Медия без
политическа реклама

"Дясната ръка" на Янев го напусна в деня на учредяването на партията

Няма как да бъда част от този проект, след като не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път, написа Ралица Симеонова

19 Юни 2022
БГНЕС архив

"Дясната ръка" и най-близък съратник на бившия премиер Стефан Янев - Ралица Симеонова, го напусна изненадващо в деня на учредяването на партията му "Български възход". Това става ясно от неин пост във Фейсбук

"Вече имах възможност да подчертая, че основен проблем в новата формация „Български възход“ е кадровият и той, за съжаление, не ми изглежда решим, не и към днешна дата. Формацията е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности", пише Симеонова, която беше началник на кабинета на Янев, докато беше премиер, а после той я взе като заместник министър в министерство на отбраната.

"Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път", пише още тя.

"Български възход" проведе учредителното си събрание в зала 3 на НДК. Сред по-известните лица в инициативния комитет са бившият служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова и бившият зам.-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов, Данчо Бончев – съветник в МС по време на служебните правителства и Николай Коев, който също работеше по време на служебните правителства. Първоначално като основно лице беше представен и ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Пламен Моллов. След скандала около разговора му с БАБХ Христо Даскалов обаче, Стефан Янев се отрече частично от него и обяви, че към момента "Пламен Моллов няма да остане в партията, но ако си изчисти името, има шанс за нови разговори с него".

На учредяването се появи фолк певицата Луна, бивш кандидат-президент.

"Започвайки в началото на май със събирането на Инициативен комитет, днес направихме втората важна стъпка, която е предвидена според Закона за политическите партии в България - Учредителното събрание. Имахме почти 800 делегати от цялата страна. Целта на това събрание беше да се приеме устава, да се изберат ръководни органи на ПП "Български възход" и впоследствие да се занесат всички документи за регистрация в съда. С това обобщение искам още веднъж да използвам възможността да благодаря на всички учредители и гости, които присъстваха на това събрание", заяви пред журналисти Стефан Янев.

"Ако има предсрочни избори, ние ще участваме", декларира бившият служебен премиер.

 

Участващият във всички протести през последните години Йоло Денев се появи за учредяването на партията на бившия служебен премиер Стефан Янев.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?