Quantcast
Гърция обяви, че признава Хуан Гуайдо за президент на Венецуела | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

22 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Гърция обяви, че признава Хуан Гуайдо за президент на Венецуела

В свое изявление от петък, гръцкото външно министерство призна Хуан Гуайдо за президент на Венецуела с целта той „да проведе честни и демократични президентски избори“, предава Ekathimerini, цитиран от Фокус. 

„Правителството на гръцката република, в съответствие с общата позиция на ЕС и изявлението на върховният представител на ЕС по въпросите за външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини, реши да признае Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, за да може той да проведе чести и демократични президентски избори“. Това е заявил говорителят на ведомството. 
 

Към статията във в. СЕГА
Luft hans

Пак добре, че е Гърция. Първа можеше да е Северна Македония. Или пък Тувалу. Все тая.

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Жалко, че тази седмица няма да мога да подкрепя решението на Гърция на място. ?

Magi

Това ли е най важно за новоизбраното правителство? Венецуела си има Президент и народът да решава какво да прави.

Лoвkия

Тази новина със сигурност ще накара 80% - ниците да намразят още повече и без това омразните им лукави и мързеливи маляки.

Нали бе, другарчета?

geo_19

Да си припомним какво се случваше тези дни и през тази призма да оценим стъпката на Гърция:

 

Преговорите на управляващите във Венецуела продължават в Барбадос. Това съобщи самообявилият се за президент Хуан Гуайдо. 

Конкретна дата обаче не е посочена. Норвегия остава посредник между двамата президенти - Николас Мадуро и Хуан Гуайдо. 

В официално изявление на Министерството на външните работи на Норвегия се казва, че преговорите ще се проведат тази седмица.

Мадуро обеща "добри новини" и потвърди готовност за диалог в името на страната. 

 

https://news.bg/world/pregovorite-na-vlastite-vav-venetsuela-prodalzhavat-v-barbados.html

Хулиган

Пука му на Мицотакис за Гуайдата.

Но е много важно да се натегнеш още в началото пред Тръмпета...

http://www.drago.info/

nevrokop

Демек,гърците разправят,че Мадуро е пътник,а...

inventus

Те пък от какъв зор?Пари ли им дадоха...нещо друго ли?

tonal

по-лошо , имат да дават пари ... много пари 

тома

 

 

 

                          Първо да видим ще се отрази ли жестът на някое решение на МВФ .

Каубой
снимка на Каубой

Гърци, предатели ! Да забият к?р в гърба на прогресивния про пенсионат ! Вперед да почивате таварищи на КРИМ . он наШ !

ThePal
снимка на ThePal

Днес отвързват в пълен безпорядък...

пощаджията

Намалението на субсидията вече се отразява. Все по-неграмотни ги пускат 

First Strike

Каква е тая истерия бе, другари атлантици? Всеки има право да признава каквото си ще. Е, ще го плювне тоя, ще го похвали оня... но в крайна сметка всеки си носи последствията от избора.

 

Ние признахме ли Македония? Ми Северна? Тепърва ще берем плодовете на тоя избор. 

paragraph39

ВЪХ?!

"Демократичното" Правителство на "Нова Демокрация" "демократично" признава за "демократичен" президент на държавата Венецуела лице, което НЕ е избирано чрез и на Избори за президент там! А председателят на Парламента на Венецуела, по Конституция, може, при определени условия/ които НЕ са налице!/, да изпълнява ВРЕМЕННО длъжността президент, но за НЕ повече от 3/три/ месеца!

А Х. Гуайдо се САМОпровъзгласи за президент на Венецуела в края на януари 2019 г.- т.е., преди почти 6/шест/ месеца!

При това, Венецуела си има легитимен действащ президент, който НЕ е импийчмънтен, и съответният по Конституцията на Венецуела Съд НЕ е обявил предсрочно прекратяване на мандата му на Николас Мадуро! ТЧК

Отделно, пък, че дори и действащият легитимен президент на Венецуела Николас Мадуро  да се оттегли доброволно или НЕ от поста си, Венецуела има и легитимен вицепрезидент/Далия Родригес/, който да изпълнява длъжността президент, до края на президентския мандат/ даже и в САЩ е така!/!

КАЗАХ!

promin

 С400 В ТУРЦИЯ  ( КИПЪР). ГУАЙДО В ГЪРЦИЯ. БАШ НА БАШ

тома

 

 

 

                         Вперед да почивате таварищи на КРИМ . он наШ !

 

                    Първо ще чакаме вие да го освободите с един героический десант и сетне с жест да го подарите на свободна УкраИна. И да не забравиш да сложиш една ламарина отзад както и да вземеш нож за стъргане на гащи. Вперед !!!

HBK

ВЪХ!. Гърците декларираха подкрепата си (подчинението си) за политиката на Тръмпова Америка.  Не само очаквано, но и единствено правилно. И практично. Гърците го могат. А за останалите – тия дето търсят морал в политиката (на грешната Земя) – един простичък съвет; анализирайте, не конфронтирайте.

 

P.S. А в мантрите за „законно” (па деже и „демократично”) избрани президенти може да вярва само човек, който е ощетен от .... хм .. Съдбата. Или пък награден с манипулативни наклонности (да не се бърка с манипулативни способности).

Neopol

Лошо почва новото гръцко правителство, защото това е абсолютно ненужно и неадекватно действие, предвид, че превратът с Гуайдо отдавна се провали и не е актуален. След това имаше друг опит за преврат с друг "президент", при това много по-сириозен.

Дали Мадуро да не вземе да признае Константинос II за крал на Гърция. Със сигурност би било с много по-големи основания.

по света и у нас

В последните 4 години на гърците им бяха опростени към 100 милиарда евро и им бяха изляни над 200 милиарда евро нови кредити,за да си платят старите кредити. Пита се, ако на Венецуела й бяха излели не 300 милиарда, а една десета от тази сума - това значи трийсетина милиарда долара, дали положението във Венецуела щеше да бъде като сегашното? Що се отнася до Гайдата,те американците вече го изпозваха като парче тоалетна хартия и вече никой не го бръсне и за слива. Проблемът с Венецуела ще се решава между САЩ, Русия, а също Китай и Индия, които са най-големите купувачи на венецуелски нефт.

труфалдин

Пазете се от данайците, даже като признават неизбрани случайници за президенти.