facebook
twitter

Спорт

Новият национален стадион може да е готов до 2021 г.

Спортният министър обаче припомни условието - държавният тим трябва да продължи с победите
316
Красен Кралев (вляво) бе заедно с Бойко Борисов във Варна във вторник, когато премиерът заговори съвсем конкретно за нов национален стадион - идея, която спортният министър преди няколко месеца отхвърли като нерентабилна.

Новият национален стадион може да бъде готов до 2021 г. Това стана ясно от изказване на спортния министър Красен Кралев пред Нова телевизия. Той потвърди, че премиерът Бойко Борисов се е ангажирал с построяването на такова съоръжение.

Самият ангажимент бе поет от министър-председателя във вторник с думите: "Ако продължат така и се класират (б.р. - футболистите), аз мисля, че догодина може едно кокетно ново стадионче да им направим... Мисля, че стотина милиона може да се отделят за един нов стадион да им направим, но да има защо."

Кралев уточни вчера, че от отпускането на парите, което евентуално може да стане следващата година, са нужни около 2 години за завършване на стадиона. "Там, където има успехи, веднага се реагира с помощ от наша страна за изграждането на спортна инфраструктура... Ред е и на националния отбор по футбол. Когато има добро представяне, съвсем естествено е да ги стимулираме и да ги подпомогнем... Хубаво е за българските зрители да има един нов национален стадион, който да отговаря на международните стандарти... Може много бързо да бъде построен със стегната организация. От отпускането на средствата в рамките на максимум две години може да бъде факт този стадион", заяви спортният министър. Той обаче също дебело подчерта, че националният отбор трябва да продължи с доброто си представяне и да показва постоянство. Чак тогава ще се пристъпи към строеж на стадиона.

Интересното е, че през миналата година тъкмо Кралев заяви пред БНТ: "Тези средства, които бихме дали за построяването на нов стадион, аз предпочитам да ги инвестираме в терените на клубовете от А група. Един нов стадион няма да промени генерално подготовката на нашите спортисти, няма да даде качеството на спорта. Един нов стадион би струвал 100 милиона лева - струва ли си тази инвестиция точно в този момент, вместо да се инвестира в спортни зали, физкултурни салони... Такъв стадион е нужен, ако домакинстваме на финал на Лига Европа например - рано ни е засега".

 

НОВ АНГАЖИМЕНТ

На заседанието на Министерския съвет вчера Кралев заяви, че премиерът е поел и ангажимент за разширяването на базата на националния отбор по художествена гимнастика. "Не можем да коментираме конкретна сума, първо трябва да има проект, за да се види от какво ще има нужда, но категорично ще работим в посока разширяване. Първо трябва да си подготвим домашното с това да видим колко средства ще бъдат необходими", обясни Кралев.

 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Красимир Анев стана европейски шампион по биатлон

20.02.2019

747 9
БФС глоби Любослав Пенев с 9000 лв.

19.02.2019

1173 14
Спортисти на 2018-та са Новак Джокович и Симон Байлс

19.02.2019

332 6

Коментари

JR

ЕхЪ! Ама спортисти, бе! Чуднички!

LEFT

Отбор юнаци.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×