facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Започва масово тестване зa Covid-19 в Бургас и региона

Само 8 са новите случая на коронавирус в България за последните 24 часа
Обновена
5 399
 Илияна Кирилова

Започва масово тестване на случаен принцип за Covid-19 в Бургас и региона, съобщи БНТ. Ще бъдат използвани бързи тестове, като е планирано да бъдат изследвани 3500 души. Целта е Южното Черноморие да бъде представено като сигурна дестинация през предстоящия туристически сезон.

Само 8 нови случая на коронавирус са установени за последните 24 часа в България, което е увеличение с 0,3 на сто, съобщи по-рано националният здравен инспектор Ангел Кунчев. 3 от тях да настанени в болница. Направени се общо 1725 теста. 3 са активните области. Общо регистрираните с COVID-19 у нас достигнаха 2485.  

Пет от новите случаи са в София, 2 са в Пазарджик и 1 е във Видин. Няма заразявания сред деца и медицински персонал. 

51 души са новите излекувани, от които 26 са във Видин, допълни Кунчев. С това броят на преодолелите заразата е 1016 души. Това е 41 на сто от всички доказани случаи, изчисли той. Излекуваните мъже са 556 срещу 460 жени.  

Мъж и жена са починали вчера в МБАЛ-Лом. И двамата са на 91-годишна възраст и са от Дома за възрастни хора в Кула.  

"Носенето на маски е важно в закрити помещение. Носенето на маска на врата с нищо не помага. Ако искаме да помогнем и да не се заразим, маската трябва да се носи на носа и устата", категоричен бе той. 

Вчера новите случая на коронавирус в България бяха само 17 при изследвани 1273 проби. В четвъртък общият брой на заразените от началото на пандемията у нас достигна 2477. Новите излекувани пациенти бяха 53, а броят на хоспитализираните падна под 200 души. 10 987 на 1 млн. население са изследваните лица досега, като в тази бройка не са включени бързите тестове от последните 10 дни и проучването в Пловдив.

4982 души са тествани от 6 април до днес в частни лаборатории с бързи тестове за антитела, показва статистиката на сайта www.labtestcovid19.com. От тях в 94 (1.9%) случая са регистрирани положителни проби за антитела IgG, а в 57 (1.1%) случая - за антитела IgM. Първото означава, че тестваният е прекарал инфекцията, а второто, че заразата е в ранен етап. Има и 45 (0.9%) проверени, при които са открити и антела IgG, и антитела IgM. Тестваните с по-бавните, но считани за "златен стандарт" PCR-тестове са 408, от които 12 (2.9%) са дали положителна проба за коронавирус. Статистиката в сайта се базира въз основа на извършени тестове от лицензирани лаборатории в страната, които са се регистрирали в системата и споделят данни. 

НАРУШЕНИЕ

Три досъдебни производства и едно бързо производство са образувани в ОДМВР – Плевен за установено нарушаване на 14-дневна карантина. На 27 май в град Кнежа е констатирано, че 34-годишна, 47-годишен и 21-годишен не са открити на посочени от тях адреси. На 28 май 32-годишна в село Бъркач е нарушила мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората - от заповед на министъра на здравеопазването на Република България, свързана с предотвратяване разпространението на вируса Covid-19 на територията на страната, като е напуснала дома си. Разследващи полицаи продължават работата за нарушаване на Наказателния кодекс, се казва в съобщението. Сезирана е прокуратурата.

92

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Гърция ще тества избирателно туристите за COVID-19

29.05.2020

Обновена

8075 51
36 са новите случаи на коронавирус в България

23.05.2020

Обновена

2286 21
БАБХ затвори 3 заведения за неспазване на мерките

13.05.2020

1442 3

Коментари

Страници

riapa

0,46% заразени спрямо броя тестове! Това е добре!

Miranda
снимка на Miranda

Да ! 😃

riapa

Всъщност това е в най-добрия вариант. Никъде не се казва, тези тестове дали са равни на броя тестувани.

Rendeto

Днес ще четем ли празнословия на дърти реалисти или да се ориентираме в друга посока ?

