facebook
twitter

После

Copy-paste

Мощен енергиен щит

612

(Откъс от статия в "Стандарт" по най-горещата тема.)

Ако някъде в София слънцето свети сутрин най-силно, то това е в столичния квартал „Изток”. Всеки, който е живял там, е слушал легендите защо великият Дънов е избрал именно това магическо място за ритуалите и беседите на Бялото  братство, в които проповядвал за силата на любовта, мъдростта, истината, справедливостта и добродетелта. Сигурно магическото място е вдъхновило собственика на "Артекс" да направи проекта за сградата „Летера” и да напише със златни букви, че е „създадена да възвисява”. А по-късно е впечатлил с езотерични истории за „божията защита” поредица от по-първите хора във властта, начело с Цветан Цветанов. И, естествено, ги е окуражил в покупката на апартаменти, с цени отдавна „забравени от бога”. 

Но едва ли новодомците са наясно, че около лъскавата фасада, в която се отразяват ярките слънчеви лъчи и се докосват редките видове канадски борове и секвои, тегне прокоба от половин век, когато един от най-великите българи, пожела смъртта си недалеч от мястото. Дънов е имал пророчески способности и виждал много напред във времето. Именно затова е твърдял, че след края на Втората световна война комунистите ще го задържат и измъчват, а после ще го ликвидират и закопаят под морените на Витоша. Видял нещо ужасно в своето бъдеще и е искал да избяга от лапите на развилнелите се след 9-и септември мракобесници.

Години наред се мълви из поклонниците му, че на мястото, на което е погребан техният патрон, един ден той щял да се яви и да отправи предсказания. Затова и около гроба му витят мистерии и драматизми. Те тръгват ден след смъртта му, когато комунистите отказват да погребат Дънов на мястото, което той е посочил приживе. Намесва се лично Георги Димитров от Москва, който получава телеграма от ученик на Дънов и веднага разпорежда да се спази волята на Учителя, на когото и комунистическият лидер дължи живота си. Комунистите, които охранявали тялото, били изплашени, че дни наред, докато чакали заповедта от Кремъл, то само се мумифицирало. И не се осмелявали да го доближат. Оттогава тръгнали легендите, че местността "Изгрев" е "докоснато от Бога място". Но е само за духовно чистите и извисените. (...)

Цялата статия - тук.

Ключови думи:

1:1, copy-pate, препечат
Все още няма коментари

Още

А вие защо маймунизирахте!

16.10.2019

868
Нагоре-надолу по вълшебната река на времето
Нагоре-надолу по вълшебната река на времето

16.08.2019

643
Когато треснеш коалиция, как туй ще резонира
Когато треснеш коалиция, как туй ще резонира

12.07.2019

776

Влез или се регистрирай за да коментираш

×