Медия без
политическа реклама

Ивайла Бакалова нападна остро Борисов покрай "Барселонагейт"

Изобщо не я познавам тази жена, коментира в парламента бившият премиер

01 Юни 2023Обновена
Булфото

Бившият модел и настоящ свидетел по делото "Барселонагейт" Ивайла Бакалова нападна остро Бойко Борисов в телевизионна изява по Нова тв. 

"Заплахи съм получавала и по "Барселонагейт". Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предупреждават, че това, което правя е смело, но аз имам семейство, вече две деца", заяви Бакалова в предаването "Здравей България" и допълни, че нейни познати са чули, че „Бойко Борисов е казал, че ще ни приключи”.

Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек я държи като заложник на своите собствени интереси - не е един, няколко са, каза още бившата „Мис България” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания по делото "Барселонагейт". Тя беше определена като ключов свидетел от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката обяви, че е била заплашвана, но не се страхува за живота си. Бакалова сподели, че според нея в казуса има финансово престъпление. 

Бившата манекенка Ивайла Бакалова и ексшефът на "Лукойл България" Валентин Златев бяха разпитани по делото "Барселонагейт", по което прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Първа на разпит в Софийската градска прокуратура се появи Бакалова.

"Аз в качеството си на свидетел вече не мога да кажа нищо. Казах достатъчно преди това. За мен това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно. Един човек държи държавата заложник на своите собствени интереси", каза още тя. 

Тя коментира, че в сряда пред прокуратурата е потвърдила всичко, което е казвала през годините. 

"Прокуратурата очевидно беше дълбоко приспана по политически причини и в момента се е събудила. Може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност", смята Бакалова. 

"По закон, ако кажа нещо, ще съм подсъдима и ще попреча на разследването. Мисля, че има финансово престъпление. Не съм прокурор, за да кажа, нито съдия, за да съдя. Правосъдната система е много болна и всички трябва да си дадат сметка, че това не е нормално", коментира Мис България 2001 г. 

„Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо ужасно”, сподели тя. Тогава бизнесменът, с когото манекенката живее – Веселин Денков, беше задържан по обвинения, че е част от организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова е нямало нито един свидетел в защита на тази теза.

"Схемата е кошмарна и се започва от най-ниските нива, за да се стигне до най-високите. Как искаме хората да говорят? Тях ги е страх”, сподели още бившият модел. 

"Това, че той казва, че не е във властта вече две години е абсолютна лъжа. Институциите са овладяни, той има кадри там", коментира още тя. Бакалова разкри, че след разпита ѝ в прокуратурата е имало полицейска проверка в ресторанта на Веселин Денков по сигнал от 2010 г. Тя била свързана с птици, тъй като Денков бил орнитолог. "Септември 2020 г. две институции влязоха в същия този ресторант и не можаха да намерят нищо, за което да се хванат", каза тя. 

Борисов коментира атаката на Бакалова пред журналисти в парламента. "Изобщо не я познавам тази жена. Явно стана модерно да се говори за мен. Оставете ме, от две години вече не сме на власт. Как може да знае нещо за мен, като не ме познава? Поне футбол да сме играли", заяви той.

Освен Бакалова в прокуратурата на разпит се яви и бившият изпълнителен директор на "Лукойл" Валентин Златев, а ден по-рано и бизнесменът Александър Сталийски.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Ивайла Бакалова

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?