facebook
twitter

Вие сте тук

8 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Петима са загинали при сблъсъци в Боливия

Най-малко петима души загинаха, а около 50 бяха ранени при сблъсъци в покрайнините на боливийския град Кочабамба, предаде БНР. Според вестник „Расон“ военнослужещи и полицейски служители не са пуснали в града привърженици на Ево Моралес от средите на производителите на кока. По думите на полицейски началник, от демонстрантите са иззети огнестрелно оръжие, самоделни гранатомети и взривни вещества.

Междувременно стана ясно, че бившият боливийски президент Ево Моралес иска да се завърне в страната и търси възможност да направи това. „Обмислям какви варианти има да се върна. Много искам да бъде редом до моя народ”, каза той в в интервю за телевизия Canal 5 Noticias. От Мексико Моралес заяви, че е разтревожен от съобщенията за гибелта на протестиращи и обвини временното правителство на Жанин Аниес в "престъпления срещу човечността". "Диктатурата на Жанин Аниес с подкрепата на участвалите в държавния преврат Карлос Меса и Луис Камачо убива боливийския народ", добави той.

На Моралес ще бъдат повдигнати обвинения, ако се завърне в страната. Това обяви временно изпълняващата длъжността президент Жанин Анес, цитирана от местните медии. "Той знае, че трябва да отговаря пред правосъдието. Има изборно престъпление. Никой не го е изхвърлял, но да, трябва да отговаря за изборните фалшификации, в допълнение към многото обвинения в корупция", коментира Анес пред журналисти.

Към статията във в. СЕГА
toronegro
За Боливия добре и на често ни информирате, това е добре . Но в Чили е далеч по-горещо и почти липсва информация в СЕГА.
Сгугню
снимка на Сгугню

Много искам да бъде редом до моя народ

Толкоз много, че чак в Мексико се озова, като бяха ангажирани кажи-речи всички съседни на Боливия държави за да се случи това.

Hey Joe

Военный переворот в Боливии. Фотографии

colonelcassad    14 ноября, 23:06

https://colonelcassad.livejournal.com/5425279.html

 

Литиевый проект в Боливии будет возобновлен

https://colonelcassad.livejournal.com/5422341.html

https://pbs.twimg.com/media/EJLlsTQWsAUp_jj?format...;

Compay
снимка на Compay
Крайно време е уважаващи себе си издания да наемат испаноезични , и каквито и други да е , редактори , консултанти, преводачи и т.н. Да им оправят елементарните глупости , които се получават от гугле-преводачката. Няма "Жанин" в испаноезичния свят , сеньорас и сеньорес . Има ХАНИН . Ханин Аньес ! ... По същество. В Боливия на кратко имаме поговорката "От трън та на глог". Ево си го знаем - див ляв популист , авторитарен тип, идол на индианците производители на кока... Ханин , която се явява нещо като личен враг на Ево /аналогията с Венецуела е очевидна/ , надменна дясна муцуна с олигархично обкръжение. Презираща индианците. Идол на градската класа. С тъмни връзки /през бившия й мъж/ с колумбийските паравоенни банди. Нищо добро не ги чака боливийците в близко време. Едни и същи сценарии се играят в Южна Америка...
н16
снимка на н16

Американците не успяха с преврата във Венецуала, но затова са намерили кой да им играе по свирката - в други южноамерикански страни. Да видим и в Хон Конг, докъде ще го докарат.

First Strike

Ben Norton

@BenjaminNorton

·

11h

This is a disgusting farce. While the Bolivian military is massacring peaceful protesters, biased corporate media "journalists" are being given tours by the coup regime, showing Evo Morales' bedroom They are trying to say it's "luxurious." It's just a bed

 

https://twitter.com/BenjaminNorton/status/11954774...

First Strike

Camila

@camilateleSUR

·

10h

Bolivia: 23 people dead throughout the country, as confirmed by the Defensora del Pueblo de La Paz on

@teleSURtv

. 4 killed in Cochabamba by gunshot wound: 1 shot in the head, one near the heart, 2 others shot near vital organs. Reports from Cochabamba that the number is higher.

 

 

×