Медия без
политическа реклама

Copy-paste

Мощен енергиен щит

25 Март 2019

(Откъс от статия в "Стандарт" по най-горещата тема.)

Ако някъде в София слънцето свети сутрин най-силно, то това е в столичния квартал „Изток”. Всеки, който е живял там, е слушал легендите защо великият Дънов е избрал именно това магическо място за ритуалите и беседите на Бялото  братство, в които проповядвал за силата на любовта, мъдростта, истината, справедливостта и добродетелта. Сигурно магическото място е вдъхновило собственика на "Артекс" да направи проекта за сградата „Летера” и да напише със златни букви, че е „създадена да възвисява”. А по-късно е впечатлил с езотерични истории за „божията защита” поредица от по-първите хора във властта, начело с Цветан Цветанов. И, естествено, ги е окуражил в покупката на апартаменти, с цени отдавна „забравени от бога”. 

Но едва ли новодомците са наясно, че около лъскавата фасада, в която се отразяват ярките слънчеви лъчи и се докосват редките видове канадски борове и секвои, тегне прокоба от половин век, когато един от най-великите българи, пожела смъртта си недалеч от мястото. Дънов е имал пророчески способности и виждал много напред във времето. Именно затова е твърдял, че след края на Втората световна война комунистите ще го задържат и измъчват, а после ще го ликвидират и закопаят под морените на Витоша. Видял нещо ужасно в своето бъдеще и е искал да избяга от лапите на развилнелите се след 9-и септември мракобесници.

Години наред се мълви из поклонниците му, че на мястото, на което е погребан техният патрон, един ден той щял да се яви и да отправи предсказания. Затова и около гроба му витят мистерии и драматизми. Те тръгват ден след смъртта му, когато комунистите отказват да погребат Дънов на мястото, което той е посочил приживе. Намесва се лично Георги Димитров от Москва, който получава телеграма от ученик на Дънов и веднага разпорежда да се спази волята на Учителя, на когото и комунистическият лидер дължи живота си. Комунистите, които охранявали тялото, били изплашени, че дни наред, докато чакали заповедта от Кремъл, то само се мумифицирало. И не се осмелявали да го доближат. Оттогава тръгнали легендите, че местността "Изгрев" е "докоснато от Бога място". Но е само за духовно чистите и извисените. (...)

Цялата статия - тук.

Ключови думи:

copy/paste, препечат