facebook
twitter

Спорт

Путин награди с ордени набитите от футболисти чиновници

105
Р-Спорт
Александър Кокорин в съда

Руският президент Владимир Путин подписа указ за награждаване с ордени двамата високопоставени чиновници от Министерството на промишлеността и търговията, които бяха пребити от футболните национали Александър Кокорин и Павел Мамаев.

Денис Пак, шеф на отдела по автомобилна промишленост и жп машиностроене, ще получи орден "За заслуги към отечеството" II степен. За ръководителя на автомобилния научен институт НАМИ - Сергей Гайсин, е предвиден орден "Александър Невски". Всъщност двамата чиновници са сред общо 18 наградени от Путин служители в министерството и НАМИ. Всички са наградени за "голям принос при реализацията на проекта "Единна модулна платформа", позволил да се разработят "широк моделен ред руски автомобили". Специално НАМИ се занимава и с проекта "Кортеж", в рамките на който се създават лимузини, ванове, високопроходими автомобили и седани за правителствени нужди. По този проект бе конструирана и президентската лимузина Aurus, в която се вози Путин.

Награждаването на Пак и Гайсин е просто съвпадение със случая от 8 октомври, при който двамата бяха бити от пияните руски футболисти, но стана една от водещите новини в Русия. Както е известно, Кокорин (играч на "Зенит") и Мамаев ("Краснодар") и тяхната компания набиха на паркинг пред хотел "Пекин" шофьора на известна тв водеща, а след това в заведение за бързо хранене нанесоха побой на Пак и Гайсин, които им направили забележка, че са много шумни. В момента футболистите и братът на Кокорин - Кирил, са в Бутирския следствен изолатор, където ще останат до 8 декември. Тогава ще се гледа делото срещу тях по две обвинения - за побой и за групово хулиганство, като по второто, което е по-тежко, те може да получат до 7 години в изправителна колония.

Все още няма коментари

Още

Футболната титла ще бъде решена на 24 май (видео)

21.05.2019

1002 8
Григор Димитров се срина и отпадна в I кръг в Женева

21.05.2019

1324 11
Бадминтонистките Стоеви отказаха да играят за България

21.05.2019

2448 38

Влез или се регистрирай за да коментираш

×