facebook
twitter

Видео

Милионери за един... или за няколко дни

7 521

Късметлиите от лотариите, организирани от фирмите на бизнесмена Васил Божков, които още не са получили печалбите си, най-вероятно ще пият по една студена вода. 
Фирмите-организатори на игрите са се "застраховали" срещу подобни обстоятелства в договорите. Телефоните им за информация за печалбите замлъкнаха.
Вносителите на промените в парламента - Валери Симеонов и Менда Стоянова, смятат, че държавата няма отношение към казуса.
Продавачите на талони са също прецакани, тъй като никой няма да им възстанови предплатените суми. Те вече са спрели да изплащат и печалби. 
А печелившите... Те ще си останат със спомена, че са били милионери. За един или няколко дни.
Още по темата Последните късметлии от лотарията май ще пият една студена вода

16

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Хазартният бранш протестира срещу лобистко законодателство

22.07.2020

897 13
ГЕРБ изведнъж поиска оставката на шефа на НСО

10.07.2020

3774 22
Лондон санкционира 25 високопоставени руснаци по закона Магнитски 

06.07.2020

Обновена

2477 23

Коментари

KTP

Хареса ми как Валерката вика "Държавата няма отношение !" след като точно държавата отне лицензите, направи всичко по най-тъпашкият начин и накрая напълно разкова кочината... и после "ми няма отношение"... ВеУикан!  

KTP

Същото се случи и с КТБ, банка като всички останали, във всеки случай - не по-лоша от останалите, обаче и там точно държавата избуши кочината... после повечето хора пиха по една студена вода...

НОооо, не всички! 

Накои се нагушиха здраво и активите на банката... или с разни финансови врътки.

Днес историята в общи линии се повтаря. 

Ку-Ку
снимка на Ку-Ку

"после повечето хора пиха по една студена вода." 

  

Кои са тези хора? Всики вложители си получиха парите до 200 000 лв от гаранционния фонд. Некои по-специални си върнаха и по-големи суми. Вероятно има и прецакани от големити вложители (над 200 000лв)., но надали са много и със сигурност не са "повечето".

BoulevardDudukov

Всички български граждани, в тоза число и твоя милост... Гаранционният влог се финансира от приходите в Държавната хазна, т.е. от твоите и моите данъци. Ама нали, трябва и глава да се мисли, преди да се коментира.

7UP

Не се финансира от бюджета, поддържа се от банките. 

KTP

Не се финансира от бюджета, поддържа се от банките. 

 Финансира се от много места по идея, но поинтересувай се - за КТБ в крайна сметка разходите се поеха от данакоплатците... така че повечето хора пиха по една студена вода дори без да разберат.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Кои са тези хора? Всики вложители си получиха парите до 200 000 лв от гаранционния фонд. Некои по-специални си върнаха и по-големи суми. Вероятно има и прецакани от големити вложители (над 200 000лв)., но надали са много и със сигурност не са "повечето".

По закона "Пеевски" , който развали голяма част от цесиите със задна дата, пострадаха не малко хора. Да не говорим, че различни държавни и общински предприятия държаха милиони там. Компенсацията на гарантираните влогове дойде от Фонда (който се поддържа от банките, не от данъкоплатците), но там нямаше достатъчно кинти, та се наложи тегленето на заем.

3NT
снимка на 3NT

Продавачите на талони са също прецакани,

какФ език...

И ко?

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

А ти подкрепи ли качествената журналистика през Paypal?

редник

Предполагам, че много адвокати са с радостни очаквания - ще има процеси от тук - та до Страсбург...

Накрая, както се очаква, държавата ще плаща...

bay Dragan

2

ЛАФЪРДИЕВ

Тъй се! Сега като тотото завърти търкащите се картончета, пИчалбите ша са плащат накуп .

Ти да видиш .

Тотото дали и то на ги изплаща за 10, 20, че и кусур годинки?

А ако се напни да го свърши, дължина няма само да хлопне кепенците поради фалит?

бледият_конник

Не виждам никаква връзка между фалита на КТБ и отнемането на лиценза на Национална лотария. При КТБ, действително не малко хора с големи депозити, други със сигурност са преживели стрес, дали ще си получат парите. Техните пари. В случая определен кръг от хора с помоща на държавата фалираха и опоскаха КТБ. 

  Въпреки това по какъв начин бе отнет лиценза на лотарията, въпреки разправата с мафиота Божков( който много хора все още приемат за благодетел и меценат), държавата свърши едно добро дело. Търкането на билети беше се превърнало в епидемия, зараза. На всеки 100 метра Лафка и други обекти, където бедни хора, отчаяни, търкат ли търкат с надежда за някакви виртуални милиони, които никога няма да дойдат при тях. Като си купуваш билети на Васил Божков от Лафките на Пеевски, понякога така се получава. Какво трябваше да направи държавата, да остави Божков да не плаща данъци, да лъже хората и да трупа стотици милиони. Че той утре с тия пари можеше и правителство собствено да си състави.

KTP

Викаш вече няма да има лотарии и хазарт, а? Наивник... 

Доц.Трътлев

Ще има и още как. Но търкащите билетчета щели да пълнят "излишъка" на Боко.

бледият_конник

Само не ми слагай определения, то ясно че във форума всяко зайче се прави на лъв...

За разлика от теб аз вече 20 години работя в сферата на търговията. И да, преди Национална лотария имаше държавна лотария, и билетчета. Но те се продаваха по тотопунктовете, и тук таме разни бабички ги разнасяха.

На теб изобщо не ти е ясен процеса на пристрастяване към такъв тип лотарии. Тези билетчета се купуват от обикновени хора, които няма да влязат в игрални зали, нито ще се разкарват всеки ден до определени тотопунктове. Когато ги няма по спирките, в бензиностанциите, в кварталните магазинчета и на места, където хората ходят да си пазаруват обичайни други неща, оборотът от лотарийни билети ще падне в пъти.

Влез или се регистрирай за да коментираш