facebook
twitter

Технологии

"Вулкан II" ще строи села

280

През миналата година инженери и учени от Съединените щати създадоха и тестваха масивна машина, наречена "Вулкан II", която може за един ден да отпечата 3D къща. Тази година машината ще започне изграждането на цялото селище с повече от 50 такива жилища.

Новият район, първият по рода си в света, ще бъде построен в селската част на Латинска Америка за семейства, които печелят по-малко от 200 долара на месец.

"Ние носим много футуристична технология в семействата, които се нуждаят от нея най-много," каза Брет Хаглер, основател на New Story - неправителствена организация, която си сътрудничи с "Айкон", компанията, която разработи машината.

New Story е създадена през 2014 г. и се включва в борбата с бедността. След земетресението в Хаити през 2010 г. тази организация разработи въпросния нов процес за бързо изграждане на къщи. След като анализира различни възможности за ускорено изграждане и спестяване на разходи, екипът разбира, че 3D принтирането може да бъде жизнеспособно решение.

"Вулкан II" изгражда стени и подове, пръскайки слоеве бетон, и може да построи къща за един ден. Добавянето на конвенционален покрив, прозорци и други части може да се извърши още на следващия ден.

Това може да бъде бъдещето на бързото строителство.

Ключови думи:

3D принтер
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Чистка във Facebook на руски страници

07.05.2019

2150 19
Роувърът "ИнСайт" засне марсиански изгрев и залез

03.05.2019

376 1
Цените на телефонните разговори падат от 15 май

03.05.2019

1154 4

Коментари

erkek

интересно

Влез или се регистрирай за да коментираш

×