facebook
twitter

Вие сте тук

45 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
50 от БСП искат оставката на Корнелия Нинова

Вътрешната опозиция поиска оставката на Корнелия Нинова и ръководството на БСП вече официално - в писмо до пленума на партията. Причината е провал на местния вот, след който соцпартията отсъства от управлението на общините в половин България. Писмото е алтернативен анализ на резултатите от изборите, направен от представителите на вътрешнопартийните опоненти. Автор е Чавдар Георгиев - бивш член на ръководството от времето, когато председател на социалистическата партия беше Михаил Миков.

Ръководството е обвинено в авторитаризъм, а освен оставката на Нинова се настоява и за тази на цялото Изпълнително бюро, и на Националния предизборен щаб, начело на който е заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Под документа с апел за оставки на върха в БСП стоят подписите на 50 социалисти, сред които на самия Миков, на друг бивш соцлидер - президента на ПЕС Сергей Станишев, Ангел Найденов, Велислава Дърева, Георги Божинов, Красимир Янков и други.

В анализа на опозицията, който се очаква да бъде депозиран на "Позитано" 20 преди пленума в неделя, се посочва, че смяната на председателя и ръководството е необходима, ако партийците искат БСП да се възприема като алтернатива на статуквото. "С политическия курс на това ръководство БСП не може да спечели следващи избори, ще расте само толкова, колкото е удобно на ГЕРБ, и ще се радва единствено на второстепенната политическа роля на "завърнал се участващ" във властта", посочват социалистите.

Опозицията в БСП смята, че е необходимо отваряне на партията към центъра и гражданите, а с "прочистване на партията по свое усмотрение". В анализа се посочва още, че вместо да разширява географията си, БСП се свива. След изборите в седем области - Враца, Варна, Сливен, Хасково, Стара Загора, Силистра и Кърджали, социалистите нямат нито един кмет на община, а в други седем - Бургас, Габрово, Пазарджик, Търговище, Русе, Разград и Смолян - само по един.

За листите на БСП с кандидати за общински съветници са гласували едва 43 376 души повече от тези през 2015 г. От тях гласовете обаче в София и Русе са 41 380.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

торбаЛан

Ангел Маин и той иска остаффка? Леле...

Доц.Трътлев

Ами другарката му в живота остана без работа.

Шлифера

Не виждам в списъка единомишлениците Антон Тодоров, Биков, Гърневски, Харизанов....

Нали сребърниците от една касичка вземат....

Кара Колю

Давай Майчееее... Вчера беше рано, утре ще е къснооо...

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Кликата на Станишев бърза да стане подлога на Боко.

Няма да мине.

Кара Колю

"Няма да мине."

Не се изразявате правилно, другарю!!!

Тая фраза си има и история... и слоган...

¡No pasarán!

П.П. Ще обидите камарадос Ибарури!!!

ловkия

Каква благост излъчва почти идеално кръглото и симпатично личице на другарката, а, другарчета?

тютюн

Ми постни ена твоя снимчица, отдолу нагоре, да се порадваме на благостта.

БатВаню

Ебаси каква ни е селска пача Корнелия. лика-прилика с Виезнаетекой. Не може ли да свали някое кило, да си оправи грима и прическата, да обнови гардероба.

Диагностик

Пазете Корнелата! Тя е тайната опора на ГЕРБ. 

mull

Така си е. Яко ги подпира!?

Forza NATO

Чудни спасители се готвят да спасяват БСП.  ? ?

 

Гочиту подписало ли е и то?

mull

Кликата на Станишев бърза да стане подлога на Боко.

Няма да мине.

Що да не мине?

След като бъдат изритани, Той ще си ги гушне. И отдели. Ама последното - по късно.

Нали така стана със синичките, сетне с умничките, сетне и с останалите?

Какъв е проблема?

toronegro
А каква ли течност излъчва едно ловко , злобно и слузесто лице?!
тютюн

50 бити карти в бсп искат оставка. 

Това е истинска демократична партия - и за неудачниците има място. 