KTP

В момента жънем резултата от онова бързо затопляне преди 10-тина дни, когато температурите стигнаха до 30 - 35 градуса... 

Мангъров отново ще се окаже прав в прогнозата си че със затопляне на времето епидемията ще утихне. 

 

Rendeto

Мангъров се оказа тотално неподготвен да мисли държавнически, а анти бойковистите го взеха горкия човек и го превърнаха в свое знаме като сеопитват да прикрият собствената си жалка наприязън към управляващите зад титлите на Мангъров.

Мангъров е прав че епидемията ще затихне след като  се заразят 70 процента, но не казва колко ще умрат в тоя процес.

Мангъров е прав че със затоплянето епидемията ще затихне, но епидемията щеше да затихва с много по големи числа на заразени и умрели ако нямаше навременни, отговорни и държавнически мерки.

Днес щяхме да затихваме на 100 открити и 20-30 умрели, а не на 8 открити и 2ма умрели.

Мангъров е кабинетен авторитет, той лекува деца и възрастни, но умът му не може да се справи с мащабите на организацията, която трябва дасе постигне за да не измират хиляди хора.

KTP

А, между другото се сетих да попитам, какво стана с това

"Очаквам да измрат много хора... Яко да измрат... е ще видиш! "

 

https://www.youtube.com/watch?v=2GErnJIqgzY

 

 

galia2

Мангъров отново ще се окаже прав в прогнозата си че със затопляне на времето епидемията ще утихне. 

 

Мангъров твърдеше, че епидемията не може да утихне преди 70% от хората да преболедуват. Това за затоплянето на времето го твърди през последния месец, откогато забеляза, че епидемията утихва без да се е сбъднала първата му прогноза. 

KTP

Не си слушал внимателно, твърдеше и твърди е 70% преболедували са необходими за създаване на групов имунитет... и тогава епидемията естествено се самоограничава, но това не значи че тя не може да бъде ограничена И от факторите на околната среда. 

Не слушате внимателно и което е по-лошо - не разбирате какво чувате. 

Желязко Желев

       Стига с тоя Мънгър.Той освен всичко не може и да смята.Събира набор от клишета и ги хвърля в публичното пространство да предизвика скандал. Ето и аргументацията ми;

        1.Практически до 20г. човек не боледува,а следователно не разпространява ковид19.Това прави 30% от населението.До 70% остават 40%.Мутафа обяви защо младите не боледуват-нямат рецепторите през които вируса прониква в клетката.

       2.Кръстосан имунитет- има процент от популацията която има имунитет към ковид 19 от прекарани преди инфекции от сходен вирус -срещал съм твърдения от 5% до 50%.

       3.Практиката в Беларус и Швеция таргетната група на ковид 19 максимално е 20%.

       4.Има много фактори които ограничават инфекцията-времето,тютюнопушенето.

       5.БЦЖ.Вчера прочетох че гръцкото МЗ е дало препоръки за ваксинация с БЦЖ докато се появи ваксина за ковид19.Отнасям се с подозрение към информацията,но който знае гръцки да провери.

       Та като вземем впредвид 1-5 границата 70% е изключително съмнителна.Аз много пъти питам от къде се взе и как я обосновават?Нитоотговор нито източник.

       В заключение;Грешни сметки на грешни хора.А сметките са на ниво кръчмар.Нямам обяснение.

      

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Мангъров отново ще се окаже прав в прогнозата си че със затопляне на времето епидемията ще утихне. 

 

Мангъров, все пак, е вирусолог, а не коремен хирург. Затова много се гордея, когато някой бахур ме нарече "мангърче". С това признава, че разбирам тая работа повече от него.

Johnny2965

И откога е вирусолог? Защото все се е представял за специалист по чревни инфекции.

Slava
снимка на Slava

"Очаквам да измрат много хора... Яко да измрат... е ще видиш! "

 

Мутафчийски отговори с думи на Мангъров и това го разбраха всички, с някои изключения. Като тукашните форумни "мангъровци".👎

 

Уникум, първооткривател, никой друг не го е казвал. Никога.😂👍

 

Мангъров отново ще се окаже прав в прогнозата си че със затопляне на времето епидемията ще утихне. 

