facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
СЕГА администратор
Божидар Лукарски: Не ми искат за първи път оставката

Оставката на председателя на СДС Божидар Лукарски ще бъде поискана на Националния съвет на партията, което е насрочено за 17 април. Това са решили партийните структури от Югоизточна България. Бившият лидер на СДС и настоящ заместник на председателя Емил Кабаиванов коментира за Лукарски: "той води никаква политика". Пред БНТ Лукарски коментира, че това не е първият случай, в който са му искали оставката. По-големи структури като Варненската и Софийската са я искали. Сега това е провокирано от структурата в Стара Загора, която се оглавява от колегите в Казанлък, обясни Лукарски.

"На вашия въпрос какво провокира тези действия - това се случва точно в деня, в който аз на заседание на Изпълнителния съвет на партията заявих, че на същия този Национален съвет на 17 април ще предложа да основния орган на партията да поеме курс към консервативно-патриотична линия на СДС. Явно това е възбудило някои колеги", коментира той.

Лукарски подчерта, че на този етап не се говори за коалиция с "патриотите", както и за каквато и да била коалиция. Според мен и част от колегите ни, основната разделителна линия, която се появи в Реформаторския блок, тя се вижда и в дясното, което остана извън парламента. Това е разделението на либералната тенденция и на консервативната тенденция, каза той. "Ние като дясна партия винаги сме изповядвали консервативни идеи и според мен това е курсът, който трябва да поддържаме."

Лукарски призна, че има проблем с егото на лидерите, но че той лично няма проблем с никого. По думите му СДС е опозиция на ГЕРБ, тъй като нищо от случващото се в държавата не е такова, каквото трябва да бъде. "Нито доходите на хората са достатъчни, нито реформите са налице. Съсредоточаването на управлението в момента е фокусирано единствено върху успешното провеждане на европредседателството", каза още той.