефони за връзка -   За Евротръст: +359 2 448 58 58; За Борика: 0700 199 10 или *9910.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Търговският и имотният регистър се сливат в единен портал

09.06.2020

939
Пада забраната за влизане на граждани на ЕС в България

22.05.2020

3440 1
Огнището на COVID-19 в завода за авточасти в Пазарджик се разраства

21.05.2020

Обновена

5033 91

Коментари

Калпазанче

Това работи ли? Да не вземе пак да зацикли...

Влез или се регистрирай за да коментираш