KTP

По първото - пак си лъжем по герберски...

По второто - не претендирам да съм първооткривател, а и в казването и повтарянето на една истина няма нищо лошо... поне за нормалните хора, за герберите не знам, щото те по принцип обичат да лъжат и да повтарят лъжите си до припадък. 

Miranda
снимка на Miranda

Сухите съчки да горят, това иска Мангъров. Дребно човече, което не бих слушала за нищо.

 

А туй "яко ще измрат" беше отговорът, провокиран от журналистката, как я изтърпя , не знам.

Но накрая й даде това, което искаше да чуе...

 

И какво ? Генералът си е Шеф на Щаба и ще продължава да го прави...

Бенатова  ще къса нечии други нерви...

 

Животът продължава.

KTP

Сухите съчки да горят, това иска Мангъров. Дребно човече, което не бих слушала за нищо.

Глупости. А това за "дребното човече" направо е върха на глупащината... ако беше едър и дебел лъжлив шибаняк повече доверие ли щеше да ти вдъхва? Бахси тъпотиите...  

Rendeto

НЕ, и всеки може да си избере на кого да вярва... Но Мангъров не казва нищо невярно, само дето не взема пресвид каква ще е цената на това да не се вземат никакви мерки.
Ако невзимането на мерки  беше верен подход - до сега да сме разбрали като сравняваме числата на заразените и умрелите ...

До сега всяко сравнение доказва че с мерки инфекцията взема по малко жертви. Ако това антибойковистите не сте го разбрали, не се учудвам че бойко ви мачка на избори от толкова много години.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Мутафчийски отговори с думи на Мангъров и това го разбраха всички,

 

На мутафчийски каква му е докторската специалност, че да отговаря на един специалист? Не се ли усещаш колко си нелепа? Ти нали много обичаше да противопоставяш мнение на "професионалисти" срещу това на "лаици"? Например в правната материя.

Miranda
снимка на Miranda

В Щаба има и тесни специалисти, и много знаят какво правят.

Не вярвам на Мангъров, като човек не ми харесва, докторите са и хора.

Не бих доверила здравето си на човек, който не ми харесва, ако ще и да е произведен за светило.

 

 

 

KTP

Е, ти си ясна... си се доверила да те управлява един г-н Лъжец, щото много го харесваш, какво има да коментираме!  

тютюн

Долу ръцете от Миранда!

Става ми толкова леко, като я прочета!

Всичко е толкова просто!

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Не вярвам на Мангъров, като човек не ми харесва,

 

С тая тъпотия само потвърждаваш колко си елементарна щом преценяваш професионалните способности на един човек спрямо външния му (според теб) вид.

Testament
снимка на Testament

И на целия  измислен но престъпен щаб.

и на здравната организация нямам вяра и на всички дето правят$ от здравето на популацията.

 

 

А ко стана с частните болници взеха едни пари уж да помагат  ама се отчетоха с 1 боксов дебил снимал се като санитарка..

Rendeto

Барни, при тебе даже няма нужда да ти виждаме външния вид - премерен, претеглен и преценен като незадоволителен.

ловkия

Момичета, не обръщайте внимание на мангърчетата! 

Miranda
снимка на Miranda

Ловки, и без това тръгвам по работа.

С маска и дезинфектант в чантата. 😉

 

 

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

51 души са новите излекувани, от които 26 са във Видин, допълни Кунчев.

Излекувани или оздравели? Защото това са, както казват в Одеса, две големи разлики.

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Пет., 29/05/2020 - 08:35 (нов)

@Rendeto

Днес ще четем ли празнословия на дърти реалисти или да се ориентираме в друга посока ?

Като гледам, посоката вече е зададена в посока рендосване. На какво, и самото ренде не знае, но рендосва.

KTP

ловkия

Момичета, не обръщайте внимание на мангърчетата! 

Ма разбира се, как, аргументите и логиката нямат никакво значение, 

важното е кой ни харесва!  

Yankov

На 1-ви юни ще бъдат 1-2 или 0. След това до 14 юни няма да има нови заразени. На 14 юни ще обявят победата над Ковид 19.

 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш