Quantcast
Паспортна служба въвежда допълнителна организация заради изборите | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Паспортна служба въвежда допълнителна организация заради изборите

Звената на дирекцията при СДВР и ОДМВР ще работят и на 27 октомври 2019 г. от 08,30 до 19,30 часа и ще съдействат на българските граждани, които не притежават валидни документи за самоличност, да упражнят правото си на глас в деня на местния вот, съобщи БНТ. В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 25 октомври 2019 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват. Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация. Документът се издава, за да послужи само пред Секционната избирателна комисия и валидно за изборния ден.

При произвеждане на втори тур на избори за общински съветници и за кметове ще се издават нови удостоверения от 29.10.2019 г. до 03.11.2019 г. включително.

Към статията във в. СЕГА
Хулиган

Дотук, добре, но няма да е зле Боко да си подготви и Костинбродската печатница, ако иска да няма изненади...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/28/prozrachnost-pri-glasuvaneto/