facebook
twitter

Спорт

Пулев: Можех да си спестя $150 000, но парите не са най-важни

Аз може да съм от България, но не съм балък, каза боксьорът след раздялата със „Зауерланд“
483
Инстаграм
По време на почивката си в Майорка Пулев се видя с треньора си Ули Вегнер (вторият отдясно), със собственика и основател на "Зауерланд" Вилфрид Зауерланд (вдясно) и с бившия световен шампион Артур Абрахам (вляво).

Кубрат Пулев заяви, че се е разделил с промоутърската си компания "Зауерланд", тъй като оттам са работели зад гърба му. Българският боксьор е платил $150 000 неустойка, за да прекрати договора само 4 месеца преди да изтече. 

"Ние сме в добри отношения, но сме с различни интереси. Не сме в добра съвместна дейност, просто нямаше добро взаимодействие. Не един път да са се разбирали зад гърба ми. Имаме договор, не е тайна, че има проценти за тях от моите пари. Ако си изпълняват договора, не би трябвало зад гърба ми да взимат още пари. Аз може да съм от България, но не съм тъпак, не съм балък. Отделно не един път или два зад гърба ми се разбираха с Еди Хърн и не само. Просто не гоним еднаква посока. За мен не са парите най-важното, не един път съм го казвал. И наистина е така - не просто го казвам. Те го знаят. Правил съм хиляди реверанси - и в парите, и в какво ли не", каза Пулев пред "Сега".

Той ще срещне Хюи Фюри (Вбр) в елиминационен мач, който ще определи задължителния претендент за световната титла на международната боксова федерация (IBF). Срещата е на 27 октомври и е организирана от американската промоутърска компания Epic Sports, с която българинът работи от няколко месеца. Пулев призна, че е можел да си спести парите за неустойката и да изчака договорът му да изтече, но не това е искал. "Ако бях направил мача през януари, щях да си сложа 150 000 долара в джоба", каза той.

Пулев обясни, че Еpic Sports, където шеф е българинът Ивайло Гоцев, е негов партньор.

"Партньори сме. Но въпреки всичко Иво Гоцев е доста талантлив, той ще се занимава с повечето неща. Но ние сме партньори, защото се разбираме перфектно. Отделно аз му имам изключително доверие, което е много важно. А и там е адвокатът Джон Уърт, който беше адвокат и на Дон Кинг - той е от много години в бокса, наистина е много навътре в материята. В тази комбинация сме просто торпедо", допълни Пулев.

Въпреки че се раздели със "Зауерланд", Пулев ще продължи да работи с треньора си Ули Вегнер, който подписа нов договор за 2 години с немската компания: "Оставаме с Ули, продължаваме да работим. Неговият договор със "Зауерланд" си остава до 2020 г. Той ще тренира там още 1-2 момчета от "Зауерланд", продължава с тях. Аз съм в добри отношения с тях, с всички във фирмата. Включително и с основателя Вилфред Зауерланд сме в прекрасни отношения. Когато бях на лагер в Майорка, той идваше, направихме няколко срещи, вечеряхме с него и с жена му. Беше интелигентна, културна раздяла. За съжаление малко в мой ущърб, но това не е проблем."

Колкото до срещата с Хюи Фюри, който има 21 победи (11 с нокаут) и само 1 загуба, Пулев каза: "Той определено е много добър, млад, надъхан, смел противник. По-висок е от мен, технически е много добре, крайно неудобен е стилът му на игра, което ще направи мача много труден. Но аз смятам, че съм по-класният боксьор, отделно съм и българин, публиката ще е на моя страна предполагам."

Все още няма коментари

Още

"Лудогорец" се провали при подновяването на шампионата

15.02.2019

649 4
Васил Божков потвърди, че ще е новият собственик на "Левски"

13.02.2019

1625 21
Забраната на руските параолимпийци е вдигната частично

09.02.2019

170 1

Влез или се регистрирай за да коментираш