facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
СУ се изложи със скандален клип за новата си телевизия

Скандален клип, който изпраща послание, че е важно да бъдеш известен, а известен се става, като правиш кафе на шефа си с къса пола, пусна Софийският университет "Св. Кл. Охридски". Клипът е заснет от актьора Башар Рахал с цел набиране на хора за новата университетска телевизия, чийто директор той отскоро е. Филмчето започва с Рахал, който сяда на режисьорско столче на фона на големите дарители на СУ - братята Христо и Евлоги Георгиеви - и призовава с мегафон в ръце: "Цвети, кафе". Цвети идва бързо, облечена с къса кожена пола, и подава напитката с многозначителна усмивка и с репликата: "Шефе, кафе". След това медийният директор съобщава на зрителите: "Ако ти се става известен, яви се на национален кастинг", и изброява градовете, в които ще се проведат кастингите за телевизията. Междувременно Цвети пак притичва с думите: "Шефе, сметанката", на което Рахал отговаря: "Ето, Цвети стана известна", оглеждайки я отзад.

От клипа става ясно, че се търсят всякакви хора - водещи, актьори, организатори, сценаристи, но не и журналисти, както и че най-важното да бъдат избрани е да искат да станат популярни, а не да имат интерес и познания по темите, с които ще се занимава "най-младата българска медия".

Рекламата събра хиляди негативни коментари във "Фейсбук", но Софийският университет така и не видя нищо скандално в него. Единственият коментар от висшето училище бе, че "клипът нарочно е провокативен и целта му е да привлече кандидати". За подробности за концепцията и за излъчването оттам препратиха към директора на телевизията. Той пък поиска писмени въпроси, на които не успя да отговори до редакционното приключване на броя. "Обвинен съм в сексизъм. А ставаше въпрос за сарказъм", написа Рахал във "Фейсбук".

ИНТЕРЕСИ

Телевизията е апетитна хапка, тъй като се явява бенефициент по европейската научна програма. Тя получава 1.2 млн. лв. в рамките на проекта на СУ в партньорство с още 10 организации за изграждане на център за върхови постижения "Наследство БГ" с общ бюджет близо 30 млн. лв. По проекта към момента е получен аванс в размер на 6 млн. лв. Медията има статут на национална обществена телевизия и лиценз за национално излъчване.

 

 

Към статията във в. СЕГА
jarl_Ragnar
снимка на jarl_Ragnar

да ги видим умните и красивите дали ще се обидят и ще окупират универсиетета или ще си подадат молби за кастинг да станат известни ?

 

Башар Излагацията... актьор араб- терорист... ама управлява 7 милиона лева

SvSophia
снимка на SvSophia

Късите полички и женското обслужване на мъж как се връзва с ИК, активно подкрепена с подписи основно от преподаватели в СУ?

Дясната ръка не забелязва какво прави лявата ли? 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Тази интересна телевизия получава по ОП за наука и образование кажи-речи толкова, колкото и цялата българска наука (за нея -- щедрите 750 000 евро):

https://www.segabg.com/category-education/idvat-oshte-nad-40-mln-evro-za-nauka-i-obrazovanie

urupuchi

Телевизията е апетитна хапка, тъй като се явява бенефициент по европейската научна програма. Тя получава 1.2 млн. лв. в рамките на проекта на СУ в партньорство с още 10 организации за изграждане на център за върхови постижения "Наследство БГ"

 

Телевизията като върхово научно постижение! Яко. Кафка ряпа да яде.

В първото излъчване се очаква интервю със шматките, които са одобрили "проекта": Г-жо Шматка как така се вързахте на глупостите предложени в проекта за 1.2 млн. лв?