Медия без
политическа реклама

Мъск въвежда такса за Х в Нова Зеландия и Филипините

Идеята е експериментална

18 Окт. 2023
Илон Мъск
БГНЕС
Илон Мъск

Социалната платформа X на Илон Мъск започна да начислява такса от 1 долар на нови потребители във Филипините и Нова Зеландия, предава АП. Таксата е експериментална и е предназначен да намали спама и фалшивите акаунти в бившия Туитър.

Компанията заяви във вторник, че е започнала да изпробва годишния абонамент за нови и непотвърдени акаунти. Програмата, наречена Not a Bot (''Не е бот''), няма да се прилага за съществуващи потребители. Не е ясно защо е въведена само в Нова Зеландия и Филипините или защо са избрани точно тези страни.

''Този тест беше разработен, за да подкрепи иначе успешните ни усилия за намаляване на спама, манипулирането на нашата платформа и активността на ботовете, като същевременно балансира достъпността до платформата с малка сума'', пише акаунтът за поддръжка на X. ''Това не е двигател на печалбата на компанията'', се казва още в съобщението.

Откакто Мъск купи X преди година, бяха въведени куп промени, като преименуване на платформата и премахване на екипа за модериране на съдържание.

Новите абонати в Нова Зеландия и Филипините ще получат достъп до основните функции на платформата, като публикуване на съдържание, харесване или маркиране на публикации и повторно публикуване, цитиране или отговаряне на публикации от други акаунти. Новите потребители, които не се абонират, ще могат само да четат публикации, да гледат видеоклипове и да следват други акаунти.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Илон Мъск, Х