Quantcast

Медия без
политическа реклама

Пашалък и ръкоцелуване

За посрещане и благодарности - миррррно!

13 Дек. 2018
Други средства за информационно лъчение отразиха новината както трябва. Скрийншот от сайта "Блиц".

Бойко Борисов: Здравейте, колеги! Заповядайте. За да можеме да освободиме кметовете и генералите, ше преподредиме точките...

***

Така започна последното заседание на Минсъвета, което премина в любимия формат на Бойко Борисов. В присъствието на медиите - в заседателната зала строени висши военни, строени кметове на общини от Северна България. Борисов и министрите седят, кметовете и военните - стоят диван-чапраз, чакат знак, за да изкажат благодарности и да целунат ръка. Бойко и министрите рецитират благи вести, самохвалят се и мятат пачки като на индийска сватба. Конкретно в това заседание новината бе обявена като отпуснати допълнително средства за армията и за участък от "Хемус". След като Каракачанов изля златния дъжд и изслуша мъдрите наставления на Борисов, премиерът стана, здрависа се с всички диван-чапраз генерали и размени по някоя дума, благодари им и ги отпрати. 

Последва рецитал на регионалния министър Петя Аврамова. Тя обяви строежа на участък от "Хемус" за 1.3 милиарда. Културният министър Боил Банов също изказа благодарности на Борисов и на финансовия министър Владислав Горанов, защото направили "нещо много важно за системата", след което дойде най-хубавата част. Преди да отпратят кметовете, градоначалникът на Велико Търново Даниел Панов поиска думата, за да благодари. 

Бойко Борисов му позволи, но с обичайния си заповедническо-небрежен тон го предупреди, че трябва да е кратък! 

И кметът се наведе към микрофона на господаря си, с едната ръка се здрависа, другата положи до сърцето си, изтанцува Танца на почитанието и преклонението и си каза думичките. 

Прилагаме тук стенограма от последните минути преди заседанието да продължи без медиите.

***

Бойко Борисов (след като и министърът на културата е благодарил): ...Така, и за театрите сме ги включили в днешното заседание, ще гласуваме по-късно. Така че - отбрана, строителство, култура... 

Даниел Панов иска думата.

Бойко Борисов: Кажи! Само че по-кратко! 

Даниел Панов, кмет на В. Търново: Кратко! Искам от името на 122 български общини в Северна България и 13 области да ви благодарим за това, че магистрала "Хемус" чертае бъдещето на Северна България. Всички знайме как се развива Южна България благодарение на правителството на премиера Бойко Борисов. Магистралата - вече няма да уточняваме трасета, да уточняваме срокове, а реално ще има изпълнение. Благодаря ви още един път за това, че действително не обещавате а изпълнявате само. 

Бойко Борисов: Добре! Всичко добро! Изчакайте там навънка... Благодаря и на медиите...

Кметовете един през друг благодарят и се изнизват. 

България ликува и си припомня думите на Бай Ганьо: "Па и за почитание ако дойде думата, аз пак не се давам. Ти ще цалунеш ръка, аз - двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз - краката; ти ще цалунеш на друго място, аз - на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?".

Още по темата