facebook
twitter

После

Сонет

По заповед на Цацата

автор
Иво Балев
1897

По заповед на Цацата -

ако не си от нашите,

не бъркай ти във кацата,

ще ти събуем гащите! 

 

По заповед на Цацата 

и нейните бръмчалки -

пиши капитулация,

че ще ядеш бухалки. 

 

По заповед на Цацата

бъди послушен КОНПИР,

бъди като кастратите -

бъди разумен плондир! 

 

Така се трудят във Цацаратурата,

подготвяйте се и за Гешефтурата!

***

ПП. Въпреки двете решения на Специализирания съд за бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова мярката за двете обвиняеми да се промени на "домашен арест", апелативните съдии оставиха в ареста Иванчева и Петрова с мотив - „изĸлючитeлнo oпacнaтa cтeпeн нa oбщecтвeнa oпacнocт нa пpecтъплeниятa, вмeнeни нa двeтe пoдcъдими“. Иванчева и Петрова са над половин година арестувани, прокуратурата и разследващите би трябвало вече да са събрали всички доказателства за техните предполагаеми престъпления. Трудно е да си представим как тези съсипани жени, излизайки от ареста, тепърва ще влияят на свидетели или ще манипулират доказателства. Единствената причина да държат тези жени арестувани е - демонстрация на сила и безскрупулност. Демонстрация, която казва: не ни интересува колко обезщетения ще се платят за нарушени права, не ни интересува нормативната страна на въпроса, не ни интересува моралната страна на въпроса, не ни интересува нищо!

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шерше маман. Отидох за гъби с НСО
Те се появиха!

27.05.2019

5032
O Tempora

27.05.2019

242

Коментари

Dimitrov_69

Велико!

Дагоев

Сега като им тупнат и Банева .......Пък знае ли човек, Банева може да и определят палатов арест.

unperson

Цацата е ясен, но и ние сме страхотен матрял - пълна безчувственост към страданието на другите. Даже злорадстваме. Ако утре гангстерите ни информират че ще избият половината от нас, единствената ни грижа ще бъде как да попаднем в щастливата половина. Нищо друго.

Banshee
снимка на Banshee

Единствената причина да държат тези жени арестувани е - демонстрация на сила и безскрупулност. Демонстрация, която казва: не ни интересува колко обезщетения ще се платят за нарушени права, не ни интересува нормативната страна на въпроса, не ни интересува моралната страна на въпроса, не ни интересува нищо!

 

👍

 

 

Banshee
снимка на Banshee

Unperson, не сте въвсем прав. Както се вижда и в коментарите в този форум, повечето съчувстваме и сме в потрес, обаче, както мутрите правилно са преценили, няма да тръгнем да атакуваме бастилията...

Джиджи

Велико!

Йес! Плюс велика свобода на словото! 👍👍👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×