Quantcast

Медия без
политическа реклама

Български национал стана шампион на Чехия

Мартин Минчев триумфира със "Спарта" (Прага), който спечели 37-ата си титла

24 Май 2023
Спарта Прага
Мартин Минчев (вдясно) напуска със съжаление терена в 84-ата мин. на мача срещу "Словачко", след като получи травма, но след края се включи в празненствата, заедно с нахлулите фенове на "Спарта".

Българският футболен национал Мартин Минчев стана шампион на Чехия с отбора на "Спарта" (Прага). Титлата, която бе 37-а в историята на клуба (включително и от периода на Чехословакия), бе осигурена след равенството 0:0 в гостуването срещу "Словачко" в V кръг на първата шестица от втората фаза на чешкото първенство.

След този мач "Спарта" има 78 точки и кръг преди края не може да бъде задминат от преследвача "Славия" (Прага), който е със 75 т., но по-лоши показатели в преките двубои. Това бе и първа титла за "Спарта" от 9 години насам.

Минчев започна като титуляр срещу "Словачко" и игра до 84-ата мин., когато беше заменен принудително от датския треньор Бриан Приске, тъй като получи контузия.

През шампионския сезон 22-годишният нападател записа 28 мача (6 като титуляр), 5 гола и 4 асистенции в първенството на Чехия, а отделно има 4 мача и 2 гола за купата на страната. Минчев е в "Спарта" от лятото на 2020 г., когато чешкият клуб плати за него 2 млн. евро на "Черно море".