Quantcast
Майкъл Джордан основа отбор в НАСКАР и нае чернокож пилот | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Майкъл Джордан основа отбор в НАСКАР и нае чернокож пилот

374
 WSOC ТВ
Майкъл Джордан (в средата) и Дени Хамлин (вдясно) се спряха за пилот на чернокожия Буба Уолъс

Майкъл Джордан основа собствен отбор в автомобилните серии НАСКАР, като взе за партньор трикратния победител в легендарното състезание "Дайтона 500" Дени Хамлин. 

Легендарният баскетболист, който е собственик на тима от НБА "Шарлот Хорнетс", е мажоритарен собственик, докато Хамлин е миноритарен и ще се грижи за техническите дейности и пилотите. Новият отбор ще се включи в шампионата на НАСКАР догодина и ще бъде само с един автомобил. Засега Джордан и Хамлин не обявяват нито каква ще е колата, нито номера ѝ, както и името на отбора, спонсорите и други детайли, като уточняват, че това ще стане на по-късен етап.

Знае се само, че са купили лиценза на германски тим, както и че пилот ще е скандално прочулият се по-рано през настоящия сезон Буба Уолъс, който няма да поднови договора си с "Ричард Пети Моторспортс", за който се състезава във всичките си 105 надпревари в НАСКАР до момента.

Уолъс е един от най-яростните поддръжници на движението Black Lives Matter и пада на коляно с вдигнат юмрук до колата си преди всеки старт. През юни пилотът се оплака в полицията, че е намерил бесило в гаража си, като декларира, че това е очевиден расистки намек от Ку-Клукс клан. Впоследствие се оказа, че това всъщност е приспособление от държачите на вратата на гаража...

Уолъс е нает от Майкъл Джордан именно, защото е яростен привърженик на антирасисткото движение в САЩ.

“Израснах в Северна Каролина, родителите ми водеха мен, братята и сестрите ми на състезания и цял живот съм фен на НАСКАР - заяви 57-годишният велик баскетболист. - Възможността да имам свой отбор, в партньорство с моя приятел Дени Хамлин, и да имаме Буба Уолъс за пилот, е много вълнуваща за мен. Исторически НАСКАР има проблем с присъединяването и там има малко чернокожи собственици. Времето да се включа изглежда перфектно, след като НАСКАР се развива и прегръща социалните промени все повече и повече".

Съдружникът на Джордан - Дени Хамлин, през този сезон ще си остане пилот на "Тойота" с №11 в тима на "Джо Гибс Рейсинг", където започна кариерата му през 2005 г. Той има 6 победи през 2020 г. и е един от фаворитите да стане шампион тази година. 

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Как Фара Фосет стана причина за кецовете Air Jordan

19.04.2020

668
Пилот от НАСКАР бе уволнен за расизъм във виртуално състезание

14.04.2020

385
Майкъл Джордан отвори клиника за лечение на бедни

19.10.2019

2505 18

Коментари

ловkия

Matte

Тва некъф вид чай ли е? 

pehota

заяви 47-годишният велик баскетболист
 

Не старее добре Майкъл. Изглежда като 57 годишен 👀

Влез или се регистрирай за да коментираш