facebook
twitter

После

Окумуш

Пазен като зеницата на очите

1187
Снимка: Архив
От старите ленти - Очите през 2007 влиза в съда, за да се разгледа мярката му за неотклонение.

Димитър Желязков - Митьо Очите, бе екстрадиран у нас, за да се изправи през правосъдието. 

За този авторитет по морето се разказват легенди колко е жесток, агресивен, безскрупулен; как събира отчисления от всякакви бизнеси в региона, който счита за свой; как наказва по-нискостоящите престъпници, ако прецени, че са се провинили и заслужават един добър урок. (Преформатиране на хора - най-вече на уши и капачки, любов по нежелание и други от сорта.) 

Легендите са си легенди, но помните как той и негови хора влязоха в люта престрелка посред Слънчев бряг. Според първоначалната версия на МВР - заради ескалация от спор за паркомясто! 

Тогава г-н Очите беше прострелян и тежко ранен. По тоя повод от болницата обществото получаваше най-подробен бюлетин за състоянието на Желязков. 

И т.н., и т.н. Сега този човек е изправен пред съда, но за обвиненията срещу него казва, че са несериозна работа. Той впрочем вече беше осъден веднъж - гордостта на Румен Петков, тогава Очите сключи споразумение с прокуратурата и в известен смисъл лежа в затворническо общежитие, освен когато не го засичаха по заведенията в Поморие и Слънчев бряг. 

Всичко това го припомняме, за да припомним и отношението към бившата кметица на "Младост" Иванчева и нейната заместничка Петрова. Тези жени - виновни или не - бяха влачени като мечки, унижавани, събличани, оковавани в пранги всеки път, когато отиват дори до болница... Специално обръщаме внимание на сравнението при грижата за здравето на арестантите. Докато Очите винаги е получавал най-нежни медицински грижи, на Иванчева дори ѝ прецакаха ин витро процедурите - ето тази мерзост с какви точно съображения може да се обясни? 

Да речем, че Митьо Очите е страшен, а Иванчева и Петрова не са - нормално е за Очите да полагат повече старания най-малкото от страх.

Но защо, защо трябваше Иванчева и Петрова да получат пълна програма с унижения и съсипване на живота? 

Все още няма коментари

Още

Пореден строеж изкарва „Младост” на протест

19.03.2019

Емил Василев

4824
"Подкупът" на Иванчева не излиза с около 2000 евро

26.02.2019

Мартин Георгиев

3141 6
Стари проблеми на София отново подпалиха протести

25.02.2019

Емил Василев

1411 3

Влез или се регистрирай за да коментираш

×