facebook
twitter

Спорт

КОМЕНТАР

Задава ли се изчистване на "футболната тиня"?

188

В последните седмици се забелязва удивителна активност от страна на БФС, а и на държавните институции по отношение разсейването на всякакви съмнения относно коректността на мачовете в България.

Да припомним по хронологичен ред:

- "Верея" бе изваден от Първа лига след неколкократни предупреждения и глоба заради съмнение за участие в манипулирани мачове.

- Среща, инициирана от премиера Бойко Борисов, на която собствениците на "Лудогорец", "ЦСКА-София" и "Левски" дадоха обещание да спазват правилата за феърплей в първенството.

- Вътрешният министър Младен Маринов се срещна с реферите и им препоръча да свирят по правилата, без да се притесняват от външен натиск, тъй като полицията има грижа за това. Той дори даде и свой телефон, на който съдиите да подават сигнали при нередности или опит за влияние над тях.

- Дебютантът в елита - "Царско село", бе глобен с 5000 лв. за съмнителни мачове, същото сполетя и втородивизионния "Струмска слава", при това доста след края на сезон 2018/2019.

За да има толкова показателни стъпки за толкова кратко време, явно има причина. И държавата показва с шумно огласени превантивни мерки, че ще е безкомпромисна при ново погазване на феърплея. 

Дали пък разковничето не се крие в признанието от направление "Детско-юношески футбол" в БФС, че УЕФА е поставила под мониторинг мачовете в Елитната юношеска група (до 19 г.), на която дори агенти под прикритие ще следят за нередности на терена, свързани с манипулирането на резултати? 

Все още няма коментари

Още

Човек пробяга класическия маратон за по-малко от 2 часа (видео)

12.10.2019

2044 13
Националите спечелиха точка в Черна гора

11.10.2019

925 6
Борислав Михайлов написа на УЕФА писмо срещу отбора на Англия

10.10.2019

1512 4

Влез или се регистрирай за да коментираш

×