Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ел Маестро: "ЦСКА-София" е слабо подготвен

Всичко трябва да се промени в този отбор, категоричен е треньорът на "червените"

10 Авг. 2023
CSKA.BG
Треньорът на "ЦСКА-София" Нестор Ел Маестро изрази разочарование от ситуацията, в която е заварил отбора при завръщането си, но и увереност, че ще помогне играта да се подобри.

Завърналият се като треньор на "ЦСКА-София" Нестор Ел Маестро изрази открито недоволството си от лятната подготовка, която беше проведена от предшественика му Саша Илич.

"Мисля, че заради малкото време между края на миналия сезон и началото на този можеше да се подготвим и по-добре в паузата. Включително и физически. Истината е, че подготовката и работата, която отборът е свършил през юли месец, очевидно се отразява на старта на сезона. И това е видно от резултатите", заяви Ел Маестро пред "Диема спорт".

Наставникът не скри, че е крайно недоволен от моментното състояние на тима: "На терена се нуждаем от промяна в почти всеки аспект. От моята гледна точка всичко трябва да се промени. Искам отборът да приеме моята идентичност и философия. Това е дълъг процес. Подобряваме се с всеки изминал ден и всяка тренировка. Видно е, че се нуждаем от повече динамика. И генерално, но и заради стила на игра, който искам да практикуваме. Желая да се защитаваме агресивно и високо по терена. А напред да атакуваме вертикално, директно, зад отбраната на съперника. С доста повече динамика и по-често. Това не е задължително да означава повече изминати километри от футболистите, но по-интензивно движение от тях. Работим върху това сериозно."

Ел Маестро обаче бе категоричен, че не иска да търси решение на проблема чрез привличането на още нови футболисти. "Аз не работя по този начин. Не се нуждая от нищо в момента. Смятам, че моята роля е да работя с отбора и играчите, които са налични. Да се адаптирам към текущата ситуация. Имаме контузени играчи и по-малко опции. И със сигурност недостатъчно попадения. Можем да купим двама нови нападатели. Но тогава клубът може да се запита: "Каква е ролята на треньора?". Задължението да изстисквам максимума от наличните футболисти е напълно мое", убедено заяви треньорът на "ЦСКА-София". Той посочи, че еквадорският национал Майкъл Естрада, който още не е дебютирал заради травма и лошо физическо състояние, може да се превърне в много добро попълнение, тъй като има по-различен игрови профил и стил от другите основни нападатели - Дюкенс Назон и Матиас Фаетон.

Наставникът се оплака също от многото липсващи футболисти преди неделното гостуване срещу "Лудогорец". В дербито в Разград няма да могат да играят заради травми не само Естрада, но също Юрген Матай, Брадли де Нойер, Браян Морено, Амос Юга и Марселино Кареасо.

Още по темата