Аксепт

Ръфайте се другаре, борбата както казват е епична.

Ураа

Айде хората на Боко и на Гергов излязоха на светло. Със специалната подкрепа на СерГей Европейски. ?

mull

Това е добре!

Като боклук със сигнална система.

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Анджък ?

Интригите на Сергей и Боко за последно светнаха на евроизборите.

Да си стои в гейропата и да командори тамошните одуписти - тука си имаме сериозни проблеми и без него.

mitkomm

Това което става в БСП не е от вчера, а този упадък, тази злоба и завист, витаят в партията от 20 години, така, че не винете Нинова, преди нея има доста за презрение.Гледам нещастниците, които доведоха партията до това състояние са сред 50-тимата- като ги изхвърли от парламента веднага Нинова стана лоша, а те смятаха там да векуват.Не, че Корнелия не допесна много грешки, но и трябваше да се освободи и от много другари по места, които не работят за партията, а тупат куйрука на властимащите в момента и работят с тях.Тия, 50-те ли ще оправят партията, ами те ако можеха щяха да я оправят отдавна.Казвам ви честно, с тия ръководства по места има давам още 10-тина години и последния да заклъчи вратата.Ако знае другаря Благоев какво стана с любимата му партия, ще се върти като свредел в гроба.Съсипаха я, а гледам и Станишчо е там сред недоволните....!

Доц.Трътлев

Ами да вземат да се разделят като едно време - на тесни и широки.

Hey Joe

Всичките позитановски политически мошеници са широки.

 “…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на  наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален ! БСП е антикомунистическа партия ! Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…”

http://gindev.blog.bg/drugi/2017/07/09/otvoreno-pi...

 Б$П е дясна, неолиберална, антикомунистическа и русофобска  партия, защищаваща интересите на  едрата буржoазия.

mitkomm

Това ми хареса много:"Ако трябва накратко да се дефинира българската антикомунистическа прослойка, то е : тя е зомбирана, комплексирана, неадекватна и несъстоятелна. Щом излезе от матрицата в която е създадена, тя капитулира – тя е несъзидателна и освен животинска русофобия и антикомунизъм не е способна на нищо творческо. Просто, тя е апендикс на историята."

принцеса Даяна

Другари с шлифери и без шлифери! Ако махнат Корнела какво ще прави Герб без нея? Да не допускаме това!! ☝️

ловkия

Ми постни ена твоя снимчица, отдолу нагоре, да се порадваме на благостта.

На коя точно моя благост искаш да се порадваш, палавнико?

тютюн

Наеми си някой да ти помага в мисленето. 

А иначе ти целия си гербава благост, даже радост. 

paragraph39

Все пак, става въпрос за МЕСТНИТЕ Избори на кметове на населени места и на общински съветници!

А, доколкото ми е известно, местните партийни организации имат "автономност" да издигат кандидатите за такива Избори! И тяхна би трябвало да е ВИНАТА, ако са издигнали НЕподходящи и НЕизбираеми кандидатури?!

Така че, според мен, др. К. Нинова НЯМА вина за решения на местните ръководства на БСП! Нито пък такава вина имат Изпълнителното бюро и Националният предизборен щаб на БСП!

Или греша, а?!

slavabg

Те нямат друг избор - удавник и за сламка се хваща ?

марк

 

 

 

 

                                    А, доколкото ми е известно, местните партийни организации имат "автономност" да издигат кандидатите за такива Избори! И тяхна би трябвало да е ВИНАТА, ако са издигнали НЕподходящи и НЕизбираеми кандидатури?!

 

 

                                     Точно така , в Сливен въпреки всичко беше издигнат кандидат точно на Станишковата гвардия , бившият кмет ген. Колю Милев , с нищо не проявил се като кмет , с преференции отсранил д-р Петканска от парламента . Хората освен част от бившите военни ( в Сливен са доста) не го харесват но беше наложен и сега неизбирането му езуитски се приписва на Нинова .

торбаЛан

А във Варна?

Страници

×