Медия без
политическа реклама

Нова тв сваля от ефир предаването "Национална лотария"

13 Февр. 2020

Нова телевизия сваля от ефир предаването "Национална лотария", съобщи "Дневник".  Програмата на телевизията за събота и неделя е променена и в часа, в който обичайно се излъчваше играта за късметлии, е анонсирано предаването "Темата на Nova". 

По информация на "Капитал" телевизията на Кирил Домусчиев получава от "Националната лотария" суми от порядъка на около 20 млн. лв. годишно.  Преди дни от  "Нова телевизия" коментираха пред "Дневник", че имат валиден договор с "Национална лотария", който няма да коментират, а след като поправките в Закона за хазарта влязат в сила, ще се съобразят с тях. По информация на "24 часа" "Национална лотария" е уведомила всичките си контрагенти, че спира рекламата. Това се обяснява със наложени запори от НАП в началото на месец февруари е наложил предварителни запори  върху свързани с Васил Божков компании заради започнали ревизии и очакване, че могат да бъдат установени неплатени задължения. 

Депутатите гласуваха драматични промени в Закона за хазарта, които на практика закриват моментните лотарии и допускат с билети за търкане да се занимава само държавното тото.  В деня, в който законът бъде публикуван в Държавен вестник, организаторите на този тип игри ще останат без лицензи. Срокът за обнародване изтича на 21 февруари. 

 

 

Още по темата