Медия без
политическа реклама

Уволниха дисциплинарно зам.-шефа на полицията в Ловеч

Комисар Георги Иванов е даден на съд за кражба на ток

20 Май 2024
Комисар Георги Иванов
ОДМВР-Ловеч
Комисар Георги Иванов

Зам.-директорът на Областната дирекция на полицията в Ловеч комисар Георги Иванов е уволнен дисциплинарно, съобщи "Нова тв". 

Според телевизията в ОДМВР-Ловеч е имало и разследващи от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", проверяващи сигнали за драстични нарушения и злоупотреби, като не се изключвало и работна версия на разследването да е за организирана престъпна група (ОПГ). От полицията все още не са коментирали уволнението.

56-годишният Георги Иванов бе следствен и с криминална регистрация. Сега вече има официално обвинение и ще бъде съден. На 30 май в Районен съд-Ловеч е насрочено разпоредително заседание по делото срещу него за кражба на ток, установена преди 4 години.

През 2014-а в дома на Иванов бе констатирано незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. Според енергоразпределителното дружество полицейският шеф е ползвал 5 години ток незаконно. Когато са установили кражбата техниците дори са подали и сигнал на телефон 112, дошла е полиция, за да констатира деянието.

През февруари 2023 г. стана ясно, че в края на 2022-а следствието е поискало да бъде направена нова криминална регистрация на зам.-директора, но съдът се произнася, че старата му все още е валидна.

Иванов е бил възстановен на работа още на 8 септември 2021 година, след като печели три дела поред. Даден му е и достъп до класифицирана информация от тогавашния и.д. директор Станислав Великов, който после оглави полицията за постоянно и бе освободен през февруари тази година, когато бе заменен от старши комисар Дончо Манов.