Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" започна чистката от Канцлера

Бисмарк Чарлс е първият освободен футболист от отбора, като се очаква да го последват още няколко души

21 Май 2024
Бисмарк Чарлс така и не успя да покаже напълно качествата си в "ЦСКА-София" заради честите контузии.
БГНЕС
Бисмарк Чарлс така и не успя да покаже напълно качествата си в "ЦСКА-София" заради честите контузии.

Първият ненужен в "ЦСКА-София" за следващия сезон вече е ясен. Това е ганайският нападател Бисмарк Чарлс (22 г.), чийто договор с клуба беше прекратен по взаимно съгласие. Африканският футболист, който стана известен с прякора си Канцлера (б.ред. - тъй като е кръстен на Ото фон Бисмарк), е в клуба от февруари 2021 г., като до момента записа 45 мача и 5 гола.

Той обаче така и не успя да се наложи и да покаже напълно качествата си, най-вече впечатляващата си бързина. Причината е в постоянните контузии, които получаваше. Те го съпътстваха и по време на периодите на преотстъпване в "Пирин" (през първата половина на сезона) и в "Железничар" от Сараево (от февруари до момента). Във босненския тим той бе привлечен по настояване на треньора Бруно Акрапович, с когото работиха заедно и в "ЦСКА-София", но специалистът междувременно бе освободен на 20 април.

"За съжаление, поради честите си контузии, той не успя разкрие пълния си потенциал с екипа на ЦСКА", подчертаха и от софийския клуб. Най-паметния момент от престоя на Бисмарк Чарлс в "ЦСКА-София" ще остане попадението му, с което донесе победата с 1:0 срещу "Арда" във финала за Купата на България на 19 май 2021 г.

Очаква се да бъдат освободени и други играчи, освен Чарлс. Най-вероятно сред тях ще е левият бек Брадли де Нойер, който бе разкритикуван остро от треньора Стамен Белчев заради липсата на професионализъм. Много е вероятно да напусне и капитанът Юрген Матай, чийто договор изтича. На няколко други футболисти е предложено да подновят контрактите си, но до момента никой от тях не е преподписал.

Още по темата