Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" призна, че иска силно национал

Фокусът ни ще е върху българите, заяви треньорът Томислав Стипич

19 Юни 2024
Треньорът на "ЦСКА-София" Томислав Стипич (вдясно) наблюдава как футболистите му изпълняват упражнения за загрявка по време на днешното открито занимание на отбора.
БГНЕС
Треньорът на "ЦСКА-София" Томислав Стипич (вдясно) наблюдава как футболистите му изпълняват упражнения за загрявка по време на днешното открито занимание на отбора.

Националът Георги Минчев е приоритет в трансферните планове на "ЦСКА-София". Това призна днес треньорът на отбора Томислав Стипич. Той допълни, че в лятната селекция ще се залага основно на български футболисти. "Георги Минчев е в нашия радар, както и други български играчи. Това е част от идентичността на ЦСКА. Искаме фокусът да е върху българите и скоро ще разберете", заяви хърватинът.

Минчев (29 г.) е познат на Стипич, тъй като двамата работиха заедно в латвийския "Ауда" през 2022 г. От началото на тази година нападателят е в кипърския АЕЛ (Лимасол), за който вкара 10 гола в 15 мача. В Кипър дори вече обявиха, че от "ЦСКА-София" са постигнали договорка с АЕЛ. Местното издание Shoot and Goal твърди, че трансферът е въпрос на време.

"Трябва да изградим едно добро ядро и след това можем да влезем по най-добрия начин в подготовката и мачовете. С добра атмосфера можеш да имаш добро представяне. От това, което видях на първите тренировки, момчетата тренират добре, с добро темпо и настроение. Това е една добра основа. Следим различни имена, но е важно да се запознаем с настоящия състав. Искаме да се запознаем по най-добрия начин с футболистите, които имаме. С техните силни слаби страни", каза Стипич по време на откритата тренировка на отбора. Той допълни, че е изложил своите правила за работа пред играчите. Още не е сигурно дали защитникът Иван Турицов ще остане, тъй като към него има интерес от чужди клубове, а изтичащият в края на месеца негов договор още не е подновен.

Стипич призна също, че една от причините да приеме офертата на "ЦСКА-София" е горещата подкрепа от публиката. "Феновете са една от причините да съм тук. Искам да работя в атмосфера като тази. Искам да придам емоцията и енергията си на тях, да се опознаем. Те са голяма подкрепа за нас и мисля, че можем да очакваме подкрепата им и през новия сезон", добави хърватинът.

До момента единственият нов играч в "ЦСКА-София" е атакуващият Иван Тасев, който досега бе в "Пирин". Той още не е подписал договор със столичния клуб, но вече тренира с отбора.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата