facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Румен Радев: Властта гаси пожари с оставки

1 403
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Румен Радев

„Пожарите се гасят с оставки, раздаване на пари и отлагане, но виждаме как такива похвати вече изчерпват своята ефективност, защото проблемите остават“, заяви по повод кризата във властта и ареста на бившия министър Нено Димов президентът Радев, който бе в Белово по случай 142 г. от освобождението на града и региона. 

Едно управление не трябва да разрешава кризи, то не бива да допуска те да възникват. Много е важно да има друг подход – с ясна визия, с експертиза, реформи и воля, защото да удържаш властта и да управляваш ефективно са две различни неща, цитира изказването на държавния глава неговия прессекретариат. „Не се меся в работата на съда и на прокуратурата, но очаквам не само показност, очаквам ефективно и всеобхватно разследване. Очаквам разрешаване на тази криза в полза на гражданите на Перник и не само на тях, защото хиляди българи са изправени пред същия проблем“, заяви Румен Радев и допълни, че цели села са на воден режим от години.

Президентът подчерта, че липсата на прозрачност, отчетност и отговорност води до разпад на държавността и случващото се в Перник е само най-видимият резултат от такъв стил на управление. Той допълни списъка с проблеми в държавата с нерегламентираните сметища, африканската чума по свинете, проблемите в енергетиката, здравеопазването и образованието.

Радев отговори и на въпрос за законопроекта на ДПС, свързан с дейността на НСО: "Не е добре да се бърка Националната служба за охрана с частна охранителна фирма."

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Нено Димов провокира нови екопротести срещу кабинета

10.04.2019

ЯНА НИКОЛОВА

367 2
50 от ГЕРБ напуснаха партията във Видин

22.05.2020

Обновена

15593 34
Емил Димитров: Опитаха и с мен да направят като с Нено Димов

03.05.2020

Обновена

7220 16

Коментари

dobadoba

Г-н Президент,

И Вие сте в Управлението.

От дълго време.

⚓️

грантоед

   Какви управленски функции има Радев или пак ръсиш гренки върху вентилатора?

nebenebe

Човекът многократно и ясно казва какво не му харесва, но тук е пълно с глухари. Ще се наложи да използува докрай пълномощията си. Те не са много широки наистина, постарали са се и каманяки, и демокраки.

вила

Борисовата власт не управлява, а  командори, за това всичкото направено от нея е гасене на пожари. Кажете поне едно нещо, което да е планирано и изпълнено нормално. 

Stern

Усвояването на обществени средства в частни джобове.

Koчо

Решението е полу-президентска  република.

По примера на Франция, която изстрадвайки парламентарния тип на управление, се обърна към горния навремето - 1957 г. 

И без това един човек управлява, а другите са само миманс, подмазване и хайдутлук.

Така можем запазвайки партиите,  да ги лишим до голяма степен от задушаващите им паразитни практики - в момента те са организирани престъпни групи, работещи срещу народния интерес.

Това, че крадат е малкият проблем - големият е, че за да го правят, са сложили калинки навсякъде. Крадливост и некомпетентност са запазена марка на всяко партийно управление в България.

И преди и сега.

Трябва да се отървем от тях и полу-президентският модел е едно елегантно полу-разрешение.

3NT
снимка на 3NT

ужасното американско назначение една злокоба за територията.?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×