facebook
twitter

После

По европроект

Прокуратурата се реформира в къща за гости

автор
Иво Балев
2556

"Прокуратурата се самосезира" и "КПКОНПИ се самосезира." Един приятел вика, че това било като - спирам цигарите и алкохола! 

Другото хубаво е, че тия институции се самосезират след публикации на смели журналисти. 

Смелата журналистика се прави по следния начин. 

В редакцията пристига флашка. Редакцията конвертира съдържанието на флашката в смело разследване. Прокуратурата се самосезира. После институциите провеждат пресконференция и информират журналистите за напредъка в борбата с корупцията. 

Ето примерен диалог: 

Смел журналист: Мяу, мяу, мяу! 

Говорител на прокуратурата: Благодаря ви за този въпрос! Самосезирахме се след вашата публикация! Страхотни журналисти има във вашата уважаема медия, просто изразявате моите мисли... 

Смел журналист (прекъсва): Мяу, мяу! Мииииииииияу! 

Говорител на КПКОНПИ: Антикорупционната комисия също се самосезира и от утре започваме да разследваме всички, включително нашия шеф. И на мен много ми харесва вашият тип журналистика, все едно аз съм ги писал тия статии. Страхотна работа... 

Смел журналист (прекъсва с ръмжене): Мяо! Мяк! Мяо Дзедун! 

Говорител на прокуратурата: Притискате ме с този въпрос, но знаете, че никога не сме бягали от неудобните въпроси. При нас всичко е прозрачно. Терасите ни са остъклени с чисто прозрачно стъкло, нямаме какво да крием. Главна прокуратура е преустроена в къща за гости, всички документи са ни изрядни, всички европейски средства сме вложили по предназначение - за реформа в дълбочина. Не фасадна реформа, не саниране и отбиване на номера - реформа докрай! Както вие правите безкомпромисна журналистика, така и ние сме безкомпромисни в реформата и в изнасилването на Иванчева и Петрова! Това е голям успех в борбата с корупцията. В нашата къща за гости някои може да не останат доволни, други обаче като вас дори баници и печени кокошки ни носят! Много зависи от културата на гостенина. Защото освен култура на предлагане съществува и култура на потребление, нали така? Това са базисни ценности на консуматорското общество, крайно време е да се научим как стават някои работи в цивилизованите държави. Не може всички да сме като Иванчева и Петрова! 

Чувайки фамилиите Иванчева/Петрова, смелият журналист неволно си представя сцени от един порнопанаир - Иванчева и Петрова, вързани една за друга с белезници, ходят заедно до тоалетна; Иванчева и Петрова играят на ластик, както са с пранги - правят представление на надзирателка с камшик; Иванчева и Петрова стоят диван чапраз пред гологлав прокурор с груби ръце... Журналистът събира сили да състави изречение. 

Смел журналист: Воистина безкомпромисна реформа! Може ли да ви попитам нещо много важно и да ми отговорите откровено? 

Двамата говорители: Разбира се! Няма лоши въпроси, има лоши отговори! 

Смел Журналист: Мяу, мяу, мяу! 

Говорител на КПКОНПИ: Нали разбирате, че тук не е "Бюро справки", не разбирам защо задавате този въпрос, но пак казвам - няма от какво да се притесняваме! Нашите проверки не са пунта мара, при нас се работи като в сауна - жега! Температура! 

Смелият журналист не може и да измяца, толкова съжалява за дързостта си. 

Край. Завеса. Закривай! 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Ша та меся кат' кифтак!

16.07.2019

Деян Копчев

1745
Еманципацията еманципична - дело на Главния

16.07.2019

552
Летящият войник

16.07.2019

404

Коментари

овцеговедо

Щеше да е смещно, АМА Е ВЕРНО!!!!

Памфуций
снимка на Памфуций

✌️👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×