facebook
twitter

Спорт

Спортни вести

31
БФХЛ

Бившият

вратар на националния отбор по хокей на лед Константин Михайлов беше въведен официално в Залата на славата на Международната федерация (IIHF) на церемония в Братислава преди снощните срещи за разпределението на медалите на световното първенство. 54-годишният Михайлов получи от президента на IIHF Рене Фазел приза "Ричард "Биби" Ториани" за изключителна кариера в неводеща хокейна нация. Освен него в Залата бяха въведени Майк Модано (САЩ), Зигмунд Палфи и Мирослав Шатан (Слвк), Йорген Йонсон (Шв), Борис Александров (Каз, посмъртно), 4-кратната олимпийска шампионка Хейли Уикенхайзър (Кан), както и бившият зам.-директор на хокейната федерация на САЩ Джим Джохансон (посмъртно).

"Тази награда виждам не само като лично признание, но и като признание за всичките български хокейни състезатели и деятели, че човек трябва да има цел, дисциплина, почтеност, съчетани със страст, отговорност и постоянство. Ако следвате тези принципи, успехът е неизбежен и наградите ще последват", каза Михайлов, който прекрати състезателната си кариерата на 51 г. след участие в рекордните 28 световни първенства

 

Волейболният

женски отбор на България замина за Холандия, където ще играе мачовете си от втората седмица във Лигата на нациите. В първия турнир - в Русе, селекцията на Иван Петков, загуби и трите си мача - от Япония, Белгия и САЩ. Във втория минитурнир - в Апелдоорн, те ще играят срещу Полша (28 май), Холандия (29-и) и Бразилия (30-и).

Все още няма коментари

Още

ГДБОП е арестувала шефа на реферите и още четирима

15.10.2019

5409 40
УЕФА разследва и БФС, и английската футболна асоциация

15.10.2019

747 1
Борислав Михайлов подаде оставка

15.10.2019

9105 54

Влез или се регистрирай за да коментираш

×