Медия без
политическа реклама

"Левски" обяви най-важната си крачка за нов стадион

Клубът поиска старт на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж

01 Март 2024
Обновяването на ст. "Георги Аспарухов" засега се ограничава единствено до сектор А, който при това няма още поставена козирка.
Илияна Кирилова
Обновяването на ст. "Георги Аспарухов" засега се ограничава единствено до сектор А, който при това няма още поставена козирка.

Ръководството на "Левски" обяви, че е направило най-важната крачка към изграждане на нов стадион на мястото на сегашния "Георги Аспарухов". От клуба обявиха, че са внесли вчера в областната администрация и министерството на младежта и спорта заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион. Предоставена е и инвестициона програма. Това е станало от името на създаденото в началото на февруари дружество "Стадион Георги Аспарухов".

"В изпълнение на изискванията на закона, на вниманието на отговорните институции, бе предоставена инвестиционна програма, съпътстваща искането на ПФК "Левски" за придобиване на всички права да инвестира и управлява стадиона дългосрочно. Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към изграждането на нов дом на нашия любим клуб", обявиха от клуба.

В края на м.г. собственикът на "Левски" Наско Сираков обяви, че една от основните му цели за 2024 г. е клубът да получи дългосрочно, независимо дали на концесия или под наем, стадион "Георги Аспарухов", който е собственост на областната управа на София. За момента няма индикации, че въпросът със смяната на собствеността на стадиона или поне отдаването му за дългосрочен период е решена. Но внесеното вчера заявление е действително важна стъпка към евентуална концесия от страна на "Левски", а оттам - за изграждането на ново съоръжение.

Към настоящия момент също така от футболния клуб не са съобщили за наличието на евентуален инвеститор, който да вложи средства за нов стадион.

Последвайте ни и в google news бутон